noče spati v svoji posteljici (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


petrax -> noče spati v svoji posteljici (22.10.2008 17:36:17)

Pozdravljene!
Imam en problemček pa mi mogoče lahko kakšna pomaga s svojimi izkušnjami. Mali je star mesec in pol in noče spat v svoji posteljci, ne podnev in ne ponoč. Imel je namreč kar dost hude krče (zarad kapljic d3) in seveda sem ga takrat vzela k seb, ker je bil skoraj celo noč buden. To je bilo 2noči, zdej pa zaspi pri men in ga potem dam v posteljico in se mu kar zmeša. Men se pa tud že počas meša, valda ga potem vzamem nazaj k seb v posteljo. A ma kakšna idejo kako naj ga navadimo spet nazaj na posteljico? Help me!!!




malecka -> RE: noče spati v svoji posteljici (22.10.2008 18:01:08)

Tako je tud moja pikica parkrat preapala pri meni, ko je bil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] v službi. In danes ( še mal pa bo dve) še vedno zaspi pri meni, nato jo dam v posteljko. Potem pa okrog treh zopet k meni.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]. Tako, da če ima katera dober recept se priporočam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




katy82 -> RE: noče spati v svoji posteljici (22.10.2008 18:24:07)

Jst sem mali dva tedna na par ur popravljala dudo in vztrajala,se je navadla zaspat v postelci in mamo zdej problem če kam gremo k ni tista njena rutina,vsaka stvar ma dobre in slabe stvari.Men je blo najbolj pomembno vztrajanje,da je vidla da je to to in nič drugega.Parkrat sem jo mogoče ven vzela k je blo res hudo ampak drgač pa nimam besed se je kmal lepo navadla.




Doll -> RE: noče spati v svoji posteljici (22.10.2008 18:27:33)

jaz se s tem ne obremenjujem.Povej a te moti otrok v postelji ali pač samo hočeš da spi v svoji postelji.
Iz osebnih izkušenj ti lahko povem,da otrok bo spal v svoji postelji ko bo pripravljen.
Pri nas je to bilo pri 2 letih.




petrax -> RE: noče spati v svoji posteljici (22.10.2008 19:48:27)

Doll ne moti me mali v postelji, se tudi jaz rada crklam z njim, samo želim da se navadi spat v svoji postelji in mal me je strah da se ne bi pol nikol navadu spat v svoji postelji.




Doll -> RE: noče spati v svoji posteljici (22.10.2008 19:55:00)

tvoj strah je odveč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




skuštrana -> RE: noče spati v svoji posteljici (22.10.2008 19:57:16)

Petra, poslušaj svoje srce in ne "prepametnih" komentarjev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Če tebi odgovarja da spita skupaj - go for it [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




tilči -> RE: noče spati v svoji posteljici (22.10.2008 20:32:09)

Ne skrbi, se bo že navadil spati v svoji postelji. Naš je prva dva meseca spal primeni. Sedaj je star 5 mesecev in če ga vzamem k sebi, kadar je bolj nemirna noč, me začne brcati.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




jgb -> RE: noče spati v svoji posteljici (22.10.2008 20:36:25)

Če te res ne moti, da spi z vama v postelji, potem naj bo.
Sestra je svojega dosledno prenašala v svojo posteljico in on se je dosledno sredi noči vračal k njima. Zdaj je star 2.5 leti in spi v svoji postelji le, če mu uspe prespati celo noč, drugače se sredi noči skobaca med njiju pol se pa tako vrti po postelji, da oba nimata nič od noči.
Če je bil navajen spati pri tebi je povsem normalno, da se bo z vsemi 4 boril, da bi tako ostalo. Sej veš, da je pri mamici najlepše.
Jaz bi ga na vsak način poskusila navaditi na svojo posteljico. Težko ti svetujem kako, ker je naš od vsega začetka spal sam. Verjetno ti bo kdo znal.
Da bi pa čakala, da bo otrok sam pripravljen? Imam kolegico, ki je enakega mnenja pa sinek hodi že v 2. razred pa še vedno spi pri njima.
Jaz se čez dan crkljam s svojim sinčkom, zvečer pa s svojim partnerjem (tudi na to ne smemo pozabiti). Veliko sreče.




