Velika noč (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Čiračara -> Velika noč (23.3.2005 10:03:28)

Punce dajte mi povedat, kaj boste kuhale v nedeljo na veliko noč.:zmeden:..rabim nekaj idej, ker bo zbrana vsa familija.

LP vsem in hvala :rozica::sloncek::metulj:

saba -> Velika noč (23.3.2005 10:14:38)

joj čiračara nimam pojma. A boš kuhala ti?

joj kako si pridna.....moji starši grejo stran, tako da mislim da bova z dragim kar na kosilo ven šla:zmeden2::zmeden2:

Čiračara -> Velika noč (23.3.2005 10:21:45)

Hehehe ja letos sem jaz gostiteljica. Še tast in tašča prideta:)-...Zelo zelo rada kuham, ampak včasim mi pa zmanjka idej:ups:..

cmokec -> Velika noč (23.3.2005 10:31:21)

Čiračara, probaj ujet Astro z Z&O. Ona je pravi zaklad kuharskih idej. Obvlada, da se kar sline cedijo, ko kaj napiše.

Drugače smo pa mi povabljeni na nedeljsko kosilo, tako da rabimo samo prazne želodčke. Po tradiciji bo kaj prekajenega mesa, pa prata, par vrst solat, pa obvezen hren. Po kosilu pa potička in kavica.

:nosecka: cmokec

TANTRA -> Velika noč (23.3.2005 10:34:27)

Ojla,
mi običajno ne kompliciramo. Imamo pozni zajtrk, narezek šunke, jajčka, hren (z jabolki, smetano, jajčki), orehova potica. ...Popoldne pa le kakšno zelenjavno juhico, ker je zajtrk preveč nasiten.

Če pa boš delala kosilo ti priporočam:
juho
pečeno šunko v testu (testo kot za kruh)
pepelnična solata
hrenove omakce
regrat z jajci
kakšno dobro vino

PEPELNIČNA SOLATA:
25 dkg brstičneg ohrovta
25 dkg cvetače
25 dkg brokolija
20 dkg listov šinače
žlica majoneza
lonček kisle smetane (po okusu)
kapre
česen
sol
narezana jajčka na lističe
poper

Skuhaš zelenjavo, špinačo kar v listih.
Ohladiš, soliš, dodaš strt česen, narezane kapre,
majonezo zmešano z smetano, zmešaš. Po vrhu položiš narezana jajčka, ki jih popopraš.

Če pa bodo zajtrk jedli doma, pa bo treba kaj drugega. Imam kup idej...

Anonimen -> Velika noč (23.3.2005 12:01:57)

Jaz ponavai ravno za veliko noč nič ne kuham. :)- Imamo ob 11h velikonočni zajtrk in potem smo siti....:)-:)-:)- Popoldne pa ponavadi k našim na obisk...pa spet šunka pa potica :)-:)-:)- tko da....nč kosila ne bo :)

Jessy -> Velika noč (23.3.2005 16:07:31)

Jaz bom pa kar eno dobro domačo govejo juhco z jajčnimi vlivanci, pa Idrijske žlikrofe s puranjo omakco, zraven pa skleda regrata (če ne bo dežja, drugače pa kakšna druga solata - kupljena).

Po kosilu gremo pa malce na obisk, kjer bo pa gotovo šunka, pa jajca....saj veste, tisto kot zmerom.

CIPRESA -> Velika noč (23.3.2005 19:18:36)

Mi pa imamo ponavadi na velikonočno soboto REGRAT

Stran: [1]