|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ne da oblačil
23.10.2008 14:20:09   
lillchy123
rožica, smo probali, pa ne gre. _Smo se takoj začeli kregat o premoženju.user posted image

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 26
23.10.2008 14:22:13   
lillchy123
pa tud ne vidim razloga, zakaj bi se ona sploh želela pogovarjat o tem. preživnino dobi, drugih stroškov ali obveznosti pa nima. pa še punci kdaj kako novo stvar domov prineseta.
jst bi tud mela tkouser posted image

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 27
23.10.2008 14:26:24   
BrankaO.
mislim da je najbolje da pustita vse kot je pa naredi kakor sem ti in še nekaj drugih svetovale!
srečno!!

18.12.1998se nam je rodila prva sončica-Ksenja
17.09.2001 se nam je rodila druga sončica-Sanja
20.1. 2008se nam je rodila zadnja a vseeno zelo ljubljena sončica-Milenca----
ati blažen med ženami :))

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 28
23.10.2008 14:27:06   
Rožica I
Jaz pa ne, saj veš čisti računi, dobri prijatelji/srečni otroci user posted image !
Drugače pa začnite kakšne konstruktivne pogovore glede premoženja. Povej, če se ne boste sami mogli zmenit, da bodo pač odvetniki služli.
Ma jaz se ne bi pustla kar tko na suho user posted image , sploh pa ker so otroci priča vsemu dogajanju user posted image !

ROŽICA

Neposredna povezava do sporočila: 29
23.10.2008 14:35:31   
metuljčica11
Lillchy,

te čisto razumem!Tud jst imam probleme z bivšo od mojega moža in vem kako ti je! Pri nas je bilo glede oblačil tako: Vsak vikend jima je dala največjo potovalko kolker jih je, vanjo nabasala same premale, stare, umazane in letnemu času čisto neprimerne, pol pa izbiraj med cunjami, ki so samo za po tleh brisat, dobesedno, ko otroke kam pelješ! Tudi midva sva pol začela kupovat oblačila, enkrat sva bivšo še zraven vzela naj si nabere kaj vse rabi, da ne bo otrok kot en ciganček.In kaj je bilo, še vedno je pošiljala tisto tavelko potovalko, o oblačilih, ki sva jih pa midva kupila pa ne duha ne sluha! Normalno, da je nagajala kolkor se je dalo.In ni nama preostalo drugega, da sva si nabavla oblačila, ki smo jih imeli samo pri nas. In tudi potovalke ni blo treba več nosit k nam,ker smo imeli svoja oblačila.Še vedno pa kupujeva oblačila za k bivši, čeprav to ni obvezno, sam se nama otrok smili. Res, ne vem kako so lahko bivše take user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , in nam uničujejo življenja!

Neposredna povezava do sporočila: 30
23.10.2008 14:38:59   
metuljčica11
S takimi se sploh ne da pogovarjat, niti CSD ne ukrene ničesar, mamice so tko ble in vedno bodo zaščitene!  

(odgovor članu metuljčica11)
Neposredna povezava do sporočila: 31
23.10.2008 14:55:51   
lillchy123
Povej, če se ne boste sami mogli zmenit, da bodo pač odvetniki služli.

že služijo, pa zgleda da bojo kar nekaj let služiliuser posted image

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 32
23.10.2008 14:58:01   
ninini
Najboljš je res da oči kupi oblačila za čes vikend in jih ne da zraven ampak naj jih obdrži tko jih boste skoz imeli.Pač izkoristi ženska če se da zakaj pa ne.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 33
23.10.2008 14:59:42   
smigli
Na tvojem mestu, bi pač naredila tako, da bi imeli otroci čisto svojo garderobo pri meni in domov bi jih (žal) poslala v taki kot so prišli. Seveda bi se z njimi o tej zadevi na široko pogovorila, zakaj tako in da to ni ne kazen, ampak stvar praktičnosti, racionalizacije.
Žal so ljudje, ki so jim taka početja hrana in se z njimi ne da pogovarjati in ker menim, da so otroci žrtev, je potrebno zanje še toliko bolj stisnit zobe in delati na tem, da gospe še bolj ne razjezite, ker bi v tem primeru nastradali nedolžni otroci. Ne predstavljam si, da sem otrok in me mama tako izkorišča za maščevanje proti svojemu partnerju. Stisnite zobe in jim skušajte omogočiti čim lepše otroštvo.

