|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zgodnji krči
25.10.2008 8:56:21   
sabsa
Pozdravček!

Sem nekje v 5. tednu, zanosila s pomočjo umetne oploditve in me že od samega začetka matrajo krči. Ponoči me proti jutru boli kot pred menstruacijo, torej zvija, vendar ne tako intenzivno. Kolikor sem brala so krči normalni, a predstavljala sem si, da te krč prime, nekaj sekund drži in potem spusti. Čez dan je bolje.
Povejte mi, so tako močni krči za tako zgodnjo nosečnost normalni in kako to izgleda pri vas?

Hvala za odgovor.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zgodnji krči
25.10.2008 8:59:16   
sabsa
pa še eno vprašanje ... presedlala bi ib buscopana na magnesol (oboji so proti krčem). Sedaj sem tri 3 jemala buscopan, a lahko začnem kar jemanti magnesol?

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2008 9:24:20   
Anonimen
najbolje da v takem primeru pokličeš svojo G. in jo vprašaš. krči so normalni do neke mere, če pa te skojs boli se pa raje pozanimaj! lepo nosečnost ti želim

(odgovor članu sabsa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.10.2008 10:16:03   
Naja30
Krči so normalni, ampak ne smejo pa biti močnejši od M krčev. No, vsaj pri meni so bili vedno nekje tako močni in sem imela skoz občutek, da se bo lih kar ulila M.
Tudi jaz ti svetujem, da pokličeš G ali nekam na urgenco, če danes G ne dela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.10.2008 11:00:40   
sabsa
Hvala za odgovor. Zaenkrat ti krči niso primerljivi z menstrualnimi (ti so bili res hudi). Sem pa vzela sedaj buscopan in je ok. So mi pa predlagali magnesol. Bom popoldne poskusila še tole. Sedaj 3 dni jemljem buscopan (predpisane 3 tablete dnevno, jaz pa vzamem eno ali dve). Verjetno ob predpisani količini ne bi imela tako močnih krčev. Če do ponedeljka ne bo v redu, se grem pa vsekakor pokazat.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.10.2008 11:20:59   
Abra
Sabsa, pri tebi je zaradi hormonov vse bolj intenzivno. Za IVF nosečke je to čisto normalno. Jajčniki so še vedno povečani, zato moraš še vedno veliko pit. Zato pa dajo na GK buscopan, ker krče pričakujejo. Ne pa z njim pretiravat, 3/dan je nekako priporočilo (po potrebi), raje zraven še kak magnesol. Uživaj, ker je ziher vse ok user posted image

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.10.2008 11:36:26   
Adelina
Ne vem, če je dobro Buscopane kar menjat za Magnesol, ker mislim, da eni delujejo proti krčenju maternice, magnesol pa proti krčem v nogah. Ko sem jaz 1 in pol ležala v porodnišnici zaradi nevarnosti prezgodnjega poroda, mi je Pušenjak vsak dan predpisal in Buscopan in Magnesol.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.10.2008 11:41:20   
simonakr
Oj! Magnesol lahko kombiniraš z buscopanom brez problema, samo jaz na tvojem mestu ne bi opustila buscopana. V njem je prov sestavina (beri zdravilo) ki preprečuje krče take in drugačne, v magnesolu je pa magnezij, ki sicer tudi preprečuje krče vendar ne v taki meri. Drugače pa pokliči če ne svojo G pa na ginekološko urgenco ali v lj ali pa kam bližje tebi.
papa

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.10.2008 12:03:58   
sabsa
Abra hvala, si me potolažila. Ja, sem slišala, da je pri nas, ki smo zanosile z ivf postopkom vse malce bolj intenzivno. Res je tudi, da so mi na GK LJ predpisali buscopan brez da bi me vprašali, če imam krče. Kar mi je bilo čudno. Očitno že vejo.
Sedaj sem že 3 ure brez krčev (sem vzela buscopan).
Hvala tudi vsem ostalim. Predvidevam, da bodo ti krči v določenem času pojenjali. Če pa bo prehudo, tečem h ginekologu.

Hvala še enkrat.

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.10.2008 18:12:20   
Pacota
Pozdravljena!
Tudi jaz sem zanosila po ivf in ravno od 5t naprej jemljem 3 Magnesol tbl na dan (ko je hudo se kaksno tbl vec) po narocilu gin proti krcem. Ena od predhodnic je sicer napisala, da je Magnesol le proti krcem v nogah, a ne bo drzalo. Predpisujejo ga vsem s krci, nosecnicam pa s prezgodnjimi popadki. V bolnisnici ga z mnogo visjimi dozami noseckam dajejo (v zilo) proti popadkom, kadar grozi prezgodnji porod, da popadke ustavijo in porod preprecijo(preizkuseno na lastni kozi).

V bolnici (vsaj MB) ga predpisejo in delijo vsaki nosecki, ki ima kakrsne koli bolecine v trebuhu ali znake prezgodnjega poroda (npr. krvavitve, krci...).

Magnesol si po zelji lahko kupis, pa bos videla, ce ti kaj lajsa krce. Meni jih je precej, tudi tiste v krizu.

Buscopan je od tbl Magnesola drugacen v tem, da se razlikuje po delovanju, ker se veze ne neke druge receptorje. Mislim, da proti krcem deluje bolj kratkorocno in mocneje.
Pri magneziju pa dalj casa rabis, da se ti koncentracija v telesu toliko poveca, da res mocno cutis ucinke, zato je potrebno redno jemanje, da nivo, ki ga je tezko na hitro dvigniti, nikoli ne pade (razlaga gin).

Mene je po ivf tudi kar dolgo (zagotovo vsaj 3m) mucilo zvijanje in bolecine v jajcnikih. Mislim, da je za nas to res normalno.

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?