zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


babyboooom -> zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (26.10.2008 10:03:14)

kaj naj kupim? Alenka je stara komaj 6 mes, torej jo oblačim še leže, pa ne vem kaj naj kupim za dec, jan, ko bo zunaj res mrzlo, enodelnega pajaca pa se v avtu do lj skuha al naj ji ga samo odpnem pa na cilju zabakediram al "pajaca" v dveh kosih pa ji dam doma npr gor samo hlače pa na cilju še jakno, kar bo kar problem nekje na parkirišču...kako ste ve kej to prakticirale. pa vrjetn je treba pazt, da ma pajac nogice da ni k vreča, da bom lahko zapela maxi cosi???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (26.10.2008 10:04:49)

Imela dvodelnega.




Tisana -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (26.10.2008 10:15:49)

Naša je zimska, zato pri teh mesecih nismo imeli dilem glede tega. Prej je seveda imela "vrečo", sedaj - pri 10 mesecih pa ima definitivno dvodelnega, ker je veliko bolj praktičen. Jaz bi na tvojem mestu raje vzela dvodelnega - se mi zdi bolj praktičen za oblačit, lahko nosi bundico posebej, pa otroci pri tej starosti še vedno hitro rastejo, dvodelnega pa definitivno lažje malo prilagodiš otrokovi višini oz. dolžini (najprej kupiš prevelikega, na koncu zime pa nosi premajhnega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Aja, pa definitivno naj ima pajac "noge" (naj ne bo vreča). Za v avto je pa pač odvisno, kakšno temperaturo imate v avtu - če imaš avto garažiran in potem po poti greješ na 18, 20 ali podobno, potem itak da ne boš oblekla otroka v pajaca že za na pot. Sicer je pa mogoče bolje v avtu kombinirati z deko - jo lahko hitro pokriješ ali odgrneš.




Marogica -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (26.10.2008 10:19:15)

Za tako majhnega otroka je bolje pajac v enem kosu, saj ga samo spodaj(pod otroka) položiš, nanj otroka, nogice in rokice oblečeš...in to je to...Vsako dodatno oblačenje in kompliciranje v tej starosti je bilo meni odveč.

Za večje otroke, tam od treh let naprej, pa sem jaz za svoja dva kupovala ločeno. Ker nista imela vedno zimskih hlač, temveč včasih samo bundico, pa še težje je to v enem kosu slačiti, predvsem, če gre za dnevno oblačenje/slačenje...Za smučanje pa se mi je zdelo še vedno bolje v enem kosu.

Jaz sem jima v avtu samo kapico in rokavice snela, pa manj smo kurili v avtu, pa včasih sem zadrgo malo odpela-drugega nič....da bi še tam slačili in oblačili??? Kje pa...




koala -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (26.10.2008 10:34:31)

Za tako malega bi jaz kupila enodelnega, moj bo kmalu star devet mesecev, pa bom nabavila eneodelni pajac, ravno zaradi tega ker ga je lažje obleči. Aja tisti pajaci, ki so kot vreče pa imajo nekateri odprtino, tako da lahko zapenjalo od avtosedeža skozi potegneš.




Anuška79 -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (26.10.2008 10:38:55)

Jaz sem za pajaca v enem kosu - tudi v avtu mu lahko 1,2,3 odpneš, potegneš ven rokici, odpnejo se pa običajno tudi skoraj do stopalc. Potem pa še kapo dol in je.

Mi smo to prakticirali pri obeh. Prvi je bil decembra star tri mesece, druga pa pet.

Dva dela - naša dva bi znorela pri oblačenj, pa še če ga dvigneš v naročje, verjetno bundica rada gor zleze - ma, to ni za nas.

Sem pa imela tudi eno res debelo jopo in debelejše hlače, ki sem jima jih lahko oblekla, če se mi je zdel pajac preveč. Itak toploto lahko tako v vozičku kot v avtu in lupinici mimogrede reguliraš z deko.




2 Sraki -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (26.10.2008 20:45:50)

V avtu vedno deka, ker je v izi in res ne rabiš nič po nepotrebnem mučiti otroka. Sicer za naokoli pa enodelni pajac, ker ga na hitro lahko oblečeš in ker je tako majhen otrok veliko v naročju, je res zoprno če vse skupaj gor leze.




mala pikica -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (26.10.2008 21:24:52)

Mi smo kupili enodelni pajac, je pa naš otrok star 10 mesecev. Je pa res, da smo ga kupili predvsem za sprehode v vozičku in pa za tekanje, ki nas bo kmalu doletelo. Ko gremo kam z avtom, je ponavadi v kavbojkah in bundici, ki pa jo v avtu ponavadi slečem, sploh na daljših razdaljah.




sazi -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (26.10.2008 21:33:21)

Jaz malega nisem oblačila v zimski pajac razen v primeru, če smo bili kej na snegu in ni bil v vozičku - torej na sankanju in podobno. Za te primere sem imela pajac v enem kosu. Drugače pa sem ga v avtu vozila oblečenega le v žabice in hlače, zgoraj pa polover in flis, ko je bil pa zunaj "na mratu" je bil pa v vozičku v zimski vreči - in to od 10. do 14. meseca, kolikor je trajala njegova 2, zima - pa v tem času še ni hodil. Če bi hodil, bi bilo drugače, ampak če je tvoja stara šele pol leta, tudi ne bo pozimi shodila (razen če je med izjemno hitrimi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]).




