kriva nogica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

lotty4 -> kriva nogica (25.10.2008 19:55:13)

Naša ta mala pri desteih mesecih že dela prve korake ob opori, da ns pa sem opazila da leva nogica ne gre naravnost, ampak jo obrača navzven. Desna pa gre tako kot mora. Se pa  zelo opazi. Je že katera imela podobni problem in kako ste ga reševali?

kaya2007 -> RE: kriva nogica (25.10.2008 20:17:04)

naša je tudi eno tako obračala, pa fizioterapevtka ni nič rekla, da je to kaj narobe-s tem da sem jo opozorila na to. zdaj pa vidim, da je že precej bolje in tega skoraj ne počne več. mislim, da to počnejo zato, da imajo boljše ravnotežje, vsaj v tej fazi, ko se učijo hodit.

Anonimen -> RE: kriva nogica (25.10.2008 20:36:51)

Isti problem smo imeli mi, pa nam ni uspelo korigirati povsem. To pomeni, da ko nima obutih čevlješ opaziš, da je gleženj obrnjen navznoter. Smo hodili na fizioterapijo do treh let, pa ni povsem v redu.

Svetujem ti, da če se npr. dviguje ob kavču z levo nogo naprej ji nekaj časa redno popravljaš nogo naravnost (da vzpostaviš pravilen vzorec) in da potem prenese težo telesa na nogo tako, da koleno sega do prstov. Moraš pa delati to redno. Ko se plazi morata obe nogi obrneni navznoter (podplati).

Stran: [1]