Neposredna povezava do sporočila: 34
23.10.2008 15:47:36   
ronja
Kupiš nekaj oblek, ki jih imata potem tam pri vas čez vikend in jih vidva opereta, a ni to najlažje? Tako jih bivša nikoli niti ne vidi, pa je problem rešen. Razložita puncama, saj sta že dovolj stari, da mata te stvari pač pri vas. Saj jima ne bo hudega, če gresta nazaj v starih cotah, pri vas mata pa nove.

Saj tiste glavne: bunde in čevlje in kar je teh dražjih stvari bosta itak meli oblečeno, ko bosta prišli, ne? Saj ne prideta nagi... Potem gresta pač nazaj v istih cotah kot sta prišli. Igrače bi bilo tudi fino, da imata pri vas kakšne, ne da skoz tovorita zadeve sem pa tja. Moja pupika ima tudi pri babicah par igračk, ki ostanejo tam, pa je. Pa povsod kaj za preoblečt, da ni treba skoz na to mislit. Pa ni toliko pri babicah kot sta verjetno onidve pri očetu... Saj v glavnem rabite kako trenirko za notri, pa kak predpasniček za čez,če se spravita kaj modelirat, če želita met lepo oblečene pa še bundo za ven. Ampak v bundi vseeno pride, ne?

Za rojstni dan normalno, da vidva data svoje darilo, ga ne financira mama... Za rojstni dan prijateljev pa, kadar je pri vama, data vidva, kadar je pri njej, pa ona. ker to po moje ni všteto v strošek preživnine...

Dejstvo, da jo imata  punci vseeno zelo radi, pa ti jasno pokaže, da lepota cunj ne odraža nujno ljubezni in da se otrok mogoče ne počuti tako starašno slabo v tistih cunjah... Mogoče se njej niti ne zdijo tako slabe, tu imamo zelo različne poglede... Midva imava tudi večino oblek (za tamalo in za naju) podarjenih in starih in jih večina ne bi več oblekla, nam so pa čisto ok in mala je čisto srečna - zebe je ne, kompliciramo tudi ne...

Neposredna povezava do sporočila: 35
23.10.2008 16:47:09   
vijolica02
Pa sej ne morem verjet! A potem otroka prideta bosa k vam al kako, če morta čevlje kupovat? Joj, si čist ena tipična nova partnerka, k bi rada bivšo od tvojga prikazal v najslabši luči. Tut, če jima ne daje ne vem kakšnih oblačil s sabo, bosi in goli pa res najbrž  ne prideta. Najlažje je čez mamico govort. pa še to, tut tista preživnina ponavad ni tok, kokr mora dat starš, pri katerem otroci živjo, brez da bi upoštevali čas, trud, skrb...., ki ga ima v vašem primeru mamica. Oče ima otroka po tvojem pisanju samo čez vikend, kaj pa mamica? 24 ur na dan! Ja, najlažje je nekoga blatit, pa s CSD-jem vn hodit. Bolno vse skupaj. Upam, da ne boš ti nikoli bivša in tega izkusila na svoji koži.
Ja seveda jo imata otroka rada, kaj ti misliš, da otroku ljubezen kupiš s fensi oblekicami? Otrok rabi veliko več kot pa zlate čeveljčke. Ne vem, po tem kar pišeš, se mi zdi, da si že zelo zelo mlada in upam, da se ne motim.
Se opravičujem, ampak tole me je pa kr razkurlo, kako odriha po mamici.
Ja, tudi jst imam bivšega, zadeve so urejene, je pa njegova ta nova (zdaj tudi bivša) bila prav tako pametna kot ti, samo s to razliko, da je bil moj bivši znal zadevo uredit.