Lunca1 -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (27.10.2008 5:38:03)

Meni se zdo bolj primeren enodelen. Ker če ga dvigaš mu lahko razkriješ pol hrbta. Kar se avta tiče, jaz otrok ne slečem čisto. V bistvu se tudi sama ne slečem. Tudi jaz samo malo odpnem. No drugo je, če greš na dolgo vožnjo.




babyboooom -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (27.10.2008 8:20:08)

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

ampak če je tvoja stara šele pol leta, tudi ne bo pozimi shodila (razen če je med izjemno hitrimi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ).



ni stara pol leta (6 mes) ampak 6 tednov, zato sprašujem, ker se še nič ne premika kej preveč, do zdej sm jo mela samo v bodyju pa majčki v maxicosiju v avtu pa je bla vsa prešvicana, ne morm je pa šele na cilju v avtu preoblečt v pajaca, k jo preoblačim leže.
npr. če grem od doma (okolica domžal) do lj se lahko v pajacu skuha, ne morm jo pa v majčki dajat vn iz maxicosija v voziček...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




gajči -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (27.10.2008 8:54:23)

Jaz se glede pajaca še nisem odločila, naš je star 9m, ampak pri 6 tednih bi rekla definitivno enodelni pajac, mi smo ga tudi imeli. Zakaj se ti pa zdi problem obleči otroka v avtu? Samo položiš ga na zadnji sedež in oblečeš.




mamica1 -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (27.10.2008 8:57:22)

pozimi po moje ne boš otroka okol nosila samo v majčki tud za v avto ne. Bi rekla, da definitivno enodelen pajac za tako majhnega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa gretje v avtu zmanjšat in kapico pa rokavičke dol  pa odpneš malo pajacek.




sazi -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (27.10.2008 10:00:17)

ne morm jo pa v majčki dajat vn iz maxicosija v voziček...


Moj je bil v hlačah in flisu. Ko sem prispela na cilj, sem sestavila voziček, vzela malega iz maxi cosija in ga položila v košaro, kjer ga je čakala debelejša odeja. "Na mrazu" v tvojem naročju je le nekaj trenutkov.
Se pa zdaj spomnim, da ko je bil pa čisto majčken - torej star le nekaj tednov, sem imela pa 2-delni pajac, ki je imel spodnji del kot vrečo. Takrat je bil pa v lupinici samo v zgornjem delu - odpetem, na cilju sem mu pa zgornji del zapela, pa spodnji čez noge potegnila - kar v vozičku.




Mišni -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (27.10.2008 10:05:41)

Jaz sem imela sploh samo bundo, je pa otrok rojen marca. Tako da je bil naslednjo zimo star recimo 10 mesecev, pa je imel samo bundo. Pa hlače iz flisa za čez, če je bilo mraz. V vozičku je pa itak imel tako vrečo iz bunde za čez noge.




Marogica -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (27.10.2008 10:07:22)

IZVIRNO SPOROČILO: babyboooom

kaj naj kupim? Alenka je stara komaj 6 mes,


Če pa je stara komaj 6 tednov, potem pa je najboljša zimska vreča. Vse te imajo tudi "luknjo", da lahko otrka z vrečo vred pripneš. Mi smo imeli takšno od Mexx-a.

Vse ostalo je res prekomplicirano za tako majhnega dojenčka.




nemrak -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (27.10.2008 17:54:07)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image],
kje pa se dobi dvodelni pajac za enoletnika. Sem ga povsod iskala pa ga nikjer ni za dobit?!




babyboooom -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (27.10.2008 19:03:12)

ups, mal sm se res zmotla, najbrž zaradi ne spanja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] k pa bo 6 mes stara pa upam, da bo lažje, k bo pomlad [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] pa ne bo dileme o pajackih.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Naja30 -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (27.10.2008 19:21:49)

Moja je imela enodelnega. Če smo šli na daljšo pot, smo ji ga v avtu slekli, drugače pa samo odprli gumbe in je bilo ok.




Tisana -> RE: zimski pajacek v enem kosu ali v dveh? (27.10.2008 20:05:28)

kje pa se dobi dvodelni pajac za enoletnika. Sem ga povsod iskala pa ga nikjer ni za dobit?!
 Sem jih videla v H&M in C&A - včasih ravno ne visijo skupaj - mislim hlače in bundica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]