|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška v času nosečnosti
24.10.2008 11:32:37   
kakteja
Pozdravljene drage uporabnice foruma. Danes sem, dobila pošto od zzzs, naj jim pošljem fotokopijo materinske knjižice. Včeraj je minil prvi mesec odkar sem na bolniški. Zdaj me pa skrbi, če mi bodo podaljšali. Imela sem že dva spontana splava in v tej nosečnosti se mi občasno pojavljajo rjavi izcedki, kar je navedeno tudi v materinski. Je imala katera podobno situacijo in ali je imala potem odobren stalež? Sem pa v 9t nosečnosti. Hvala za vaše odgovore. Pozdravček.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška v času nosečnosti
24.10.2008 12:14:46   
dushka
Bolniško ti morajo sigurno podaljšat, glede na tvoje stanje.

(odgovor članu kakteja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolniška v času nosečnosti
24.10.2008 12:17:27   
maja24
Jest sm bla celo nosečnost doma,sm mela tut temno rjave izcedke.Tok da nič ne skrbi,sigurno ti bojo podalšaluser posted image

Pa čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ela čebela


(odgovor članu dushka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bolniška v času nosečnosti
24.10.2008 17:20:01   
bati

ja jaz vem da so kar baje zaostril...glede teh bolnišk za nosečnice...ne dajo kr tko...poznam kar nekaj primerov in so se mogle kregat pa vse živo...enkrat v ZD je en mož čist znoru k so ženo poslal delat in jim je zagrozu z tožbo pa še k je bla doma ji niso za nazaj priznal bolniškega staleža...ampak je mogu biti BUM da se je zadeva pošlihtala...no mene so tudi enkrat zavrnili pa sem kombinirala z dopustom....mem ful dobro dohtarco svaka čast...pa baje je ful odvisno kaj ti ginekologinja napiše....pa ne zgovarji se na delovno mesto ker so baje alergični na to...češ pa nej ti kej druzga najde delodajalec...denar ji skrbi ne me ne naši otroci....

srečno...

(odgovor članu kakteja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolniška v času nosečnosti
24.10.2008 17:22:11   
Anonimen
Kolegica je isto kopirala materinsko, potem pa dobila odločbo, da mora delat.user posted image No, še isti dan je šla v bolnico, hvala bogu je vse ok, sam je pa na bolniški zdej do porodniške.user posted image

(odgovor članu bati)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bolniška v času nosečnosti
24.10.2008 17:33:27   
Mala_princeska
Ojej, boge kaj morate vse prestajat za te naše pikice.

Srečno.

Po moje je boljš da še ginekolog mnenje napiše zakaj moraš mirovati in  priložiš zdraven.

Srečno.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



_____________________________

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolniška v času nosečnosti
24.10.2008 20:34:59   
Anonimen
To je baje sedaj kar pogosto, da zahtevajo poleg mnenja ginekologa še kopijo materinske ter zdravstveni karton nosečnice, ki ga posreduje ginekolog.

(odgovor članu Mala_princeska)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bolniška v času nosečnosti
24.10.2008 21:29:07   
mojčika
No tudi jaz sem doma, ker imam močno astmo, stalno jemljem zdravila in ne smem kaj dosti zbolevati, in sem dobila bolniško od pulmologa in ginekologa do konca nosečnosti, pa mi podaljšujejo bolniško največ za mesec dni. Nazadnje se je zgodilo celo to, da sem imela na isti dan pregled, kot zaseda komisija, sem morala poklicat in prestavit pregled na prej. Naj pa povem, da imam do LJ eno uro vožnje in da sem potem čist fuč, a jih očitno ne briga. Sem pa slišala, da ni to zaradi komisije, temveč zaradi ZZZS, ki teži komisiji.

Tudi jaz sem morala dati kopijo materinske in cel zdravstveni karton s svežimi izvidi od specialista.

