Anonimen -> RE: Ko ne veš na kaj je otrok alergičen.... (22.10.2008 10:54:42)
|
Mi smo tudi imeli problem, da je bila koža obup in nismo vedeli na kaj je občutljiva. Smo potem dobili dieto. Najboljše da začneš z rižo in kuhan piščanec. Brez čebule - ker je baje tudi lahko alergija na čebulo, brez začimb, koruza zna biti precej alergena,... Ukiniti razne sokove, razne prigrizke. Sliši se noro ampak moraš res začeti iz nule, ker testi ne pokažejo vedno na kaj je kdo alergičen. Mi smo s tako dieto ugotovili, da smo alergični na jajce, jajčni lecitin, arašide, trave, .... Moraš pa redno negovati kožo. Je zelo težko, je pa dosti lažje če ima ena oseba pregled nad vsem. Tako veš, v kaj je bil otrok oblečen, s čim si prala obleke, kaj je jedel in kako je bila hrana pripravljena, s čim otroka kopaš (mi smo uporabljali izključno Eucerin),... Težko je tako življenje samo kaj ti drugega preostane, ko vidiš kako otrok trpi. Moja hčerka je hitro dojela, da ne sme vzeti prigrizkov od drugih (stara 2,5 leti takrat) in tudi v vrtecu je pri vsakem obroku povedala, da ima dieto, da ne sme piti čaja,.... Mi smo imeli srečo v vrtecu in tudi pediatrinja in alergolog se je zavzel.
|
|
|
|