Pikapolonica_
|
Breskev in nektarinco pomojem že lahko daš (mi smo to jedli kakšen teden pred 7m). Naš je sicer tak čas že noro oboževal mandarine, tako da sem mu jih dala. pa banane, mango, avokado (avokado gre super s skutko, premešaš v mešalniku, mm je dobro!) Pa grozdje seveda... Juhica - jaz sem dodajala čisto malo soli in začimbic, peteršilj, ker jo je imel tako raje. Na poru sem najprej prepražila piščančje meso, dodala korenje, prepražila, potem še krompir, prepražila, zalila z juho, kasneje pa pretlačila ali 'pomiksala' s paličnim mešalnikom. Po nekje 8mesecu starosti sem dodala še malo kisle smetance, pa taka juhca je res zelo dobra! Sem pa res bolj malo zalila, da je bila juha bolj gosta. Nikoli nisem takih juh shranjevala v zmrzovalniku, ker mi je škoda vitaminov, pa tudi narejena je en, dva , tri... Govejo juhico sem skuhala normalno, s tem da sem jo precej manj solila. Pa po 8mesecu starosti sem začela uporabljati tudi pelate - za razne omakice, z bučkami, mletim mesom itd. Pa včasih sem naredila tudi rizi-bizi, z rižem, melancani, pelati, korenčkom, bučkami... to ima še zdaj noro rad! Aja pa tudi krompirjev zos, krompir sem zalila z govejo juhco, in pretlačila, to je tudi oboževal, pa zraven na malo narezano teletino. Glede KM - mi ga nismo uporabljali nekje do 13m starosti, je pa prej že jedel skutke, jogurte, kislo smetanco v špinači in juhi, tako da potem z samim uvajanjem KM nismo imeli problemov. Aja, pa še to se spomnem, da je noro oboževal, da sem mu naredila grah, korenček in to sezonsko zelenjavo v omaki iz pelatov, zraven sem pa na drobno narezala špagete. Res dobro!
|