|
RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan? 29.10.2008 9:23:36
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Moje mnenje: tvoj otrok je prikrajšan, tako socializacije kot samostojnosti. Absolutno. Nikoli nisem hodila v vrtec. Stike tezko navezujem (v bistvu jih sploh ne morem) in sem popolnoma odvisna od pomoci drugih. Točno tako je!!! Mič se je čisto prav opisala . Larifari. Tvoj otrok ni prav ničesar prikrajšan, v bistvu je idealno, če je otrok lahko do 3 let doma. Otrok bolj kot vse drugo v tem času rabi nekoga, na katerega se lahko vedno obrne, ki mu lahko nudi topel objem, občutek varnosti in sprejetnosti, učenje je drugotnega pomena. Sicer mu teoretično lahko to nudijo tudi v jaslih, samo tam je takšnih otrok 14 vzgojiteljici sta pa samo 2. Moja mala miss je bila do treh let doma in ti lahko rečem, da je veliko bolj socializirana kot pa večina otrok v vrtcu. Je čuteča, ljubezniva, rada deli, zna prisluhniti drugemu otroku, pomaga, vidi če je drug otrok žalosten in ga potolaži, kar pri drugih otrocih, ki so že od 1 leta dalje v vrtcu nisem opazila. Pravzaprav sem bila žalostna, ko sem opazila, da se je, če se ga je moja hči dotaknila, kar zdrznil, jo odrinil, če je to socializacija, potem res ne vem Še zdaj po dveh mesecih vrtca, se otrok zelo razveseli, ne dela med njimi razlik, se z vsemi igra. Res je čudovita punčka. Jaz sem z mojim "vzgajanjem" zelo zadovoljna in vedi, da imaš do treh let največ vpliva na osebnosti otroka. In če je v vrtcu 9 ur, potem nanj vpliva vzgojiteljica in drugi otroci. Če jaz opazujem otroke prijateljic, ki jih imajo v vrtcu že od eneg leta naprej in tistih, ki so doma, moram reči, da so slednji dosti bolj veseli, pripravljeni na sodelovanje, umirjeni, manj agresivni, ker se jim lahko bolj posvečaš, jim razlagaš, .... skratka meni se zdijo srečnejši. Sem se pa pogovarjala z vzgojiteljico, pri kateri je moja mala miss in mi je rekla, da bi bilo najbolj idealno, če bi bili lahko vsi otroci do 3. leta, doma ali pri starih staših, ker v tem času otrok potrebuje eno osebo, ki mu je praktično na razpolago non stop. In če sem v skrbeh, da bi ti otroci, ki so doma manj znali od otrok, ki so v vrtcu, naj nič ne skrbim, ker v par mesecih vse nadoknadijo. Sicer pa res ni važno, kaj vse otrok pri treh letih zna, ker to ne bo v nobenem življenjepisu omenjeno, važno je da ga ima tisti, ki za otroka skrbi rad in da mu to pove in pokaže, da otrok ve da je ljubljen in sprejet, da pridobi samozavest in notranjo moč. Tako, da če imaš možnost, ti jo imej kar doma .
< Sporočilo je popravil Rubin. -- 29.10.2008 9:32:51 >
|
|
|