_katja_ -> RE: smučanje v nosečnosti (24.10.2008 9:51:01)
|
Živjo! S strokovnega vidika spada smučanje med rizične športe v nosečnosti. Pri smučanju je možnost padca, lahko se kdo zaleti vate, problem je lahko nadmorska visina, mraz,...Skratka kar nekaj omejitvenih dejavnikov. Jaz sem letos marca ravno izvedela, da sem noseča in smo šli za en teden v Švico. Smučala sem malo manj hitro (nisem ga ful žgala), pa kucljev sem si privoscila le enkrat za duso. Drugače sem bila pa malo bolj pozorna tudi na ostale smučarje, in vcasih raje počakala malo več časa, da se je smučišče izpraznilo. Dejstvo pa je, da je predpogoj za smučanje v nosečnosti obvladanje smučanja že pred nosečnostjo. Da se počutite 100% sigurno na smučkah. Jaz imam na mojo sreco tako ginekologijo, ki je pristašica športa in je sama v visoki nosečnosti tudi še smučala. Sama sem smučala v začetku nosečnosti, pri ene 3 mesecih sem šla zadnjic na lažji turni smuk, potem pa je bilo itaq konec sezone. Ampak verjetno tudi če bi še bila sezona ne bi sla več smučat. Odločitev je odvisna od vsake posameznice in njenega znanja smučanja. Je pa res, da je razlika ali greš smučat v soboto na Krvavec, kjer je veliko norcev in možnost, da te kdo zbije ogromna, ali pa med tednom kam v tujino. Poleg vsega pa problem kasneje ratajo tudi smučarske hlače, ki jih itaq ne mores več zapet [sm=smiley1.gif] lp K
|
|
|
|