Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Lorencia -> Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 8:56:42)

Iščem malo po internetu in ne najdem, katerega samoplačniškega G. priporočate v Mariboru in koliko okvirno stane ( 25,oo eur ? ).

Namreč morfologijo imam 17.novembra...UZ in posledično ploda nisem videla že 1,5 mesec - saj mi ne dela moja G. vsakič UZ in bi si želela le videti, ali so osnovne stvari uredu ( mere ploda in če se bo videl spol ), toliko da se ne sprašujem ali sploh pravilno raste ( do 17. novembra bi čakala 2,5 meseca vse skupaj , kar je za mojo psiho kot kaže preveč ).

Koga priporočajo v Mariboru...da če že plačaš, tudi dobiš po kaj si prišel ?
Upam, da bo mi vsaj kdo znal pomagati....hvala.

Lorencia -> RE: Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 9:04:09)

Zdaj sem klicala na Fontano in so rekli, da je cena okoli 40,oo eur...kar se mi zdi dosti, za teh 10  - 15 min ???
In še prvi prost datum 6.11.08...a tako dolgo moraš čakati tudi na samoplačniški pregled al kaj ?

bodoča -> RE: Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 9:08:24)

dr. Pelkič, pri njej se lahko naročiš od pon. do pet. med 10. in 12. uro po telefonu (02) 25 23 830 ali po elektronski pošti na ksenija.pelkic@siol.net . Dela pa na Gregorčičevi 19.

Kolk je pa cena pa ne vem točno, se mi zdi, da je bilo med 50 in 60 € za nuhalno.

Je pa zdravnica vredu, malo je mogoče redkobesedna glede "nepomembnih" stvari, ampak jo lahko brez skrbi vse vprašaš.

Pri mojem otročku se ji nekaj ni zdelo OK, pa me je pol kar naročila k nje v bolnico na dodaten pregled, brezplačno.

Anonimen -> RE: Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 9:13:09)

dr Miglar
Tel. št. je 02/2525016
Delovni čas - torek in četrtek od 16.00 naprej

Lorencia -> RE: Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 9:20:42)

Aha, Pelkičeva super....sem mislila, da ona dela samo nuhalno svetlino oz te presajalne teste...saj res ne vem, zakaj se na njo nisem spomnila.

hvala

Marogica -> RE: Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 9:24:53)

Jaz bi raje izbrala dr. Miglarja...kot pa Pelkičevo... vsekakor

Lorencia -> RE: Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 11:46:14)

Torej na Fontani je pregled 40,oo eur...Pelkičeva 60,oo eur...dr.Miglar pa ima uradne ure komaj od 16h dalje in cene ne vem.

Glede nato, da za čisto informativen UZ - pač toliko, da vi mi povedali mere in če se vidi spol, se mi zdi to kar dosti in me zanima, komu od teh treh po vaših izkušnjah se splača na pregled, da ti vsaj čim več pove ?
Kaj je v to ceno vključeno...ti pelkičeva tudi posname, da kakšno slikico - glede nato, da je ista ceno kot da bi šla na nuhalno svetlino, kjer ti tudi statistiko izračuna.

Pri Pelkičevi so mi rekli po tel, da me pokličejo nazaj - kdaj imam termin. Kdaj pa te pokličejo...čez eno uro ali drugi dan al kako ? Se je tistemu na drugi strani tako mudilo, da nisem uspela vprašati.

Skye -> RE: Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 12:15:25)

Kljub temu da sem iz MB, sem se v nosečnosti za samoplačniški  3D UZ odločila za dr. Rosiča na Ptuju.......cena je bila 40 €...in moram reči, da mi ni niti malo žal....pregled je trajala cca. 30 min...vse mi je do potankosti razložil in tudi posnel DVD, tako da če ti ni težko se peljati na Ptuj ti toplo priporočam njega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Miša7 -> RE: Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 12:17:42)

