file škarpene (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

kaya2007 -> file škarpene (26.10.2008 11:04:06)

doma imam file škarpene in tune...kako lahko pripravim-še posebej škarpeno?

Eca -> RE: file škarpene (26.10.2008 19:48:15)

Hej!

Ko se mi ne da kaj preveč packat po kuhinji, vzamem alu folijo, naredim žep, zmečem not vso možno zelenjavo (nalagam od najbolj trde do najbolj mehke) polijem z olivnim oljem in navegetiram, nato gor položim ribo (katerokoli, lahko pa tudi kakšnen drug kos mesa), ki jo prej začinim (ponavdi z žarom za ribe), spet malo polijem z olivnim oljem, zaprem žep iz folije in dam v pečico pečt za 30 minut (spodnje in zgornje grelo, 220 stopinj), potem vtrgam folijo in dam nazaj pečt za kakšne 10 minut na žar. Zraven naredim kus kus ali riž, včasih pa nič, ker je materiala za poln pekač.

Lp, Eca

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.10.2008 20:38:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

frutka_ -> RE: file škarpene (26.10.2008 21:12:23)

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

doma imam file škarpene in tune...kako lahko pripravim-še posebej škarpeno?

Škarpene še nisem delala doma ampak tuno pa popečem na hitro na zelo vročem namiznem grilu in poleg solata iz motovilca. To mi je najbolj njami!

kaya2007 -> RE: file škarpene (26.10.2008 23:20:41)

hej, hvala za odgovore!! moram pa priznati, da mi ni najbolj uspela-se mi vedno zdi, da se v moji pečici bolj kuha kot pa peče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] pa je dobra pečica, očitno jaz narobe nastavim, ali kaj? če bo šlo tako naprej, bom obupala nad ribami..

uršika*** -> RE: file škarpene (27.10.2008 19:32:46)

Če se ti je kuhala in ne zapekla si imela prenizko temperaturo. Jaz škarpene vedno pečem na teflonski ponvi ali žaru- tako dobiš višjo temperaturo in lepo barvo

frutka_ -> RE: file škarpene (27.10.2008 22:42:21)

Kaya vse ribe se pripravljajo "na hitro" na vročem olju ali podobno. Pečena je takrat, ko dobi bele oči.
Tuna se speče na zunaj, noter ostane roza. 3min nekje pa je pečena.                                                     

Stran: [1]