prsim a nasvet-mnenje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> prsim a nasvet-mnenje (27.10.2008 12:49:38)

sem v 6t [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].ginekološki pregled imam pa šele 11.11. me pa skrbi  saj me občasno pilka na desni strani od spod(jajčnik verjetno) češ dan niti ne najbolj čutim ponoči ko se premaknem.
klcala sem že ginekologonjo pa mi je setra rekla da imajo gužvo in da če ne krvavim da potem je že vse vredu.
mene pa vseeno skrbi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
zanima me če je imela katera tud take težave?skrbi me da nebi imela izvenmaternično nosečnost.
pa brez zamere.

enkratna -> RE: prsim a nasvet-mnenje (27.10.2008 12:55:25)

Špikanje v jajčniku ne bi smelo biti nič hudega. Mene je špikalo vedno v času, ko bi (če ne bi bila noseča) imela ovulacijo ali menstruacijo...

Brez skrbi.

AnciM -> RE: prsim a nasvet-mnenje (27.10.2008 13:03:35)

Mene je špikalo, zbadalo, bolelo prve tri mesece. Brez skrbi telo se pripravlja na novo težko nalogo - nosečnost. 

dushka -> RE: prsim a nasvet-mnenje (27.10.2008 13:03:43)

Mene je tudi špikalo, pa ni bilo nič narobe

Lorencia -> RE: prsim a nasvet-mnenje (27.10.2008 13:06:34)

To kaj opisuješ ti, so normalni nosečniški znaki...ki ne bodo izginili tako hitro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ROŽICI -> RE: prsim a nasvet-mnenje (27.10.2008 13:10:21)

najlepše se Vam zahvaljujem za odgovore.ste me razveselile!
saj me je pikalo prej v obeh pač enkrat edem drugič v drugem...sedaj pa me vedno v desnem.
ne vem mogoče sem preveč pozorna.pač želim si da bi blo vse OK!

borabara -> RE: prsim a nasvet-mnenje (27.10.2008 13:12:20)

mene je tud tk hecalo vse do 12t kr neki me je štihalo pa vsake tolk časa zabolelo al pa zapeklo!!

lp
nin@

to so baje priprave

Gina -> RE: prsim a nasvet-mnenje (27.10.2008 13:19:28)

Jajčniki med nos. nič ne delajo. Vsaj tako mi je rekla G, ko je mene tudi špikalo in tudi na desni. Če bi te pa trebuh bolel in bi imela krče ali krvavitve, pa bi bilo to nekaj drugega.

ROŽICI -> RE: prsim a nasvet-mnenje (27.10.2008 13:37:58)

ja saj trebuh me že tud ene par dni boli...sam mojga fanta tud da ne vem če ni kak viroza.

simonakr -> RE: prsim a nasvet-mnenje (27.10.2008 16:50:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Jajčniki med nos. nič ne delajo. Vsaj tako mi je rekla G, ko je mene tudi špikalo in tudi na desni. Če bi te pa trebuh bolel in bi imela krče ali krvavitve, pa bi bilo to nekaj drugega.

Kaj da nič ne delajo? Dokler posteljica ni razvita in popolnoma funkcionalna izločajo hormone, ki zaščitijo nosečnost. Zato so tud povečani in špikajo in če se kdaj prehitro obrneš malo ali pa precej zabolijo.
Če ne krvaviš in če ni krčev je špikanje čisto normalno in bo minilo - če ne prej po porodu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].
[sm=smiley16.gif]

byanca -> RE: prsim a nasvet-mnenje (27.10.2008 17:22:48)

tudi mene je na začetku (še do 10 tedna) špikalo, pa je blo vse v redu. baje je to normalno na začetku nosečnosti.

Naja30 -> RE: prsim a nasvet-mnenje (27.10.2008 19:32:08)

IZVIRNO SPOROČILO: simonakr

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Kaj da nič ne delajo? Dokler posteljica ni razvita in popolnoma funkcionalna izločajo hormone, ki zaščitijo nosečnost. Zato so tud povečani in špikajo in če se kdaj prehitro obrneš malo ali pa precej zabolijo.
Če ne krvaviš in če ni krčev je špikanje čisto normalno in bo minilo - če ne prej po porodu[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] .
[sm=smiley16.gif]

Ne, jajčniki baje v nosečnosti res mirujejo. Tisto, kar boli tam spodaj je nekaj drugega. Mene tudi boli, še zdaj včasih.

Anonimen -> RE: prsim a nasvet-mnenje (27.10.2008 20:18:41)

Nočem paničarit, pa vendar nič ne škodi, če greš na pregled prej, da izključijo imn.

simonakr -> RE: prsim a nasvet-mnenje (27.10.2008 20:30:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja30

Ne, jajčniki baje v nosečnosti res mirujejo. Tisto, kar boli tam spodaj je nekaj drugega. Mene tudi boli, še zdaj včasih.

Naja30, nočem biti tečna ampak malo si poglej biologijo in anatomijo. Kje misliš da se nahaja rumeno telesce, ki izloča hormone? Na jajčniku! Je pa res da noseča maternica, medtem ko raste in se dviguje v trebuh za sabo vleče jajčnike in jajcevode in to povzroča špikanje in bolečine.
Veš sm babica po poklicu pa nekaj o tem vem![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stran: [1]