monja -> svetujte, prosim (21.3.2005 19:19:24)
|
Prosila bi za vaš nasvet. Najprej bom poskusila opisati svoje stanje. Bom kar po alinejah, da ne bo preveč natrpano napisano. -31.3. mi poteče status študenta -status absolventa sem enkrat že podaljšala, zaradi nosečnosti ga zdaj ne bom, ker štipendije več tako ne dobim, imam pa še dva izpita in diplomo -sem pred kratkim bila na CSD, sem si šla urejat za denarno socilalno pomoč -PDP imam 2.8. -maj, junij in julij bom dobivala soc. pomoč -od avg. dalje pa naj bi dobivala starševski dodatek Zdaj pa težava. -jaz sem prijavljena pri mami -fant na drugem naslovu -jaz živim pri njem (stanovanje je od njegovih staršev), nisem prijavljena -z današnjim dnem je fant začel delati v tujini -delavsko knjigo ima doma, ni prijavljen na zavodu za zaposlovanje -na CSD me je spraševala o partnerju, kje je zaposlen, saj se za starš. dodatek štejeta prihodka obeh -ne vem, kaj naj zdaj povem -fant bo v tujini precej zaslužil in če povem po resnici, pomoči jaz ne bom dobila, ker bodo hoteli njegov izpisek plače oz. ne vem, ali imajo vpogled tudi, če dela v tujini -najbolje bi bilo, da se izkažem kot samohranilka Toda, kaj naj rečem, ko me bodo vprašali po otrokovem očetu, po njegovi zaposlitvi, o najinem življenju (najbrž ni dobro, če povem, da stanujem pri njem), v kakšnih odnosih sva - naj rečem da sva sprta...??? Ker bi nama vsak dodatni tolar prav prišel, ne vem, kako naj stvar zasučem, da bo zgledalo, da sem samohranilka, brez lastnih dohodkov (kar drži), doma pri mami... Za fanta pa naj rečem, da je doma, nezaposlen in da ni prijavljen na zavodu?! Vem, da sem zagnjavila. A ker ne poznam zakona, ne bi rada delala kaj resnično nelegalnega in bi me potem potrepljala še kakšna kazen. A preverjajo, kje dejansko živiš, če si samohranilka? Pa še to. Po porodu. A lahko rečeš babici, da naj pride na drug naslov, ne pa na naslov stalnega bivališča, ker dejansko tam ne živiš? Če je še katera v podobni situaciji, a mi, prosim, lahko svetuje. Morda je pa kakšna med vami, ki dela v sociali in mi lahko svetuje iz prve roke. Resnično bi vam bila hvaležna. Pa hvala, ker ste me brale. monja
|
|
|
|