< Sporočilo je popravil mojčika -- 24.10.2008 21:30:10 >


_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bolniška v času nosečnosti
27.10.2008 14:20:17   
linči 312
kakteja,

ne se dat. sama sem sicer zagovornica, da ne na bolniško, če ni treba. ampak, čeprav nisem kak medicinski srokovnjakuser posted image , je več kot očitno, da maš rizične nosečnosti. ne bom pametovala kaj lahko delaš in kaj ne, ker se pač na to ne spoznam, samo če te pošljejo nazaj delat se v prvi vrsti ne razburi. mirno, kolkor se le da, sprejmi to odločbo, potem pa takoj do svojega zdravnika in naj ti napiše bolniško zaradi kakega drugega razloga. in tako vztrajaj do konca nosečnosti, če ne bo šlo drugače. ampak srčno upam, da dobiš bolniško, ker na opisano stanje še alik razbere, da si do nje več kot upravičena! in če jo dobijo nekatere, ki se potem hvalijo da na dopuste in še ne vem kam hodijo in, da jim pravzaprav nič ni, pa jim je zdravnik napisal mnenje, da so rizičneuser posted image , res ne vidim vzroka, da je tebi ne bi dali.

držim pestiuser posted image .

mojčika,

tistga tvojega stavka glede zzzs, ki naj bi težila komisiji, nisem čist prov razumela. nej povem, da je komisija od zzzs in tuki ne gre za dva ločena organa. res pa je, da se najprej odloča na prvi stopnji in če pride do pritožbe potem še na drugi. tako, da ne bo držalo, da zzzs teži komisiji. komisija je namreč sestavljena iz zaposlenih strokovnjakov na zzzs (med katerimi so, mislm da se ne motim, dva zdravnika in en pravnik)


(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
27.10.2008 15:09:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu linči 312)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bolniška v času nosečnosti
27.10.2008 17:52:13   
Claudi
Tudi jst sm jim poslala kopijo materinske, in to 2x, k so jo prvič nekam založiluser posted image , sm pa 3x bla na ZZZS, pa mi niso niti enkrat podaljšali , tko  da sem za mal časa delala, pa šla nazaj na bolniško, pol sm mela pa itak še dopust, zdej se mi pa vsak čas že porodniška začne.Nevem no, G in osebna zdravnica sta me dajale na bolniško, na komisiji pa ni blo nikol odobreno.Tko da res so baje zelo ostri tam.

Srečno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bolniška v času nosečnosti
27.10.2008 17:58:41   
bučibači
Claudi, in kaj so ti napisale ( g in os.dr.), da ti komisija ni podaljšala?

Saj ne moreš verjet, tako so zlobni, tako zajebavanje, tiste, ki pa dobimo, pa mormo gniti med 4-stenami,..., to da imam rizično, še zdaleč ne pomeni, da si pa ne zaslužim 1 uro svežega zraka, malce drugačnega okolja, kot le mesece v enem in istem stanovanju, ...

lp

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bolniška v času nosečnosti
28.10.2008 8:38:14   
mojčika
Punce, samo ponavljam, kaj mi je bilo rečeno, so pa v komisiji zdravniki, ki so plačani za čimveč odbitih odločb in so na ta račun res postali strogi... spet ponavljam, kar sem slišala... ne vzet za 100%, je pa od kraja do kraja drugače, tukaj se našega zdravnika v komisiji kar bojijo, tudi moj bivši G in osebna zdravnica.

Tudi mene zanima, zakaj so te večkrat zavrnili Claudiuser posted image

1 uro svežega zraka, malce drugačnega okolja, kot le mesece v enem in istem stanovanju, ...

Ali kosila pri svojih starših skupaj z družino, da ne gnijem sama doma.
Naj pa povem, da meni je pulmolog predpisal 2X30min gibanja na zraku, zaradi napadov astme, komisija mi pa od doma ne dovoli.

