varčevanje za študij (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

tinica -> varčevanje za študij (22.3.2005 16:52:47)

Zanima me kako kaj oz. če ste spolh že začele varčevati za študij vašega :duda:. Ker same že gotovo veste, da ko bodo naši :duda: zrasli in bodo začeli študirat bo potrebno študij plačati, kar pa to seveda ne bo malo. Mi smo se odločili za FONDPOLICO pri Slovenici. Zanima me na kakšen način ve varčujete in pri kateri zavarovalnici.

Hvala, Lp

Anonimen -> varčevanje za študij (22.3.2005 16:58:58)

Midva sva za to poskrbela kar v lastni režiji in vlagava v vzajemne sklade.

tinica -> varčevanje za študij (22.3.2005 17:04:20)

saj pri tem tudi vlagaš v vzajemne sklade vendar samo v tiste, ki jih ima slovenica ( galilejo, rastko).

Anonimen -> varčevanje za študij (22.3.2005 17:13:59)

Mi vlagamo vsak dan sproti v hadilnik pa v položnice. Študij? :zmeden2:

bo že, če bos ploh hotel študirat :zmeden:

Anonimen -> varčevanje za študij (22.3.2005 17:15:30)

Ja ampak nekaj menda zasluži tudi zavarovalnica , kajne?

Sicer pa mi je enkrat en agent iz mislim da triglava to ponujal. Ravno tako vlagajo v sklade. Najbolj butasto se mi je zdelo, ko mi je rekel, da bodo vzajemni skladi 100% imeli še vsaj 7 let donose.
Kako hudiča pa on to ve?!

Skratka nisem se mislila kakorkoli jezit nate ampak tisti tip mi je šel res na jetra,

Hočem samo povedat, da lahko sama vlagaš v vzajemne sklade in to povsem preprosto, preko položnic ali vložiš enkrat na leto ali pa vsak mesec. Nimaš nobenih obveznosti, sma delaš s svojim denarjem kar hočeš, vložiš toliko kot lahko, pa še nihče ti ne pobira odstotkov.
Vama bo zagustilo (upam sicer da ne), zavarovalnica bo pa rekla NE, teh dinarčkov pa ne damo, bodo za otroka, tolk pa tolk plačata če prekineta bla, bla.
Vi pa npr. za kruh ne boste imeli.

Bluzim a ne? No, saj veš, kaj hočem povedat.

KIRA -> varčevanje za študij (22.3.2005 17:17:08)

jap. mam sklenjeno polico zanjo (viktorijo). denar dobi, ko bo dopolnila 19 let, ali pa če se bo pred tem datumom poročila. ne morem ji dosti vplačevat, znesek je zaenkrat minimalen, ampak vsaj nekaj bo imela, da ne bo štartala z nule, kot midva.... polico pa imam pri Merkurju, pa življensko zavarovanje tudi.
sem ji pa še hranilno knjžico naredla, kadar mi kak tisočak ostane, ji položim, pa tud če od babic dobi kaj denarja. to bo pa za srednjo šolo, oz. ko bo rabla...

total -> varčevanje za študij (22.3.2005 17:27:30)

Jaz se ne bom odločla za to Fondpolico,skoz mi težijo po tel.Ampak bomo tako varčevali v sklad,za določen znesek in čez toliko let lahko otrok dvigne.Ne vem če je to pri Sloveniki sigurno:zmeden:

Lp:rozica:

Anonimen -> varčevanje za študij (22.3.2005 17:35:53)

Ja no, vprašat se je treba kako to, da so te zavarovalnice tako uspešne!
Le od kje dobijo denar? Vi jih financirate, namesto, da bi šlo več za vaše otročičke.

No ja, kakor komu paše.

Annny -> varčevanje za študij (22.3.2005 18:53:19)

Fondpolica je po reviji Kapital ena najslabših- najmanj donosnih naložbenih možnosti- itak gre prva tri leta vse v zavarovanje in nič v sklade..otroci pa res ne potrebujejo zavarovanja, halo!
Raje naloži v vzajemne sklade- in to TUJE! Če kaj spremljaš dogajanja na borzi, boš ugotovila, da zadnje čase cene slo. delnic padajo..torej tudi vrednostne točke domačih skladov.

lp

Anonimen -> varčevanje za študij (22.3.2005 18:54:46)

Mater Annny kje pa ti delaš???????????

anajmad -> varčevanje za študij (22.3.2005 18:56:33)

No jst delam na zavarovalnici.Tolikokrat popljuvani alja -Triglav.No coment:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:.Jst vlagam v štipendijo(seveda triglav).Plačujem ca 30 eurov mesečno,zagotovljeno ji je pri 15 do vključno 22 leta 300 eurov mesečne štipendije.Izplačila že laufajo in je res tako,pri drugih strankah,tako da ni vse nakladanje.Odprta ima dva računa na različnih bankah in vložila sem v sklade,pa bomo vidl.Ker to je vse skupi bol na frišn.Mogoče zavarovalnice res,no zagotovo služijo na naivnosti ljudi,ampak ko je pa treba kakšno škodo izplačat je pa pol ful O.K.Jst osebno nimam nič od tega,ampak vsak ima svoje mnenje,kaj ne????
en lp:morje:D.

Stran: [1]