Neposredna povezava do sporočila: 36
23.10.2008 17:24:12   
metuljčica11
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica02

Pa sej ne morem verjet! A potem otroka prideta bosa k vam al kako, če morta čevlje kupovat? Joj, si čist ena tipična nova partnerka, k bi rada bivšo od tvojga prikazal v najslabši luči. Tut, če jima ne daje ne vem kakšnih oblačil s sabo, bosi in goli pa res najbrž  ne prideta. Najlažje je čez mamico govort. pa še to, tut tista preživnina ponavad ni tok, kokr mora dat starš, pri katerem otroci živjo, brez da bi upoštevali čas, trud, skrb...., ki ga ima v vašem primeru mamica. Oče ima otroka po tvojem pisanju samo čez vikend, kaj pa mamica? 24 ur na dan! Ja, najlažje je nekoga blatit, pa s CSD-jem vn hodit. Bolno vse skupaj. Upam, da ne boš ti nikoli bivša in tega izkusila na svoji koži.
Ja seveda jo imata otroka rada, kaj ti misliš, da otroku ljubezen kupiš s fensi oblekicami? Otrok rabi veliko več kot pa zlate čeveljčke. Ne vem, po tem kar pišeš, se mi zdi, da si že zelo zelo mlada in upam, da se ne motim.
Se opravičujem, ampak tole me je pa kr razkurlo, kako odriha po mamici.
Ja, tudi jst imam bivšega, zadeve so urejene, je pa njegova ta nova (zdaj tudi bivša) bila prav tako pametna kot ti, samo s to razliko, da je bil moj bivši znal zadevo uredit.

Vijolica 02,
iz lastnih izkušenj vem, kakšne so lahko bivše, pa čeprav narediš vse tako kot mora bit, s svojimi otroki se maščujejo proti bivšemu na vse možne načine, pa nisem mlada z možem sva pa tudi že dolgo skupaj, a počasi ti poči film pri takšnih bivših, kaj če bi se ti dala enkrat v našo kožo, poleg staršev ki gredo narazen in otrok, ki pri vsem tem NAJBOLJ trpijo, smo tukaj tudi nove partnerke, ki moramo vse to zmerjanje, očitanje, laganje itd.prenašati.

Naj povem da niso vse bivše takšne, so tudi takšne, ki si ustvarijo novo življenje in se prav lepo razumejo z bivšimi in njihovimi partnerkami.Poznam primer k je bivša imela v varstvu otroka svojega bivšega.

(odgovor članu vijolica02)
Neposredna povezava do sporočila: 37
23.10.2008 17:31:56   
lillchy123
vijolica, sorry, ampak dej si še enkrat preber moje poste.
Pa boš opazla, da je nikjer ne blatim, da sem napisala, da ima punčki rada, da zanje lepo skrbi. In drugače nimata slabe cunje (kot ste nekatere narobe razumele) Imata čist fajne moderne stvari. Ker pa se z bivšim partnerjem (moj zdejšnji) ne razumeta, imata veliko nedorečenih stvari, jima pač k nama ne pusti pridet v lepih cunjah. In ne vem od kje vem ideja, da koga nimaš rad zarad cunj?user posted image  
Pri nama imata punčki svojo sobico,svoje  igrače, svoj računalnik, ko in če se bosta naučili sobico pospravljat in bosta več pri nama, smo zmenjeni, da dobita vsaka svojo. Tudi cunjice imata svoje, ki sva jih kupila midva, in jih načeloma ne pustiva odnest domov.Razen če pač katera prosi za kak dan ali piknik, ampak potem prineseta nazaj. Pupi čist razumeta da tako je in ne delata nobenih problemov.
Problem je v tem, da hitro rasteta in je treba veliko kupit. Ja, masta obute čevlje, ampak če so to čeveljčki v njih ne more na kolo, v gozd po gobe(smo na deželi), zvečer v hlev.Isto je z bundico.Lahko bi imeli obuto in oblečeno to, ampak če jima celo ne bi uspelo uničit, bi blo pa usrano do neprepoznavnosti. In če da mami v nedeljo zvečer prat, v čem bosta šle v šolo? Da vpitja ne omenjamo?
Stvari bi pustili takšne kot so, če ne bi imela midva zdaj manjše finančne krize. In mi je hudo dajat denar za cunje, če bi ga lahko boljše izkoristili. Za kak izlet, ogled kakšne razstave ali muzeja, kino...
Pa še enkrat, ne udriham po mami niti se ne želim spuščati v debate zakaj je tako.Kriva sta itaq vedno oba.
Če nimaš predloga na zastavljeno vprašanje, se ne rabiš znašat nad mano, ker nobenmu nič nočem. Pejt se rajši ven zdret na drevo.

