Pacota
|
Pozdravljena! Tudi jaz sem zanosila po ivf in ravno od 5t naprej jemljem 3 Magnesol tbl na dan (ko je hudo se kaksno tbl vec) po narocilu gin proti krcem. Ena od predhodnic je sicer napisala, da je Magnesol le proti krcem v nogah, a ne bo drzalo. Predpisujejo ga vsem s krci, nosecnicam pa s prezgodnjimi popadki. V bolnisnici ga z mnogo visjimi dozami noseckam dajejo (v zilo) proti popadkom, kadar grozi prezgodnji porod, da popadke ustavijo in porod preprecijo(preizkuseno na lastni kozi). V bolnici (vsaj MB) ga predpisejo in delijo vsaki nosecki, ki ima kakrsne koli bolecine v trebuhu ali znake prezgodnjega poroda (npr. krvavitve, krci...). Magnesol si po zelji lahko kupis, pa bos videla, ce ti kaj lajsa krce. Meni jih je precej, tudi tiste v krizu. Buscopan je od tbl Magnesola drugacen v tem, da se razlikuje po delovanju, ker se veze ne neke druge receptorje. Mislim, da proti krcem deluje bolj kratkorocno in mocneje. Pri magneziju pa dalj casa rabis, da se ti koncentracija v telesu toliko poveca, da res mocno cutis ucinke, zato je potrebno redno jemanje, da nivo, ki ga je tezko na hitro dvigniti, nikoli ne pade (razlaga gin). Mene je po ivf tudi kar dolgo (zagotovo vsaj 3m) mucilo zvijanje in bolecine v jajcnikih. Mislim, da je za nas to res normalno.
|