Uvajanje MESA (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Titty -> Uvajanje MESA (22.3.2005 13:41:23)

Pediatrinja mi je rekla,da lahko začnem počasi uvajati meso (piščančje,puranje,zajčje in teletino).Imamo pa 6,5 mes.

Zdej me pa zanima:
1. Kako vi meso pripravljate, kako zmeljete (ali obstaja kak strojček za to?? in kje se ga da kupiti??) ali kar na roke :zmeden:
2. Ali najprej zmeljete meso in ga potem skuhate,ali obratno?
3. In ali meso zmešate med kak krompir ali drugo zelenjavo ali vsako živilo posebej dajate po žlički??

Ker naš ne je rad zelenjave, se bojim,da tudi mesa ne bo maral...ima katera kak dober recept?

Hvala in LP vsem :rozica:

lol -> Uvajanje MESA (22.3.2005 13:44:14)

Jaz meso skuham med zelenjavo,potem pa z paličnim mešalnikom naredim kašico.Mesa predhodno ne režem.

Taša -> Uvajanje MESA (22.3.2005 13:44:32)

No mi smo začeli z uvajanjem mesa tako da sem ji skuhala zelenjavno juhico z belim mesom... Belo meso sem bolj na drobno narezala, sicer pa tako ali tako pir kuhi še bolj razpade... Npr. skupaj sem skuhala korenček, bučko, cvetačo, malo brokolija potem sem dala malo belega piščančjega mesa in seveda malenkost solila in to je bilo to....

total -> Uvajanje MESA (22.3.2005 13:46:45)

Jaz sem mu glih pred dvema dneovoma ponudila meso,piščančje.Skuhala sem mu z korenčkom in cvetačo ter meso skupaj.Ko je bilo skuhano sem mal dodala kisle smetane ali puterčka in to vse zmešala z paličnim mešalnikom,vse je pojedel,ko za med:bravo: Meso dam v malem kosu,lahko daš tudi kakšno drugo zalenjavo ali krompirček,moj vse to obožuje.

Lp:sloncek:

Anonimen -> Uvajanje MESA (22.3.2005 14:02:38)

Meso daš lahko zmleti že pri mesarju, ti bo najlažje. Potem ga skuhaš, lahko dodaš krompir, kakšno zelenjavo, da bo bolj okusno.
Če otrok še sploh ni navajen na koščke mesa potem ga lahko v mutipraktiku zmiksaš.

Piščančje in puranje meso je pa tako mehko, da ga lahko sama na koščke narežeš in kuhanega vržeš v multipraktik (ali s paličnim)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.3.2005 15:06:29)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]