smigli -> Slovenci (23.10.2008 11:00:13)
|
Zanima me vaše splošno mnenje o nas slovencih? Zadnje čase opažam, da je življenje za ločeno mamo z majhnim otrokom še dodatno kaznovano iz strani "tadobrih" mam, ki pridno ostajajo v zakonski zvezi in imajo tako rade, ko naletijo na nas samohranilke, da si z podajanjem neokusnih pripomb polnejo svoj ego, oz. se imajo za boljše. Temo pa načenjam zato, ker ( vsaj v okolju kjer trenutno živim) se prepogosto srečujem s folkom, ki si upa preveč. Iščem stanovanje za najem in najemodajalci se upajo vprašat vse, zelo intimne reči in ti naglas povejo, da z mamo samohranilko raje nimajo opravka, ker so z nami sami problemi. Zadnjič mi je ena "zgledna" gospa pripovedovala, koko je imela podnajemnico, mamo samoh., ki je morala od doma, ker jo je mož pretepal in jo nato še dolgo nadlegoval na novem naslovu, ker pa ona ni mogla tega gledat, jo je mirne vesti vrglaiz stanovanja. Si lahko mislite? Ta gospa je vsako nedeljo pri maši in če se le da razlaga vsej širni okolici o zglednem krščanskem življenju!!! Za bruhat, tako me podžgejo take reči. Zadnje čase imam vedno več takih izkušen s takim "krščanskim" folkom in me zanima ali je to nasplošno pogost pojav v naši deželici?
|
|
|
|