sol (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

BUŠICA -> sol (21.10.2008 16:13:59)

a se zelenjava soli ?(seveda malo, pa vendar)-ker čisto brez se mi zdi neukusna.

ajduska -> RE: sol (21.10.2008 16:20:04)

Sploh ni treba, moj dojenček z velikim veseljem je vso zelenjavo neslano, taka je celo malo sladkasta, kar jim je tako ali tako bolj všeč. Pa še za njihove ledvice je priporočljivo, da s soljo malo počakaš. Ne bo ga pa konec, če se odločiš, da boš vseeno solila. 

Doll -> RE: sol (21.10.2008 18:41:13)

s soljo ni treba nič čakat.
Posoliš res malo in z njegovimi ledvicami bo ok

Tisana -> RE: sol (21.10.2008 19:14:20)

Poskusi najprej brez soli. Če ne bo hotel jesti, pa malo posoli. Ampak poskusiti najprej brez, pa res ni greh. Sicer pa, meni se npr. zdi krompir brez soli prav dober. Enako velja za meso. Od zelenjave pa koleraba, cvetača, brokoli, pa tudi bučke, sploh če so pečene. Medtem ko mi je pa korenje totalno neužitno čisto neslano. Hočem povedat, da imamo ljudje različne okuse, tako lahko tudi tvoj malček. Zato bi bilo vredno najprej vedno poskusiti brez soli, ker je to prav gotovo najbolje. Kot pa so ti že povedale predhodnice, pa malo (ampak res malo) verjetno ne more škoditi, čeprav jo tako vztrajno "prepovedujejo". Pa še to: mi kakšno hrano poboljšamo z listnatimi začimbami.

Stran: [1]