KAKO KAJ DOJENJE (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

NIN@ -> KAKO KAJ DOJENJE (23.3.2005 9:07:41)

Ma jz še kr težim zarad dojenja. Moj mali je star mislim bo drug tedn star 3 mesece. Pa ful kratek caj ziza sam po pet minut vsako uro al pa vsako drugo. Pa se mi zdi to premalo. Noče dodatka po flaški ni govora. Kaj naj naredim da bo flaškal????:(( Pomoje je lačen, jker proti večeru ful jokca...noče pa ne čaja pa ničččččččč. Kaj naj bi to bilo. Tudi zize na zagrabi tako vrešči. Dejte mi pomagat kaj je.....jz nočem da se joka. Lahko da so kakšni krči...sam pravijo da bi lahko že minili ker bomo kmalu 3 mesece:zmeden:

kapljice mu tudi devam proti krčim

dodatek pa sem nabavla novolac!!!

lp
nina

HuAnita -> KAKO KAJ DOJENJE (23.3.2005 9:19:09)

Mi bomo stari 6m, pa še ima krče!:(( Tudi dojka ne pomaga veliko, ko jo napenja (recimo 2x na noč). Pa jo s trebuhom položim nase, božam po glavici, pa se naprda in potem zaspi. za kakšni 2 uri...:((
Sicer pa je 10 min dojenja čisto normlno, otrok je vedno večji, močnejši, več potegne naenkrat. Punce pravijo, da se naketeri nadojijo v 3 minutah.

Anonimen -> KAKO KAJ DOJENJE (23.3.2005 9:30:32)

Ja, nekateri so bolj lenuščki, drugi požeruščki, eni rabijo pet minut na eni strani, drugi petnajst. Če ti je na uro do dve, ni nič narobe, saj dojenčki nisoprogramiranina tri ure, kot bi starši velikokrat radi. Tudi mi smo vačsih lačni eno uro po hranjenju ;)

Ti ga kar pristavljaj, kadar hoče. Krči? Seveda so lahko krči, praviloma izzvenijo pri treh mesecih, seveda pa obstajajo tudi izjeme. Proti krčem pomaga zelo malo, najbolj dobri živci. Jaz sem mojega ob krčih razvila, da je nag ležal na postelji, pa malo masirala trebuh, pa veliko sem ga nosila in animirala, pa je šlo nekako. ;)

piščanc -> KAKO KAJ DOJENJE (23.3.2005 9:36:58)

zvečer je ponavadi samo utrujenost in potem jim nič ne paše, če noče jesti najbrž ni lačen. pri treh mesecih naj bi bil tretji poskok v rasti, zato ga poizkusi večkrat pristaviti na dojke, ampak prej ko je še spočit (ko se zbudi), ne pa potem ko je že ves nervozen

našemu je odgovarjalo, da ga najprej podojim, potem previjam, spat gre zelo zgodaj ob 19h, je pa ob 18h, če je pa siten pa pomaga duda malo namočena v kuminov sirup (dude drugače ne porajta preveč)

mislim, da bi morala samo malo spremeniti večerni ritem, pa bi bilo takoj bolje. zvečer so pa sitni vsi dojenčki, zato se ne sekiraj, samo večkrat naj po malem počiva in je, pa si bo že sam naredil pravilni ritem

puncica -> KAKO KAJ DOJENJE (23.3.2005 10:17:38)

Tvoj tamal že ve kolk rabi in očitno ne rabi več, silt ga pa nima smisla, ker ne bo nič iz tega. Pač se naje v 5 minuta, tako je blo tud pri nas, ful mal na obrok pojedla, pa jedla na dve uri. Sploh če noče flaške, potem že ni lačen. Jaz se na tvojem mestu en bi obremenjevala.

Pixie -> KAKO KAJ DOJENJE (23.3.2005 13:42:33)

Tudi moja je bila v tej starosti takšna. Pojedla je v 5 minutah (potem ji je bilo vse drugo bolj zanimivo in ni niti več želela povohati zize), proti večeru pa je bila od utrujenosti tako sitna, da je samo jokala in sem jo morala najprej pomiriti, da je sploh pojedla obrok pred spanjem - jaz sem si zelo veliko pomagala s štorkljo, tako da ti jo toplo priporočam.

Sedaj, ko je stara 9 mesecev in že je vso ostalo hrano (dojenje pa sva skrčili na 3x do 4x na dan oz. noč: pred spanjem, 1x ponoči, zjutraj in še kdaj čez dan) pa je postala prava mala "joškarca" - kar ne more se odtrgati od zize (predvsem pred spanjem in ponoči), tako da kar nekaj časa traja, da dobim svojo bradavico nazaj. Poanta, otroci se spreminjajo in če uživaš v dojenju bo zagotovo prišel čas, ko bo mali škratek zelo dolgo visel na tvoji joškici (seveda se bo samo crkljal, saj se bo najedel že v prvih nekaj minutah). Jaz si sedaj včasih prav želim, da bi mala zopet pojedla v nekaj minutah in se ne bi več crkljala (predvsem ponoči).

Pozdravček

sarči -> KAKO KAJ DOJENJE (23.3.2005 17:30:15)

Tudi moja punčka je zadnjih par dni takšna! Je celo na uro pa pol,po 3 min.nato zaspi in cez urco se spet zbudi in opet na novo! Kako pa je s podiranjem kupčkov? Meni vedno med dojenjem zaspi pa pol jo vedno zbudim zarad podiranja kupčkov in spet mormo ponavljat vajo?! A delam prav?:zmeden:

Anja167 -> KAKO KAJ DOJENJE (23.3.2005 20:49:27)

To, kar si napisala, mene najbolj spominja na krče. Če jem čokolado, našega še danes zna zaradi tega malo zviti. Poleg tega pa ste pri 3 mesecih, ko spet pride do pospešene rasti. Mogoče počakaj vsaj še kakšen teden, preden začneš kaj dodajati - da ti ne bi bilo potem žal, če bi hotela samo še flaško...

Stran: [1]