epilepsija in porod (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

vrendu -> epilepsija in porod (22.3.2005 16:02:43)

Najprej živijo prav vsem!
Sem nosečka, do roka imam še približno mesec in pol; danes bila na UZ in je ginekolog ugotovil medenično lego (še vedno!). Zdaj sem pa kar prestrašena, ker sem slišala, da ne nardijo vedno CR, če je lega medenična, poleg tega pa mi je sestra povedala, da otroka v maternici tudi ne bodo obrnili, ker sem 1. noseča. Medeničnega poroda me je groza, poleg tega sem pa epileptik in v stresnih situacijah ali pa v extremnih naporih lahko dobim napad.
Pišite prosim, če ima katera od vas tui EPI ali če je katera rodila z medenično vstavo - povejte malo, kakšne izkušnje imate kaj s tem.
Pa lepe pozdrave in lepo nosečnost vsem, ki še čakate, tistim, ki ste že dočakale pa vse dobro še naprej!
LP

Anonimen -> epilepsija in porod (22.3.2005 17:44:02)

V mesecu in pol se malček lahko obrne še trikrat ;)

Ne, resno, dovolj časa ima, da se obrne, eni prej, drugi kasneje. pa tudi če bo šel z ritkonaprej, danes ni več tak grozno, ker bo pri tebi ekipa...saj bodo vedel, za kaj gre.

P.S. nekateri se obrnejo celo med porodom

vrendu -> epilepsija in porod (22.3.2005 20:31:31)

Al bina, hvala za odgovor!:rozica::rozica::rozica:

Prosim še koga, da mi napiše kaj tolažilnega. Tiste, ki smo pač prvič :nosecka: ne vemo, kaj lahko sploh pričakujemo.
Lep pozdrav vsem na forumu!

deily -> epilepsija in porod (23.3.2005 13:16:38)

Pozdravljena

Kot vidim imava enake težave. Jaz sem namreč ozdravljen epileptik, vendar pri obremenitvi in stresnih situacijah je možno, da pride do napada. Rok imam nekje čez slab mesec, otrok pa ima medenično lego. G mi je rekel, da se bova zmenila kakšen bo porod, če se mi otrok ne bo obrnil. Tudi zame bo to prvi porod, tako da ti glede tega ne morem nič povedat. Upam, da je na forumu katera, ki je to izkušnjo že prestala.

Vso srečo

Deily in :duda:

vrendu -> epilepsija in porod (23.3.2005 13:24:14)

Zdravo Deily!

Tudi pri meni je enako. Sem tudi ozdravljen epileptik; se pravi, da nimam napadov, če prekomerno ne uživam alkota (kar ga itak ne) in se izogibam stresu ter naporom. Mi je pa čudno, da g., na moje vprašanje ali bo potreben CR, ni rekel niti tega, da se bova zmenila glede poroda. Sestra, ki je bila zraven pri UZ me je potem v sprejemni sobi skušala nekaj tolažiti, da se otrok lahko obrne celo tik pred porodom.
Razmišljam pa o tem, da se bom naročila na pregled pri svojemu nevrologu in ga povprašala za mnenje oz. ga prosila, naj mi izda neko potrdilo z ginekologa ali porodnišnico.
Držim pesti, da niti ena od naju ne bo imela komplikacij.
LP

deily -> epilepsija in porod (23.3.2005 13:30:01)

A imaš v materinski knjižici napisano, da si epileptik? Če imaš se ne sekiraj, kajti zdravniki to upoštevajo(baje). Potrdilo nevrologa ne more škoditi zato si ga kar priskrbi.

Deily in :duda:

vrendu -> epilepsija in porod (23.3.2005 16:36:48)

Do zdaj sem bla prepričana, da imam v materinski napisano, da sem epileptik, zdaj pa vidim, da g. tega sploh ni vpisal (!?). Bom kar šla k nevrologu, res ne more škodit. A ti imaš vpisano?
LP

deily -> epilepsija in porod (25.3.2005 19:29:20)

Ja imam. Poglej na 4 stran, kjer so različne bolezni. Jaz imam križec pred epilepsija in dodano "ne jemlje terapije"(dobesedno).

vrendu -> epilepsija in porod (28.3.2005 17:32:36)

Ja, pa mam res napisano. Prej niti nisem opazila. Zdaj mi je malo lažje; hvala za odgovore, pa prijetno nosečnost.
LP
Vanja

Stran: [1]