trd trebuh in pekoča bolečina (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Maša -> trd trebuh in pekoča bolečina (22.3.2005 22:32:11)

spet sem polna vprašanj in sicer...
zadnje čase mi praktično čez cel dan otrdi trebuh kot kamen, pri tem pa imam še nek čuden občutek pekoče ostre bolečine predvsem v levi polovici trebuha. Tudi nasplošno se mi zdi, da imam kot nekako razbolen trebušček in tudi malček ni tako zelo živahen kot je bil do sedaj!:zmeden:
Občutek imam kot me bo ves čas razgnalo.
Je vse to normalno za moj 27.teden nosečnosti ali bi morala kaj obiskati G.!?

Hvala za vaša mnenja; meni je namreč smotano za vsako stvar težiti G. in se raje najprej obrnem na vaše koristne izkušnje!

lp,
:nosecka:

Anonimen -> trd trebuh in pekoča bolečina (23.3.2005 8:35:35)

Maša, tukaj boš dobila samo naša mnenja. Po moje je bolje, da greš po strokovno mnenje h ginekologu. Boš vsaj vedela, kako in kaj.

Drugače je meni trebuh otrdeval od 24 tedna naprej. ginekolog mi je prepovedal vsakršen napor, nč oken pomivat za veliko noč :)-, nč zaves obešat :)-. tko da sem se takšnim delom izogibala.
Pekoč občutek sem jaz čutila tudi tam od 25 tedna naprej na desni zgornji strani trebuha. Je normalno, saj se ti notranji organi premaknejo močno navzgor in peče (lahko je žolč, ali kaj drugega).
Jaz sem šla iz istega vzroka takrat h ginekologu. mi je UZ naredil in je bilo vse ok. Rosila sem točno na PDP :)

ZVEZDICA 22 -> trd trebuh in pekoča bolečina (23.3.2005 9:53:48)

Tudi sama sem v 27. rednu in z popolnoma enako težavo!
Sem ravno danes rezmišljala o tem, da bi malo povprašala punce na portalu, če so imele podobne izkušnje.Tudi meni na trenutke trebuh zelo otrdi in se mi zdi kot da me bo zdaj zdaj rezneslo.Ja potem pa se mi je pojavila tudi kot ena pekoča bolečina in sem mislila, da bi mogoče to lahko bila bolečina v trebušnih mišicah, ker se včasih dvigujem kar tako, brez da bi si z rokami pomagala. Lahko pa da je res to, da se ti organi premaknejo in zato potem malo peče.Sigurno ni nič hudega, vsaj zase vem, ker se počutim drugače odlično in tudi otročiček noro brca vsak dan!

lep pozdrav!

N

pika78 -> trd trebuh in pekoča bolečina (23.3.2005 10:33:57)

Jaz sem v 29. tednu in me tudi že nekaj tednov peče oz. boli (zlasti v službi, pred računalnikom)na desni zgornji strani trebuha - mi je G rekel, da je to lahko zaradi žolča.
Drugače pa mi tudi trebuh občasno otrdi in, če predolgo traja, se kar ustrašim. Baje da je nekajkrat na dan normalno, če je večkrat ali v intervalih, pa je treba iti h G.
Trebušček imam pa tudi jaz občasno razboljen, včasih kar tako, ponavadi pa npr. med hojo... Ampak vedno kar kmalu mine.
Po mojem imamo vse nosečke občasno kakšne slabše dneve, ko nas bolj boli oz. težje prenašamo nosečniške probleme.
Če te res skrbi, je pa res najbolje, da pokličeš G in ga povprašaš oz. greš na pregled. Boš mirna potem.
LP in srečno!

malika -> trd trebuh in pekoča bolečina (24.3.2005 15:09:40)

maša če še nisi šla k zdravniku oz. gin, potem pojdi.
Jaz sem bila ravno danes in čisto tako mimogrede omenila, da mi trebuh otrdi tam nekje 10x dnevno in me je gin skoraj v bolnico poslal. Komaj komaj sem ga uspela prepričat, da bom doma res počivala in jemala zdravila. predpisal mi je spasmeks in seveda magnesol.

Sem pa v 22 tednu

Stran: [1]