porodniška in ZPIZ (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

AnciM -> porodniška in ZPIZ (25.10.2008 9:54:51)

Pozdravljene!

Med porodniško se mi je iztekla pogodba za določen čas. Ko sem šla po delovno knjižico, so mi rekli, da moram urediti na ZPIZ. Mogoče katera ve kaj smo mislili? Kaj moram urediti in zakaj?

FORZA -> RE: porodniška in ZPIZ (25.10.2008 11:04:54)

Si bila na bolniški?
Potem so mislili, da neseš delovno knjigo na spiz, ker ti oni en mesec delovne dobe vpišejo.

AnciM -> RE: porodniška in ZPIZ (25.10.2008 12:00:34)

Ne nisem bila na bolniški. Le pogodba mi je potekla med porodniško. Poslali so me pa zagotovo na ZPIZ. Samo ne vem čemu.

FORZA -> RE: porodniška in ZPIZ (25.10.2008 12:03:46)

IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Ne nisem bila na bolniški. Le pogodba mi je potekla med porodniško. Poslali so me pa zagotovo na ZPIZ. Samo ne vem čemu.

Aha pol pa res nevem zakaj na SPIZ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

benika -> RE: porodniška in ZPIZ (25.10.2008 17:52:15)

A ti ne vpišejo porodniške v delovno knjižico? Sej to delajo na SPIZ-u, če se ne motim.

sazi -> RE: porodniška in ZPIZ (25.10.2008 18:44:14)

Kaj moram urediti in zakaj?

Med porodniško ti teče pokojninska doba tudi, če ti pogodba med porodniško poteče. Če torej želiš imeti vpisano pokojninsko dobo za čas porodniške, moraš na SPIZ (če bi imela pogodbo do konca, ti ne bi bilo treba, ker je avtomatsko zavedena pri delodajalcu).

sanosan -> RE: porodniška in ZPIZ (5.11.2008 10:13:16)

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Kaj moram urediti in zakaj?

Med porodniško ti teče pokojninska doba tudi, če ti pogodba med porodniško poteče. Če torej želiš imeti vpisano pokojninsko dobo za čas porodniške, moraš na SPIZ (če bi imela pogodbo do konca, ti ne bi bilo treba, ker je avtomatsko zavedena pri delodajalcu).

Pred tem pa pojdi na pristojni CSD, kjer ti bodo dali potrdilo, da si bila od ... do .... na porodniški in s tem greš potem na ZPIZ, kjer ti vpišejo delovno dobo za ta čas. 

Stran: [1]