Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: bolniška za otroka ali zase - kaj je bolje? 21.10.2008 11:53:04
|
|
|
|
MAŠKA
|
Z vidika firme je bolje vzeti bolniško za otroka, ker jo refundira ZZZS. Tvoja bolniška prvih 30 delovnih dni ni refundirana in je breme firme. Sicer pa mislim, da ne moreš kar sama odločat katero bolniško boš imela - če si ti bolna, ne moreš imeti boniške za otroka, če je otrok bolan, ti pripada nega oz. spremstvo (bolniška za otroka).
|
|
|
|
RE: bolniška za otroka ali zase - kaj je bolje? 21.10.2008 11:53:12
|
|
|
|
nena m
|
Bolniško se navadno vzame za tistega, kateri je bolan. Drugače pa za otroka (nega) se obračuna 90% in je že od prvega dne v breme ZZZS in ne delodajalca. Zate pa je 80% in je 30 delovnih dni v breme delodajalca.
|
|
|
|
RE: bolniška za otroka ali zase - kaj je bolje? 21.10.2008 12:08:08
|
|
|
|
livia
|
Aja, sem pozabila povedat, da je bil primer, ko sva bili bolni obe jaz in otrok naenkrat. Se zgodi.
|
|
|
|
RE: bolniška za otroka ali zase - kaj je bolje? 21.10.2008 12:23:26
|
|
|
|
sazi
|
Po kaki logiki? Kako se sploh obračunava bolniška za otroka in kako zase? Bolniško zase dobiš glede na trenutno plačo - 90 ali 80 % (odvisno on branže al kako že). Bolniško za nego otroka pa dobiš 80% glede na povprečne dohodke preteklega leta. Torej če boš šla na bolniško za otroka v letu 2009, se ti bo štelo od dohodkov v letu 2008. In ker praviš, da imaš višjo porodniško od plače (tudi jaz sem pri 1. porodniški imela tako), je to čisto možno. Da o prednostih za podjetje, kjer jim finančno nisi v breme, če si na negi otroka, če pa na svoji bolniški pa si - niti ne govorim.
|
|
|
|
RE: bolniška za otroka ali zase - kaj je bolje? 21.10.2008 12:29:34
|
|
|
|
nena m
|
Ja, sazi je pravilno napisala. Jaz sem zamešala - zate je refundacija od 30. dneva dalje 90%, nega pa je refundirana 80%.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?