Kislo zelje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sonček33 -> Kislo zelje (22.10.2008 12:39:34)

kaj naredite iz njega razen segedina?




tanikaa -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 12:43:37)

Denstano zelje s pečenicami ali krvavicami.




Volga -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 12:44:28)

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

kaj naredite iz njega razen segedina?


Joto, prilogo h krompirju v kosih in pečenicam, solato iz kislega zelja (sol, olje), aja, to je dobro, pa enostavno: kislo zelje pa krompir oboje skupaj na pire. Skratka pire krompir s kislim zeljem, vse skupaj zdručkano, pa malo česna gor, pa lahko malo prepražene čebule, madona, to vse prste obližeš.




tanikaa -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 12:45:40)

Pa še grahovo zelje. Skuhaš, na olju prepražiš čebulo, na hitro popečeš prekajeno meso in vse to dodaš kuhanemu zelju. Narediš prežganje in ga tudi dodaš zelju, na koncu pa še grah iz pločevike. Meni je najboljši rdeči. Dodam tudi malo tega soka od graha. Vse skupaj prevrem in to je to.




tanikaa -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 12:46:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

kaj naredite iz njega razen segedina?


Joto, prilogo h krompirju v kosih in pečenicam, solato iz kislega zelja (sol, olje), aja, to je dobro, pa enostavno: kislo zelje pa krompir oboje skupaj na pire. Skratka pire krompir s kislim zeljem, vse skupaj zdručkano, pa malo česna gor, pa lahko malo prepražene čebule, madona, to vse prste obližeš.



Čaki Volga. A zelje in kropir skuhaš, potem pa to zmučkaš skupaj v enem loncu ali kako?




Volga -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 12:48:46)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

kaj naredite iz njega razen segedina?


Joto, prilogo h krompirju v kosih in pečenicam, solato iz kislega zelja (sol, olje), aja, to je dobro, pa enostavno: kislo zelje pa krompir oboje skupaj na pire. Skratka pire krompir s kislim zeljem, vse skupaj zdručkano, pa malo česna gor, pa lahko malo prepražene čebule, madona, to vse prste obližeš.



Čaki Volga. A zelje in kropir skuhaš, potem pa to zmučkaš skupaj v enem loncu ali kako?


ne, krompir v kosih skuhaš posebej, zelje pokuhaš posebej. Ko je kuhano daš skupaj, narežeš na drobno česen, narediš kot pire, mleko, smetana, margarina, potem na vrh pa lahko daš še šrešraženo čebuilo. Čeprav ta česen in čebulo sem jaz dodala, moja Volga je naredila čisto osnovno "golo" zelje pa krompir skp zmešan in je bilo res fantastično. Tega smo pojedli na korita, kot prašiči.




Volga -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 12:49:56)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Pa še grahovo zelje. Skuhaš, na olju prepražiš čebulo, na hitro popečeš prekajeno meso in vse to dodaš kuhanemu zelju. Narediš prežganje in ga tudi dodaš zelju, na koncu pa še grah iz pločevike. Meni je najboljši rdeči. Dodam tudi malo tega soka od graha. Vse skupaj prevrem in to je to.


čaki tanikaa: grah naj bi bil fižol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ker rdečega graha še nisem videla.




tanikaa -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 12:50:38)

Boga mi, bom probala. Se dobro bere. Samo jaz bom mojima dvema morala dati zraven še kos mesa. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




tanikaa -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 12:51:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Pa še grahovo zelje. Skuhaš, na olju prepražiš čebulo, na hitro popečeš prekajeno meso in vse to dodaš kuhanemu zelju. Narediš prežganje in ga tudi dodaš zelju, na koncu pa še grah iz pločevike. Meni je najboljši rdeči. Dodam tudi malo tega soka od graha. Vse skupaj prevrem in to je to.


čaki tanikaa: grah naj bi bil fižol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  ker rdečega graha še nisem videla.


Jaaa. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mi pri nas fižolu pravimo graj, grahu pa grajšček. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Volga -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 12:52:25)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Boga mi, bom probala. Se dobro bere. Samo jaz bom mojima dvema morala dati zraven še kos mesa. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]


ja, saj daš lahko pečenice al pa karkoli pač drugega.

AHa, grah je fižol torej,.




Anonimen -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 12:59:17)

Jaz včasih (če ostane) zmešam npr. s fižolovo juho (tako bolj na gosto) pa zraven kakšno pravo kranjsko klobaso in je za včasih tudi fajn, pa k sarmam naredim jaz tudi veliko tega kislega zelja. Običajno jemo prvi dan sarme z malo zelja, drugi dan pa zelje, če ostane še kakšna sarma pa tudi OK.




smigli -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 13:06:49)

Jota je zakon! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.10.2008 13:31:15)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Dvoje src -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 13:46:25)

Pa krompir v zevnici. Skuhaš krompir (cel alpa polovičke) skupaj z zeljem (krompir je okoli malo trd, ma notri je skuhan) in zabeliš s prepraženo slanino, šinkom, pršutom, lohk pa daš zraven tud klobaso. Tega se ne morm nikoli najest.




