problem na E-bayu (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

oro -> problem na E-bayu (21.10.2008 21:04:29)

Punce.. katera ve, kaj se zgodi, če na e-bayu licitiraš, pa potem ne kupiš izdelka? Menda je to lahko problem?

urška -> RE: problem na E-bayu (21.10.2008 21:46:24)

kolikor jaz vem ga kar moraš kupit, če si ponudil najvišjo vrednost. mogoče bi ti prodajalec šel na roko, če ga kontaktiraš, ampak mu ni treba. 

Netopirčy81 -> RE: problem na E-bayu (21.10.2008 21:55:56)

IZVIRNO SPOROČILO: urška

kolikor jaz vem ga kar moraš kupit, če si ponudil najvišjo vrednost. mogoče bi ti prodajalec šel na roko, če ga kontaktiraš, ampak mu ni treba. 

Jap, mislim, da moreš res kupiti. Sm uzadno brala na 24.ur, da je mel en bogataš jahto na ebayu za 22€ al neki tazga, vredno sicer okol 50.000 € in jo je mogu za tak dnar tudi prodati, tko da...Pa dobr, on je sicer prodajal, ampak mislim, da tudi v primeru licitacije velja isto.

Noel -> RE: problem na E-bayu (21.10.2008 21:58:37)

In kaj se zgodi, če ne kupiš oz. prodaš?

oro -> RE: problem na E-bayu (21.10.2008 22:18:49)

Točno to. Gledala sem na avstrijskem ebay-u in nisem dobro razumela opisa, in zdej ko sem ugotovila to je že prepozno, Kaj nej zdej?

Netopirčy81 -> RE: problem na E-bayu (21.10.2008 22:28:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Noel

V tem primeru z jahto je blo tko:
Ko je prodajalec po končani dražbi spoznal, kaj je storil, je poskušal prodajo preklicati. Čeprav se je izgovarjal na tehnične probleme, je sodišče v Kölnu ostalo neomajno. Razglasili so, da je bila dražba legalna in da mora lastnik jahto prodati najboljšemu ponudniku.
Tiskovni predstavnik sodišča je še dodal: "Zakone trgovanja je treba upoštevati, enako velja tudi za spletne dražbe."

Tko da, nč dobrga.

Ro.Na -> RE: problem na E-bayu (21.10.2008 22:40:25)

Če ne znaš nemško, ne kupuj na nemškem/avstrijskem ebayu! Če to nikakor ne gre, potem imaš babelfish, ki dobro prevaja v angleščino. Poskušaj kontaktirat prodajalca, ki pa bo najbrž v vsakem primeru poslal "report" ebayu in boš v bodočnosti imela problem, ker ti bodo kenslal licitacije.
Na koncu koncev pa bi bilo najbolj pošteno plačat in v bodoče dobro preverit kaj licitiraš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].
Jaz o nemščini nimam pojma, ša še avstrijski/nemški prodajalci lupijo za poštnino, zato kupujem na angleškem ebayu, pa še tam, sem rabila kar nekaj časa, da sem "osvojila" vso terminologijo.

ZmajTolovaj -> RE: problem na E-bayu (21.10.2008 23:13:16)

Ponudba je obvezujoča, tako da moraš kupit. Saj na naši bolhi je isto. Drugače bi vsi malo probavali, da kam bo zrastla cena.

Doll -> RE: problem na E-bayu (22.10.2008 0:24:25)

Ni res.Lepo piši pordajalcu povej mu svoje razloge in ga prosi naj tvojo licitacijo odstrani.
jaz sem že tako skenslala in ni bilo problemov :)

Kerensa* -> RE: problem na E-bayu (22.10.2008 6:50:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Noel

Prodajalec, čigar izdelka nisi potem dejansko kupila (oz. vsaj plačala, če že prevzela ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), te lahko toži in bo tožbo tudi dobil.

Ampak vprašanje je, kdo te bo tožil za par čevljev ali kaj podobnega. Najverjetneje je, da ti bodo omejili uporabo eBay-a (ali celo blokirali).

Anonimen -> RE: problem na E-bayu (22.10.2008 7:18:14)

Ne vem. Meni take neresna ponujanja gredo malo na živce. Ker je to za prodajalca zelo neprijetno, ker mora plačati oglas od tvoje cene in potem ne proda (razen seveda, da se pogaja z e-bayem kako in kaj in zakaj,...) . Jaz bi ti dala negativno oceno z lepim opisom., ebay pa ti itak izda "opomin".

To ni tržnica.

Putka -> RE: problem na E-bayu (22.10.2008 7:30:40)

Se da s prodajalcem zmenit. Jaz sem skenslala, pa ne zaradi moje krivde, ampak ker mi niso poslali izdelka, sem potem tudi denar nazaj dobila. Sicer je pa nakup pogodba med strankama, to ti piše tudi na ebay.com, tam pa je v angleščini. Jaz dosti kupujem preko nemškega, pa če mi kaj ni jasno grem še na ebay.co.uk pogledat za isto stvar, včasih je gor.

Pa ja nisi ti te jahte kupila?

viv_ -> RE: problem na E-bayu (22.10.2008 8:05:39)

Mi 1x nismo dobili kupljenega, ampak je bilo plačano prek paypala, tako da smo dobili nazaj denar.

Za naročilo sem pa enkrat po pomoti naročila 2 izdelka, ki sta bila pod "sofort kaufen", pa sem prodajalcu napisala kako in kaj in je bil razumevajoč. Pa tudi na koncu mi je dal pozitivno oceno.

dulcinea -> RE: problem na E-bayu (22.10.2008 10:29:12)

IZVIRNO SPOROČILO: viv

Mi 1x nismo dobili kupljenega, ampak je bilo plačano prek paypala, tako da smo dobili nazaj denar.

Nama se je pa to zgodilo ta mesec dvakrat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Še dobro, da paypal da nazaj keš..

pomar*ANČA* -> RE: problem na E-bayu (22.10.2008 12:49:54)

jaz sem tudi enkrat prehitro potrdila nakup in sem potem pisala prodajalcu, se opravičila in ni bilo več problema.

Anonimen -> RE: problem na E-bayu (22.10.2008 13:10:06)

Iz mojie izkušnje se za manjše "nakupe" da brez problema zmenit s prodajalcem.

Stran: [1]