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu bučibači)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bolniška v času nosečnosti
28.10.2008 8:52:06   
bačko
JA tudi jaz sem slišala da so zelo zateženi glede bolnišk.Jaz sem trenutno na bolniški ker bruham.Bomo pa videli če mi bodo podaljšali.Ker pa delam za poštnim okencem pa je malo težje delati če bruhaš, a ne?Kaj naj vsaki stranki rečem:" Samo malo moram iti bruhat!" Lepo vas prosim.Prav nori so te zdravniki.Če mi ne bodo podaljšali bom pa šla delat za ene teden potem pa zopet na bolniško.Pa bo!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bolniška v času nosečnosti
29.10.2008 11:53:39   
Čebelca10
Pozdravljene,

tudi jst bi rabila en nasvet, in sicer sem v 12. tednu nosečnosti, noge mi pa že zdaj kar fejst zatekajo. V službo hodim sicer normalno (sicer 8 ur presedim ker imam pač takšno delo), po službi pa dobesedno padem v posteljo in me skoraj ni na spregled do naslednjega jutra... Se je že kateri tudi kaj takega dogajalo, kakšen nasvet?

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bolniška v času nosečnosti
29.10.2008 13:02:18   
linči 312
čebelca 10,

tudi meni se je to dogajalo. zdaj je že bolš, sem pa v 17. T. je pa res, da je zdravnica na rednem pregledu ugotovila, da je vse ok, sam zlo izek pritisk naj bi mela, zato mi je svetovala, da naj bom previdna ko vstanem iz stola ali postelje, da se mi ne bi zvrtelo.

glede na to, da svoj problem opisuješ pod temo bolniška v času nosečnosti sklepam, da razmišljaš o bolniški zaradi tega. ali je smiselno ali ne, ne bom debatirala, ker nisem zdravnik in se na to ne spoznam, sama pa nisem čutila potrebe po bolniški le zaradi popoldnaske utrujenosti. v službi sem namreč list lepo funkcionirala. popoldne pa mi je zelo veliko pomagal moj možek, se je clo peril obešat naučil. no za kosilo pa je poskrbela moja mama ali pa tašča in tako popoldne res nisem bila kdo ve kaj obremenjena.

glede zatekanja nog pa ti svetujem, da jih položiš na stol (v službi bodo že razumel, sej si noseča) ali pa naj ti priskrbijo vsaj tisti podstavek za noge. meni je pomagalo.

prijetno nosečnost

(odgovor članu Čebelca10)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bolniška v času nosečnosti
29.10.2008 16:16:51   
Anonimen
Evo ,še ena kolegica dobila zavrnjeno, pa dela s kemikalijami, ni možnosti premestitve na drugo delovno mesto, pritožbo je napisal delodajalec, tako da samo upam, da kolegica dobi podaljšano.user posted image

So pa res strogi, verjemite. Že ko sem bila jaz lani, so mi podaljševali iz meseca v mesec, razen na koncu so zadnje 3 mesece do porodniške podaljšali.Enkrat vmes kar zaključili.user posted image Sem se pritožila, pa g je napisal novo potrdilo, pa se je uredilo.user posted image

(odgovor članu linči 312)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bolniška v času nosečnosti
3.11.2008 11:37:53   
ajam27
Tudi meni se zdi, da na zzzs močno pretiravajo in zaostrujejo zadeve tam kjer je to najmaj potrebno.
Danes sem tudi jaz dobila zahtevo naj jim v roku 5 delovnih dni pošljem fotokopijo materinska knjižice. Ker se je 30 dni bolniške na račun delodajalca končalo so očitno začelo komplicirati. Me prav zanima kako se vse skupaj razplete.
Sicer imam tudi sama rizično nosečnost. Hrbet me boli, da komaj vstanem iz postelje. V spodnjem delu trebuha me občasno špika, kot da bi imela močnejše menstrualne krče, tu pa tam se pojavi temno rjav izcedek...
V bolniški sem od 20 tedna. G mi je rekel, da jo bo sprva podaljševal le na mesec dni (do naslednjega pregleda). Tudi meni je bilo rečeno, naj bom doma in počivam...tako da.
Se mi zdi, da je brez veze, da se pritožujemo. Očitno jih prav malo briga za počutje nosečnic.
Vse bi bilo drugače, če bi jim pokazale denar. To pa je že druga zgodba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Karolina
TLF

Bi dali deklici ime Karolina?

da (33%)

ne (67%)


Število vseh glasov: 136

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!