hujsanjse (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> hujsanjse (24.10.2008 12:19:32)

Dobro jutro vsem

No mene pa neki zanima...Kdaj po porodu lahko zacne zenska hujsat?takoj ali sele cez nekaj casa?Ali je res da ce dojis da ne smes hujsat.Vse ki imate kaj izkusenj z tem prosim za odgovor.

Anonimen -> RE: hujsanjse (24.10.2008 12:20:06)

Hujšaš lahko zmerno

blaža -> RE: hujsanjse (24.10.2008 12:25:26)

Odvisno kako se odločiš hujšat. Itak je dobro za mleko, da ne ješ veliko sladkorja in mastne hrane. Jaz sem se lotila 90 dnevne ločevalne, samo sem počakala, da neham dojit, ki po moje to ne bi blo dobro za mleko.
Poznam dosti žensk, ki ne pazijo kaj jejo in dojijo in če se bašeš z Petit piškoti in kruhom in ,...kao za mleko, to itak za mleko ni. Če boš jedla dosti zelenjave in sadja pa veliko pila, pa ne polnomastnega mleka, je dovolj tudi dosti čaja za dojenje, mleko pa v zmernih količinah, lahko tudi vodo, pol ne bo problema. Pa dosti na sprehode z vozičkom in mogoče raje kaka telovadba, kot pa dijeta.

bskrle -> RE: hujsanjse (24.10.2008 12:30:01)

ne, dokler polno dojiš.

Anonimen -> RE: hujsanjse (24.10.2008 13:28:26)

http://www.llli.org/NB/NBSepOct00p156.html

nekaj v slo .oz. odg. gospe za dojenje.

http://med.over.net/forum5/read.php?94,4215898,4218442#msg-4218442
Drugič se rajši obrni na njih in ne na RR-ju ,ker itak dobiš odg. da peče glava [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

anchika -> RE: hujsanjse (24.10.2008 13:30:35)

ne hujšat ker ni dobro zate in za bebico. Itak če dojiš  pravijo da gredo tudi kilogramčki , strinjam se z blaža jej čim več kuhane zelenjave kar je dobro za beebeja ga ne bo napenjalo kot čče boš jedla sveže , čim manj maščob , veliko pij - po tej hrani se neboš redila.
Ne boj se za kg bojo šle dol , pa prve mesece se ne smeš sekirat če ostane kak kilogramček
Jaz sem skoraj vse kg izgubila ob porodu. Po porudu so mi ostali le 3 kg kar je šlo v 2-3 mesecih dol in še več. Misli raje na bebeico. Pravijo da naj bi žensko telo prihajalo k sebi toliko časo kot si noeč.

nuala -> RE: hujsanjse (24.10.2008 14:30:14)

Počakaš 6 tednov po porodu ( ker prej si še relativno utrujena, pa dojenček je nekaj novega; skratka vsega preveč ) potem pa začni pazit na prehrano in začni delat kakšne vaje ( trebušnjaki, počepi, dviganje nog,... ) in daljše sprehode ( čas in tempo hoje postopoma povečuješ ).

shadow1 -> RE: hujsanjse (24.10.2008 21:49:17)

ojla sploh ne rabiš hujšat.te bo otrok izčrpal pa bojo kile kar same od sebe šle dol.jaz po 3 mesecih oblečem svoje hlače nazaj,pa se nič ne pazim kaj jem.že samosamo dojenje pobira kile

bina30 -> RE: hujsanjse (24.10.2008 22:47:11)

Tudi jaz nisem razmišljala o hujšanju in so kile sami izginile že po enem mesecu. V času po porodu veliko izgubiš, sploh če čišča dolgo traja. pri meni je trajala 8 tednov in mi je ginekolog rekel,da je tudi to razlog, da sem tako hitro šla nazaj. Če dojiš in skrbiš za otroka, za gospodinjstvo, pa za to in ono, če se dokaj zdravo in uravniteženo prehranjuješ, veliko hodiš na sprehode... boš zelo hitro shujšala. jaz sem celo morala mislit na to, da bom več jedla in pila, da bom imela mleko. Nekje sem celo prebrala, da telo porabi okoli 500 kalorij, da proizvede mleko za en podoj (ne vem sicer, če to res drži), sedaj si pa zamisli, kolikokrat dojiš na dan....
Sicer pa ne mislit na hujšanje, misli na bejbija, da mu bo dobro.

Stran: [1]