pirhi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

bini -> pirhi (22.3.2005 20:14:07)

dejte mi povedat kako ve barvate pirhe.. tako da je preprosto, dokaj hitro in lepo..
jest bi se rada lotila takih s krep papirjem - mi je nekoč že uspelo, pa sem pozabila postopek :( a katera zna pomagat?
no, drugač pa povejte svoje sisteme :)

pika74 -> pirhi (22.3.2005 20:19:44)

jaz kar pobarvane kupim :)-:)-:)-

Anonimen -> pirhi (22.3.2005 20:23:24)

Sicer ne vem kakšne misliš naredit, pa vendar sem slišala da je krep papir strupen. Tako da jih jaz nebi jedla. Ne vem pa če je to res.
LP

Anonimen -> pirhi (22.3.2005 20:29:10)

Uh, različne naredimo. Rada namreč ustvarjam in potem je rezultat res pisano pisan :)-
Nekaj jih pobarvam s čebulo in ostalimi bravami. Potem pa gor s flumastri rišem ali spraskam z takšno mašinco (od tasta).
Letos sem kupila barvni pesek in bom z njim delala. Enostavno. Jajček namažeš z lepilom (recimo črtice) in povaljaš v barvnem pesdku (rdečem). Nato zopet daš gor lepilo (pikice) in povaljaš v zelenem pesku....Lahko pa pobrskaš v kuhinji (gres in koruzna moka sta fajn)

Delala sež že z barvami za marmoriranje, z voskom, perle sem tud gor lepila, semena...

Ma res ful velik. S krep pairjem pa še nism delala.:zmeden2:

*HONEY* -> pirhi (22.3.2005 21:05:46)

Standrard=navadne barve in nalepke...sem prelena,da bi ustvarjala,ko pa jajčke potem poješ:(
Mogoče boma z Nike ustvarjale,ko bo malo večja.

LP

Anonimen -> pirhi (22.3.2005 21:54:09)

http://www.naredisam.com

Jančika_ -> pirhi (22.3.2005 22:35:04)

Naberem razne trave, rožice in listje, to s štumfom privežem gor na jajce in skuham v čebulnih olupkih. Super lepo! Olupkov mora bit veliko, nogavice čim tanjše (mislim hulahopke). Po kuhanju naj bojo čim dlje v vodi, najbolje, da se kar tam ohladijo, da je barva močnejša.

Ampak letos ne bom. Se mi sploh ne da. Potico pa bom spekla.

polona2 -> pirhi (22.3.2005 23:18:15)

Pobarvamo jih s čebulo in še na tople "prilepimo" razne vzorčke iz satnice(plošča iz čebeljega voska iz katere se "rola" sveče), vzorčke naredimo s pomočjo modelčkov za piškote (srčki, zvezdice itd.), najbolj enostavno, najhitreje in zelo estetsko, pa seveda popolnoma "bio" :bravo:, lp!

borovnička -> pirhi (23.3.2005 0:38:52)

No pri nas, pa jih pobarvamo z barvo za jajčka, potem pa rišem na njih z napihljivimi barvami. Ko narišem, malo pustim, potem pa jih posušim z "vročim" zrakom (fen), da se barve napihnejo. Super izgleda in ni nič strupeno.

Stran: [1]