ronja
|
AnciM, to, da mora bit dojenček 3 ure sit, je bajka. Pri 8ih tednih ni nič nenavadnega, če se hoče dojit na 1 uro. In gotovo je boljše, da ga samo dojiš, probaj samo na eni dojki v enem podoju, da bo prišel do mastnega mleka. Saj sčasoma, ko bo sposoben več spit, ker bo imel večji želodček, bo tudi po tvojem mleku dlje sit. poliva mogoče več po dojenju, ker pri tem požre več zraka, ampak to ni nevarno in se nič ne sekiraj, mirno ga doji dalje, kadarkoli bo pač hotel, pa tudi če na pol ure. Tudi moja mala se je prvih nekaj mesecev non stop dojila in je lepo rastla in dobivala na teži. Edinikrat, ko teža ni narastla, ej bilo, ko je pediatrinja rekla, da naj neham dojit, ker sem noseča. Nehala nisem, ker nisem hotela nekaj na silo, sem pa zmanjšala dojenje iz 10-12 na nekje 6x na dan (mala je bila stara ravno 1 leto) in na tem enoletnem pregledu ni dovolj napredovala. Potem mi je seveda pediatrinja dovolila dojit naprej, ni bil več problem, da sem noseča, hehe. Očitno takrat pač še ni imela takega prebavnega sistema, da bi lahok vse posrkala iz hrane - ker jedla je vedno (in še vedno) rada vso mogočo gosto hrano (pa dojila se je tudi rada). Meni je tudi tast pametoval, da kolikokrat jo dojim! Pa tašča je tudi križem kražem gledala! Sem si mislila, veš, kaj, ona je dojila oba sinova manj kot mesec dni, on pa še nikoli , mi pa že ne bosta pametovala in sem lepo preslišala vse skup. Če mi bo kdo zdaj kaj sikal, jih bo pa lepo slišal nazaj . Tak da NE SE DAT! lepo doji dalje svojega dojenčka, kadarkoli on to želi in bo vse ok, boš videla! Seven ima prav: AM je res težje prebavljivo, zato je dlje časa v želodčku in mu daje občutek sitosti. Mamino mleko gre pa hitreje čez, vendar je vseeno boljše od AM. Ti povem primer: moja mala ni niti enkrat samkrat zbolela za kako boleznijo, ki sem jo imela jaz - je pa zbolela za tem, kar je fasal oči... Ker za to, kar sem jaz prebolevala, sem delala protitelesa in jih pošiljala njej v mleko. Pa sem bila parkrat kar ornk bolana, sem se ful bala, da bo še ona zbolela, ker sva bili pač ves čas skup - itak - ampak nikoli ji ni bilo nič! kristinanaj, jaz bi na tvojem mestu dalje samo dojila in pogosteje pristavljala malega, pa se bo tudi več mleka tvorilo. Probaj, saj zgubit nimaš kaj!
|