Pozdravljeni,

ne bi bila rada nevljudna, ampak ko sem bila jaz pri Pelkičevi- ljuba marija; bilo je popolnoma neprofesionalno, namesto da bi nam povedala kaj o našem dojenčku v trebuščku-bila sem na 3D z tavečjo in atijem, se je samo zgovarjala, kakšno gužvo ima, pa da nima veliko časa danes, dve slikici je na hitro skupaj spacala...  ah boljše da se ne spomnim. Ja, pa vsi smo bili naročeni ob isti uri, tako da je bilo še veliko nezadovoljstva okrog tega. Se mi zdi, da ima vse preveč dela v svoji redni službi, potem pa še hoče nekam stisnit nas samoplačnike, pa za to nima nečasa, ne energije! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Aja pri plačilu pa se ji ni nič mudilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Odločitev je še vedno tvoja, lep dan vsem Miša&co

Lorencia -> RE: Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 12:22:15)

Ja prav to me izredno moti in zato sploh sprašujem po nasvetu, ker če že plačaš - da ne opravijo vse prisiljeno, hitro in ti dajo občutek, da jim moreš biti izredno hvaležen, ker so si vzeli 15 min časa za nekaj - kar si pošteno plačal.

Lorencia -> RE: Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 14:24:28)

No, da povem še cene za vse tiste, ki jih zanima....

Klicala sem tudi dr.Rosiča na Ptuj in tam so prvič dejansko razumeli, da bi želela le navaden UZ ( vsi prej so mi govorili, ja to vključuje tudi 3D ).
In pri njemu je UZ brez da ti posname na cd in naredi 3D...30,oo eur ( torej gre samo za navaden UZ ).

Povejte mi, ker sama želim le preveriti ali se plod normalno razvija in če bi se morda videl spol, da mi pove...je ta dodan 3D res tako fajn, ki te potem pride 60,ooeu ? Jaz nisem namerava zdaj na ta 3d in 4d pregled kot se dela po morfologiji, ampak le na UZ ki ga nekaterim naredi vsakič njihova osebna G.

frutka_ -> RE: Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 21:14:11)

Jaz sem bila v drugi nosečnosti na pregledu pri Miglarju in Pelkičevi in sem bila z njo veliko bolj zadovoljna. Temeljito je pregledala celo maternico, posteljico, pretoke skozi posteljico in popkovnico, srček, vse je premerila večkrat, glavico...Tudi Miglar je bil v redu ampak pregled pri Pelkičevi je bil temeljitejši.
Joj, jaz sem imela en kup nekih nosečniških težav tako da mi je bilo pomembno da je pregled strokoven in temeljit. Naredila mi je navadni UZ in posnela nekaj slikic, Miglar pa mi je naredil DVD.
Odloči se sama glede na svoje finančne zmožnosti. Jaz sem na prvi UZ peljala mojo mamico s seboj, ji je zelo veliko pomenilo in je bila zelo vesela, ko je videla kako to zgleda.

Pacota -> RE: Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 22:43:59)

Tudi jaz sem bila s Pelkicevo zelo zadovoljna, bila pa sem na nuhalni svetlini. Po telefonu mi je povedala, kateri dvd naj prinesem s seboj in mi je gor zastonj posnela kar sva gledali. Vzela pa si je res veliko casa in vse je potekalo umirjeno in zelo strokovno.

Glede na slabo izkusnjo predhodnice, predvidevam, da je takrat ocitno nekaj zamutila z narocanjem in je bila potem v stiski. Seveda pa tega nosecnica ne bi smela obcutiti!

No, meni je bila zelo vsec in bom sla v naslednji nosecnosti spet k njej.

3D pa je seveda fajn, meni je slikice dala gin v bolnici, so pa zaenkrat najboljse uspele tiste v nekje 25t.

Vseeno se sama ne bi odlocila zanj.

Pacota -> RE: Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 22:47:29)

Pa menda ja ni cena navadnega UV pri Pelkicevi ista, kot za NS???

Lorencia -> RE: Samoplačniški UZ v MB - komu se splača ? (23.10.2008 22:56:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Pacota

Pa menda ja ni cena navadnega UV pri Pelkicevi ista, kot za NS???

Meni je po telefonu moški rekel, da je 6o,oo eur in sem razložila, da me zanima navaden pregled - da mi pove mere ploda in da pač vidim bebico. Sem rekla, da me še čaka morfologija čez mesec dni in da ne sprašujem zdaj za tisti 3D, ki se ponavadi dela po morfologiji - ampak navaden UV.

Zato pa sem presenečena, da je ista cena kot za nuhalno ??

Stran: [1]