želva -> RE: noče spati v svoji posteljici (22.10.2008 20:58:27)

IZVIRNO SPOROČILO: jgb

Če te res ne moti, da spi z vama v postelji, potem naj bo.
Sestra je svojega dosledno prenašala v svojo posteljico in on se je dosledno sredi noči vračal k njima. Zdaj je star 2.5 leti in spi v svoji postelji le, če mu uspe prespati celo noč, drugače se sredi noči skobaca med njiju pol se pa tako vrti po postelji, da oba nimata nič od noči.
Če je bil navajen spati pri tebi je povsem normalno, da se bo z vsemi 4 boril, da bi tako ostalo. Sej veš, da je pri mamici najlepše.
Jaz bi ga na vsak način poskusila navaditi na svojo posteljico. Težko ti svetujem kako, ker je naš od vsega začetka spal sam. Verjetno ti bo kdo znal.
Da bi pa čakala, da bo otrok sam pripravljen? Imam kolegico, ki je enakega mnenja pa sinek hodi že v 2. razred pa še vedno spi pri njima.
Jaz se čez dan crkljam s svojim sinčkom, zvečer pa s svojim partnerjem (tudi na to ne smemo pozabiti). Veliko sreče.

Se načeloma strinjam. Otrok je za v svojo posteljo in lubi za k tebi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Samo včasih ne gre drugače, kot da vzameš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] k sebi in se vsaj tako malo naspiš. Pri nas je prav 2 meseca spala pri nama, ker drgače smo tulili celo noč. Potem je kot bi odrezal začela spati v svoji postelji, brez navajanja. In zdaj pri 10 mesecih(zdaj že fintira), mi tud na kraj pameti ne pride da bi jo vzela k sebi. Pa čeprav spet teži ponoči in joka, vztrajamo že 4 mesece.




petrax -> RE: noče spati v svoji posteljici (24.10.2008 12:21:24)

No sam sporočam da je našemu malemu celo ratal zdej že dve noči prespati prvo rundo v svoji posteljici. Tm ob dveh se pa zbudi pa spet pri nama spi. Počas ga bomo navadl da mogoče celo noč prespi v svoji. 




timons -> RE: noče spati v svoji posteljici (24.10.2008 14:01:30)

petra tudi mojega malega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] sem navadla že v bolnici ko se je narodil,da je spal pri meni ker mi je blo to tak fajn [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in pol sem mela enak problem, da ni hotel bit v svoji postelji ne po dnevi in ne ponoči. Ampak sem vztrajala podnevi ( ker je nekak lažje kot ponoči) da sem ga tudi če je blo potrebno 10x v eni uri vzela noter in ven. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image] ampak se je izplačalo.. 2 dni sva mela probleme po dnevi ponoči jih več ni blo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] zdaj je star 9 mesecev in spi brez problema v svoji postelci [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ampak "spi" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] namreč zbuja se mi vsake pol ure na noč in malo poje in nazaj zaspi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image] upam da bo to čim prej mimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] priporočam pa ti, da probaš tak kot sem jaz zdaj naredila... od otroške posteljice sem stranico vzela dol in postelco potegnila k najini postelji in je tak koz da bi spal pri nama ampak je v petleku. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




Naja30 -> RE: noče spati v svoji posteljici (24.10.2008 14:11:19)

Midva sva od začetka tamalo navajala na spanje v svoji postelji. Tudi ko je imela krče, sem jo pomirila, ji pomagala, potem pa dala nazaj. Če bi se pa navadila spat v najini postelji, pa tud ne bi komplicirala. Sej še prehitro zrastejo. Kompliciral bi moj dragi, ker bi ga zrinle s postelje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.10.2008 14:37:33)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Tisana -> RE: noče spati v svoji posteljici (24.10.2008 21:34:58)

in vsake tolk casa mi prav manjka tisto crkljanje!
 Na to bi samo še dodala: Uživajte v crkljanju, dokler so še pripravljeni se crkljati, ker potem, kar na enkrat... pa samo še šibajo gor in dol, pa igrača ta, pa igrača una, pa mami, daj me že dol, da se grem igrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




botrca -> RE: noče spati v svoji posteljici (1.11.2008 9:38:40)

Moj Jan pa od 8. meseca noče spat v svoji postelji, ko ga hočem položit drenje in takoj je zbujen, pa četudi je ne vem kako zaspan. To se dogaja odkar smo prišli z morja. Nimam pojma zakaj je temu tak, zdaj spi z mano že skoraj 3 mesece, ker sem ga nehala prestavljat. Upam, da se bo kdaj to spremenilo.




Anonimen -> RE: noče spati v svoji posteljici (1.11.2008 9:42:37)

ah, 4,5 let crkljanja [image]http://srecanjagorenjk.mojforum.si/images/smiles/sm49.gif[/image]

pred kratkim pa sem govorila z eno, ki pozna fanta starega 15 let in ki je šele pred kratkim nehal spat pri starših. takoj isti dan sem ga deportirala v svojo posteljo. zmenjena sva, da zjutraj lahko pride k nama.[image]http://srecanjagorenjk.mojforum.si/images/smiles/sm49.gif[/image]




Stran: [1]