(odgovor članu vijolica02)
Neposredna povezava do sporočila: 38
23.10.2008 18:10:31   
metuljčica11
user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 39
23.10.2008 19:18:55   
Martina27
No, pa da še jaz nekaj dodam....
Ni lepo kar počne, ampak če bi ji tvoj partner povedal tako in tako, v končni fazi ne daje njemu za oblečt zraven ampak njima, jaz msilim, da bi dala zraven..
Da pa on kaj kupi malima dvema je pa to čist logično in prav, sej je oče in tista prezivnina mi ne boš rekla da je ogromna.....

Jaz sem tudi narazen z otrokovim očetom in kadarkoli gre k njemu mu dam zmeri vse cunje s sabo, sej ni otrok tuki nič kriv.... ste pa velikokrat te ta nove veliko krive....pa ne pravim zdaj zate....ampak...
Od tega mojega bivšega ta nova, mu sam govori kaj naj zdaj pa kaj naj zdaj pa da zakaj mi daje preživnino pa take bolane......

To je stvar nje in njega in nobenega drugega......
Mislim pa da je normalno da imata kaj za oblečt tudi pri vama.....

Neposredna povezava do sporočila: 40
23.10.2008 20:54:26   
Spark
Ja to je sranje.
Pri svaku je enako. No on ima enega otroka. Njegova bivša pošlje tamalo vedno v najbolj fensi šmensi oblačilih, takih res ta lepih, ki so samo za gledat in ne za 7 letnega otroka. Včasih jo pa obleče v premala oblačila. Zraven ne da nič rezerve. In ona ima pri njemu dve trenerki, dva puloverja dve majčki, in to ji zdrži za tisti vikend, ko pride.
Vem da ji on tudi kupuje oblačila, ampak ona nič ne pošlje zraven.
Se spomnim kolikokrat je otroka poslala res premalo oblečenega in če je bilo to na začetku sezone, ko še ni imel primernih oblačil je bila kar kriza. Takrat je revčka imela preekratka oblačila.
Jaz tega res ne razumem. Pa sej je njun otrok, zakaj je potrebno nagajanje. Ok, če mama nima zadosti in da tudi tisti denar od očeta ne zadostuje bi še razumela, ali pa če oče nebi nič pomagal z oblačili. Sem prav srečna da se ne potrebujem s takimi stvarmi ubadati.

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 41
23.10.2008 22:13:16   
lelaval
to ni noben vzrok!
potem pa kar sta kupila ali še bosta imejta samo za pri vas!

Tak bi jaz naredila

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu BrankaO.)
Neposredna povezava do sporočila: 42
23.10.2008 22:21:19   
Anonimen
Kupiš nekaj oblek, ki jih imata potem tam pri vas čez vikend in jih vidva opereta, a ni to najlažje?

Saj tiste glavne: bunde in čevlje in kar je teh dražjih stvari bosta itak meli oblečeno, ko bosta prišli, ne?

Meni se tudi tako zdi.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
23.10.2008 22:24:46   
Anonimen
Stvari bi pustili takšne kot so, če ne bi imela midva zdaj manjše finančne krize. In mi je hudo dajat denar za cunje, če bi ga lahko boljše izkoristili. Za kak izlet, ogled kakšne razstave ali muzeja, kino...

Potem pa njima (ne mami) tako povejta. Saj sta dovolj stari, da to razumeta, da denarja ni za vse.
Ali bosta doma spakirali ruzak za vikend in boste sli kam na lepse, ali pa bosta pac v svoji sobi doma, v oblacilih, v katerih sta prisli.

Neposredna povezava do sporočila: 44
23.10.2008 23:21:22   
lillchy123
Mič, to je pa dobra ideja. user posted image  hvala.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
23.10.2008 23:37:30   
Marogica
Tudi jaz bi tako naredila. Ko bi pupi prišli npr. v petek k vama, bi jima slekla njuni oblekci oz. stvari, ki jih pač imata oblečeni...., jih oprala in spravila do nedelje, ko bi se pupi morali zopet  preobleči...pred odhodom. Ostale stvari (vajine) pa bi pustile zopet pri vas....do naslednjega obiska.

In to tudi ni toliko. Nekaj spodnjih hlač, nogavičk, vsaki eno trenirko in majico ali kaj podobnega in copate. Mi smo tudi v trenirkah doma...ne pa v ne vem kakšnih cotah. VEČ NE BI KUPOVALA IN PIKA:

V čevljih in bundi pa tako ali tako že k vam prideta, ali ne? Torej naj z istimi tudi odideta.