Dvoje src -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 13:47:09)

Pa jota je zakon!




kokoska007 -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 14:50:05)

IZVIRNO SPOROČILO: živka

Meni je najboljša solata s srovim zeljem; dodam olje, sol, poper, česen in žličko gorčice. mmmm, kako je meni to dobro. Zraven pa pire ali v kosih in kotlet.


tudi meni je tako zelje najokusnejše. jaz dam gor še fižol. zraven pa krompir v kosih, če ni časa pa kruh.




CIPRESA -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 14:56:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

ne, krompir v kosih skuhaš posebej, zelje pokuhaš posebej. Ko je kuhano daš skupaj, narežeš na drobno česen, narediš kot pire, mleko, smetana, margarina, potem na vrh pa lahko daš še šrešraženo čebuilo. Čeprav ta česen in čebulo sem jaz dodala, moja Volga je naredila čisto osnovno "golo" zelje pa krompir skp zmešan in je bilo res fantastično. Tega smo pojedli na korita, kot prašiči.


Mi temu pravimo "govnač" zraven pa jemo še govedino iz juhe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Aja pa jota je pri nas z kislim zeljem  velikokrat, jo pojemo na tone[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Še Žiga (3 leta) jo je brez problemov po2X na dan kadar je.




Katey -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 15:43:45)

Jaz pa ne znam jote skuhat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], kakšen dober recept bi bil dobrodošel.




kokoska007 -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 17:11:37)

IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

ne, krompir v kosih skuhaš posebej, zelje pokuhaš posebej. Ko je kuhano daš skupaj, narežeš na drobno česen, narediš kot pire, mleko, smetana, margarina,


Mi temu pravimo "govnač" zraven pa jemo še govedino iz juhe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



ampak govnač mi delamo iz nekisanega zelja. včasih so zabelili z zasko. meni je z maslom seveda bolje...




Anonimen -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 17:14:05)

kaj naredite iz njega razen segedina


Kuhano kislo zelje.
Segedina ne kuham.




Anonimen -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 18:13:15)

Musako s polento, kislim zeljem in mesom. Zelo dobro.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/lev.gif[/image]




Felicita -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 18:36:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Katey

Jaz pa ne znam jote skuhat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] , kakšen dober recept bi bil dobrodošel.


jest jo kuham en del zelja, pol dela krompirja, pol dela fižola (torej kg zelja/repe, 1/2 kg krompirja in 1/2 kg fižola). skuhaš vsako reč posebej, prihraniš pa vodo od fižola in krompirja, s čimer potem zalivaš joto. od mesa notri po izbiri - prekajena rebrca, jezik, klobase take in onake, jest pa ponavadi notri narežem samo malo hamburške slanine popražene na česnu in čebuli (tok da pujs notr stopi). obvezne začimbe: poper, sol, lovorjev list.
sicer pa je na kulinariki par dobrih receptov.

Mi kislo zelje podelamo v joto, ga jemo zraven matevža in krvavic, al pa kot solato - samo bučno olje čez. slednje je najbolj njam, vsaj meni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




CIPRESA -> RE: Kislo zelje (22.10.2008 20:02:03)

Ja kokoska sem spregledala, tudi jaz ga delam  iz navadnega zelja ki ni nič kisel.


Joto pa jaz naredim čisto enostavno, Najprej zarumenim čebulo, dodam malo tistega  "fanta" za fižolove jedi in zalijem z vodo, potem v to dodam meso (ponavadi kak šink), kislo zelje (oprano in narezano na majhne končke), in na koščke narezan krompir. Notri dodajo tudi fižol, a naš Žiga ga ne mara zato ga ne dajem v joto.Vse to kuham na malem ognju kako uro, potem zmešam še malo moke z mrzlo vodo  v eni posodi in še to vlijem v joto da se malo zgosti in spet zmešam in pustim še kako urco da počasi vre - in to je to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Katey -> RE: Kislo zelje (23.10.2008 8:47:40)

Felicita in Cipresa, hvala za recept.




Balonchy -> RE: Kislo zelje (23.10.2008 13:22:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Miša99

Jaz včasih (če ostane) zmešam npr. s fižolovo juho (tako bolj na gosto) pa zraven kakšno pravo kranjsko klobaso in je za včasih tudi fajn, pa k sarmam naredim jaz tudi veliko tega kislega zelja. Običajno jemo prvi dan sarme z malo zelja, drugi dan pa zelje, če ostane še kakšna sarma pa tudi OK.


Kaj zmešaš s fižolovo juho??? A kislo zelje???
Kaj pa to na konc pride ven??? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>