konec dojenja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


boni25 -> konec dojenja (23.10.2008 9:36:10)

Lep pozdrav
Moj mali je star 5,5 meseca.Do enga meseca nazaj mi je spal po cele noči, zdaj se je pa začel problem.Ze v posvetovalnici so mi rekli da se bo začel pr 4 mescih zbujat in da bom mogla začet s rizevo kasico.Potem mi je pa patronazna rekla da naj ga kr prstavlam in se bo spet naredilo dovolj mleka za njegovo potrebo.No in jaz sem tako delala sam zdej pa vidim da tako ne gre več dojiva se tud na 1 uro ali 2.Zvečer ob ene 8 zaspi in se ob 10 zbudi in neutolazljivo joka in ko ga prstavim zaspi nazaj.Jaz predvidevam da mojega mleka ni več dovolj za njega.Je pa kr velik fant in zelo hitro raste zato po moje tud rabi več. In včeraj sem kupila to začetno kasico samo sem mu jo dala mogoče za dve veliki zlici ker se nisem upala več da ga ne bi bolev trebusček ampak je blo spet isto. Zdaj pa ne vem kaj nej mu kar dam adaptirano mleko?Koliko pa naj mu dam kasice tam jo moram naredit 135 ml a to pomeni da naj mu vse to dam?

Joj punce čist sem zmedena ker sva se do zdaj samo dojila zdaj pa ne vem kako naj grem naprej.


Hvala ze vnaprej za odgovore

lp




Anonimen -> RE: konec dojenja (23.10.2008 9:51:05)

Glej,moja je stara 4,5 meseca in sva se do pred kratkim tud polno dojile.Čez dan na tri urce,ponoč pa tud na uro,uro in pol.Tud jst nisem vedela kaj naj storim,da bo otrok ponoči dlje v kosu spal.Začela sem ji dodajat aptamil,ampak ni bilo nič bolje.Zvečer sem ji zraven v aptamil dala riž pa tud ni bilo nobenega učinka.Ob osmih je popila flaško plus zizo pa se mi je zbudla že ob desetih.Zdej sem ji pa že čez dan parkrat poleg zize dala še aptamil,pa zvečer dobi dozo aptamila in mi spi vsaj do pol dveh.Kako dolgo bo to trajalo nevem najbolje pa je,da se sprijazniž s tem,da otrok ne prespi cele noči.Nažalost.Sama sem vse sorte razmišljala,kaj naj storim.Sem pa nekje prebrala,da če se otrok čez dan dovolj ne naje,da potem to nadoknadi ponoči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Ji pa ponoči,ko se zbudi dam zizo,če se pa naprimer ob desetih ali enajstih ji pa sam dudo dam v usta in zaspi dalje.Bomo videli,kako dolgo bo to šlo.




Anonimen -> RE: konec dojenja (23.10.2008 10:06:53)

Lahko pa,da sploh ni odvisno od hrane. Najin je do 3meseca spal super - prva runda tudi 5ur skupaj od takrat pa je super noc ce se zbuja na tri ure,danes ponoci je bilo nekje na eno uro. Pa,ce je cez dan veliko pojedel se je tudi zbujal,drugic recimo zelo malo pa lepse spal tretjic spet kontra.V glavnem pri nas je to bolj povezano s cartanjem kot z lakoto pomoje.

Lahko pa kupis npr milupa rizolino,grisolino....mu zmesas in bos videla koliko bo pojedel...Nas ko ni vec zelel je zaprl usta in konec.




ronja -> RE: konec dojenja (23.10.2008 12:16:11)

Glede na to, da je skoraj pol leta star, lahko po moje začneš uvajat gosto hrano - tudi čez dan. Ene začnejo s kašico zvečer, jaz sem začela s sadjem in zelenjavo opoldne, ker so pač tako svetovali, pa tudi mi je bilo logično. Ampak tudi s kašico ni nič narobe, lahko jo narediš tudi s svojim mlekom. Me pa ni motilo, če se je mala tudi ponoči hotela dojit, sem jo dojila tudi ponoči nekje do enega leta, kosem bila že par mesecev noseča, zato sva nočno dojenje ukinili (dnevno pa je sama ukinila pri 15ih m)




tinaaja -> RE: konec dojenja (23.10.2008 20:12:42)

pri nas zbujenje ni bilo povezano z lakoto, ampak z navajenostjo, da zaspi z zizo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in vcasih se je zbudila n-x [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
Ko se je odstavila, je zacela spat v kosu, ampak je se vedno mal krize, ker zdaj vstaja okol 5... mi2 vsa pocena okol hodiva, ona pa cez dan not prinese.

Ce se ti zdi, da rabi GH, zacnita. Bi pa tud jaz zacela z dopoldanskim uvajanjem novih zadev. Ce je ze sprejel mlecno kasico zvecer, pa lahko to obdrzis in samo dodas dopoldansi sadni/zelenjavni obrok.




y&m -> RE: konec dojenja (13.11.2008 9:25:16)

Mi se pri dobrih petih mesecih še polno dojimo - je pa tudi že cel fant (preko 8kg). Zbujati se je začel na vsako uro in pol tam pri 3,5 mesecih. In sva se odločila, da tako ne gre (pri enem mesecu je pa prespal noč) in če se je zbudil prej kot na 3 ure (v skrajnem primeru 2,5 ure), ga nisem nafutrala. Je bilo par živahnih noči, a je pomagalo- zdaj se futra (podnevi in ponoči) na 3 ure. Brez večjega upiranja. Včasih uspe zavleči prvo rundo nočnega spanja, ker se zvečer res fejst naje.




/jokica/ -> RE: konec dojenja (29.11.2008 0:49:39)

sama vam ne morem pomagat z nasvetom, ker hvala bogu niman težav z mlekom ali kakor koli...  moj sinček pri 3h mesecih tehta krepkih 7kg, in mi milo rečeno spi celo noč. prvo rundo se zbudi po 7-9ih urah, se naje in še potegne kakih 5 urc (do 10ih-11ih).  je pa res da spi samo na trebuščku, ker kakor hitro ga dam na hrbet ali bok se zbudi. ta položaj spanja mu kar na enkrat ni več odgovarjal,in se mi je tudi celo noč drl pa čeprav vem da je bil sit,ker sem imela res ogromno mleka.

tako da - lahko poskusite tiste katerim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne spijo in jokajo na 1uro. 




Stran: [1]