|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   magnezij
24.10.2008 9:19:59   
katka82
Moja ginekologinja mi je zaradi bolečin rekla da naj jem 3x1 tableto Magnesola na dan. 1 tableta vsebuje 150mg Mg. Jaz jem tudi Elevit, kar sem seveda pozabila povedati ginekologinji. V lekarni so mi potem rekli da je lahko največji odmerek Mg 300mg. Sedaj pa ne vem, ali naj vzamem 2 tableti Magnesola pa 1 Elevita na dan?!
To je moja prvauser posted image zato tudi ne vem velikouser posted image

Hvala za odgovore!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: magnezij
24.10.2008 9:33:39   
Anonimen
Magnezij je za krčeuser posted image

(odgovor članu katka82)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2008 9:39:26   
cursa
Ali imaš bolečine zaradi krčev v trebuhu ali v nogah? Če je odgovor ja, potem je pravilna izbira magnezij, sicer ne! Dnevno lahko zaužiješ največ 300 mg magnezija. 

(odgovor članu katka82)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2008 9:46:09   
Anonimen
Buscopan

(odgovor članu cursa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2008 10:26:30   
katka82
Bolečine imam v trebuhu in sem trenutno na bolniški,ker moram počivat, me namreč ko hodim boli. Rekla mi je tudi da imam nizko posteljico. Mislim da mi je zaradi vsega tega rekla da naj jem magnezij 3x1 tableto na dan. Ne vem pa če zaužiješ preveč magnezija če je kaj narobeuser posted image

(odgovor članu katka82)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2008 10:29:03   
bambam
Tudi meni je moja G svetovala magnezij zaradi "hribčka" ki ga je opazila v maternici. Nič nevarnega, je rekla, ampak naj ga pijem. Kupila sem si kar šumeče magnezijeve tabletke in spijem eno na dva dni. Na tvojem mestu nebi pretiravala, razen če se moraš držat določenega odmerka. Posvetuj se s svojo G koliko in kaj.
Pa lep danuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.10.2008 10:40:31   
Shuka
Moj ginekolog mi je rekel, naj raje če imam krče vzamem magnezijeve tablete kot Buscopan in še dodal je, da je z magnezijem enako kot z folno v prvem trimesečju, da se ne moreš predozirat, ker ga telo izloči ob večji količini. Sem ga kar nekaj časa jemala še ko sem bila v bolnici 2x300mg pa še prebava se mi je s tem uredila.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu bambam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.10.2008 10:45:22   
nadya
Se strinjam s Shuko. Magnezija ne moreš predozirati, ker se višek izloči z urinom iz telesa. Lahko pa dobiš drisko. V tem primeru zmanjšaš odmerek in ko se prebava uredi, odmerek spet povečaš.
Magnezij pomaga pri krčih, otrdevanju trebuha....skratka pri mišičnih zadevah.

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.10.2008 10:50:29   
cursa
IZVIRNO SPOROČILO: katka82

Bolečine imam v trebuhu in sem trenutno na bolniški,ker moram počivat, me namreč ko hodim boli. Rekla mi je tudi da imam nizko posteljico. Mislim da mi je zaradi vsega tega rekla da naj jem magnezij 3x1 tableto na dan. Ne vem pa če zaužiješ preveč magnezija če je kaj narobeuser posted image

Sama sem morala jesti 300 mg MG zaradi nizke posteljice. Poleg tega sem še veliko počivala in se mi je dvignila stran od MU, tako da sedaj ne bom imela CR-ja, kot so nekaj časa govorili. Verjetno pa ti zaradi bolečine zaenkrat še ni predpisala boscopana, ker morda sklepa, da ni potrebe. Zaradi prevelike količine Mg pa ni panike. Pospešena prebava in to je to.

(odgovor članu katka82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.10.2008 11:08:23   
katka82
Jaz sem noseča 16 tednov, rekla mi je da mogoče se bo posteljica še dvignala. Jedla bom 2tableti Mg na dan ter eno Elevit, pa bom na isti dozi kot mi je zdravnica priporočila.

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.10.2008 13:55:11   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: katka82

Po moje je najbolje, da pokličeš svojo G in ji poveš, da jemlješ tudi elevit. Ona ti bo najbolje znala svetovat. Tukaj na forumu boš našla preveč razl. odgovorov in boš samo še bolj zmedena.

(odgovor članu katka82)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?