mlečni riž (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


polona25 -> mlečni riž (21.10.2008 9:14:35)

Mene zanima kako ga pripravite, da je ravno prav redek oz. gost?

Hvala




pikecpokec -> RE: mlečni riž (21.10.2008 11:02:51)

Jst ga skuham precej na gosto, pa potem dolivam mleko po potrebi.
Recimo eno skodelico riža in 3 skodelice mleka. Kuham ga pa precej dolgo, kako uro recimo. Mora ratat malo razkuhan. Samo potem res pazi, da se ne prismodi. Če vidiš da zmanjkuje tekočite, kr dolij še mleka.
Drugače pa si naj vsak sam na krožniku razredči do primerne gostote. Pa še hitreje se ohladi, če ga zaliješ z mrzlim mlekom.




kokoska007 -> RE: mlečni riž (21.10.2008 14:36:57)

Če imaš čas (oz. če se spomniš) ga prej namoči v vroče mleko. Je hitreje skuhano.




Eca -> RE: mlečni riž (21.10.2008 15:29:39)

Meni na kraj pameti ne pade, da bi ga kuhala 1 uro. Kupim riž (samo da pogledam kera znamka): Zlato polje - okroglozrnati brušen riž. Skuham ga v vodi v razmerju 1: 3 (1 skodela riža, 3 skodele vode), kuham 12-15 minut. V tem času skoraj vsa voda izpari. Dodam mleko, riž je že dovolj pocast in to je to. Otrokom posujem kakav ali naribam čokolado. Sama imam rada posuto s cimetom, lahko pa dodaš tudi rozine.
Je pa ta riž preverjeno fajn pocast - ima dosti škroba in je meni najboljši za mlečni riž.

Lp, Eca




robinzon -> RE: mlečni riž (21.10.2008 17:42:47)

Za mlečni riž uporabim okroglozrnati riž, ni važno, katere znamke. Zavrem pol litra vode in pol litra mleka, dodam ščepec soli in caa 2 dl riža. Ko zavre pokrijem in izklopim, riž se sam kuha caa 20 minut. Uporabljam posodo z debelim dnom. tako, da drži toploto.

Tudi proseno kašo vedno zakuham v mešanico vode in mleka.




Stran: [1]