SE strinjam, da tu pa tam, kupita kakšen kos oblačila, tudi za domov...kot darilo, vendar pa to naj ne bo ustaljena praksa.

Boš videla...ko bosta pupi en vikend, mogoča dva preživeli v trenirkah, bosta kaj hitro s seboj svoje cotike prinesle...Punčke so rade "lepe"...user posted image

Rastejo pa tudi ne tako hitro, da ne bi vsaj pol leta nosili ene spodnje hlačke ali trenirko....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 46
24.10.2008 9:38:21   
pokica_
Marogica, to si pa prav pametno napisala. Odlična zamisel. Pa bota imeli pri vas svoje cotike, za domov pa tiste v katerih sta prišli k vam.

user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
24.10.2008 11:08:49   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Tudi jaz bi tako naredila. Ko bi pupi prišli npr. v petek k vama, bi jima slekla njuni oblekci oz. stvari, ki jih pač imata oblečeni...., jih oprala in spravila do nedelje, ko bi se pupi morali zopet  preobleči...pred odhodom. Ostale stvari (vajine) pa bi pustile zopet pri vas....do naslednjega obiska.

In to tudi ni toliko. Nekaj spodnjih hlač, nogavičk, vsaki eno trenirko in majico ali kaj podobnega in copate. Mi smo tudi v trenirkah doma...ne pa v ne vem kakšnih cotah. VEČ NE BI KUPOVALA IN PIKA:

V čevljih in bundi pa tako ali tako že k vam prideta, ali ne? Torej naj z istimi tudi odideta.

SE strinjam, da tu pa tam, kupita kakšen kos oblačila, tudi za domov...kot darilo, vendar pa to naj ne bo ustaljena praksa.

Boš videla...ko bosta pupi en vikend, mogoča dva preživeli v trenirkah, bosta kaj hitro s seboj svoje cotike prinesle...Punčke so rade "lepe"...user posted image

Rastejo pa tudi ne tako hitro, da ne bi vsaj pol leta nosili ene spodnje hlačke ali trenirko....

Pod tole pa se podpišem.

Najprej je izgledalo tako, kot da tamali dve prideta bosi in goli. Sori ampak tako si napisala - da jima morata kupit za oblečt in obut in ne vem kaj še vse.

Moje osebne izkušnje so sicer malce drugačne. Jaz svojima oblačila dajem s seboj. Za vsak dan - pa se največkrat sploh ne preoblečeta in sta cel vikend v istih oblekah kot sta v petek prišla k njim. Tudi nogavice in spodnje hlačke, da se razumemo. Pa imata v potovalki zapakirano za vsak dan (soboto in nedeljo) paketek, ki vsebuje (sp. hlače, sp. majčko, nogavice, hlače, majica kr. rokav, majica. dolg rokav). Če predvidevam, da ju bo kam peljal jima dam še kakšen pulover ali pa brezrokavnik. Obvezno pozimi tudi kapo, šal in rokavice. Edino kar jima ne dam je pižama. S seboj odneseta tud svojo igračko za spanje.

Igrače in ostalih zadev pa ne izmenjujemo. Nekaj igrač je v času ločitve ostalo pri njemu, pri njemu je ostala tudi vsa posteljnina in kovtri od otrok, pa še kaj bi se našlo. Tako, da jima igrač ne dajem. Kolo, rolerje, skiro ... imata samo pri meni. Če bi me prosila, bi vrjetno dala s seboj, ampak ponavadi ne rečeta ničesar.

No kaj sem želela povedat je:
1. kupi samo kakšno trenirko in npr. kavbojke, pa kako majčko, sp. perilo, nogavičke in pižame. Ko prideta k vama ju preobleci v "vajine obleke", v nedeljo ko odideta pa nazaj v njune
2. nakupi nekaj osnovnih igrač, kakšne družabne igre, risanke, barvice, flomastre, mogoče kak plastelin. To itak vedno prav pride
3. če imata možnost si kolo (v kolikor smatraš da ga res nujno potrebujeta pri vama) sposodita ali pa kupita rabljenega

Pa bodo vse strasti pomerjene.

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?