trdozimc -> RE: tiste, ki NISTE cepile otroka (28.10.2008 20:43:46)
|
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA ja s tem ko ne cepiš otroka si pač zadaš ta problem, da se boš na vsakem koncu spraševal ali bo zbolel ali ne in kakšne bojo posledice. nimam cepljenega otroka in nimam problemov s tem. prej bi me skrbelo, kakšne posledice bi lahko imel ZARADI cepljenja. tudi sama nisem bila cepljena in sem prebolela oslovski kašelj, rdečke, mumps in sem danes zdrava kot dren. By the way: med.sestra-koliko si poučena o cepivih? moje mnenje-nič. Da se še jaz malo ''vtaknem''. Če bi bila fant in prebolela mumps, bi bila najverjetneje sterilna in ne bi mogla imeti otrok. Če bi zbolela za tetanusom, bi trpela VSAJ neznosne bolečine, če pa ne bi dovolj hitro odkrili kaj ti je, bi v hudih mukah umrla. Če bi zbolela za otroško paralizo, je pa prav tako kot pri tetanusu ne bi tako poceni - če sploh - odnesla. Tako je z boleznimi za katere nisi cepljen. Povsod na internetu obstaja opis poteka teh bolezni, proti katerim so otroci pri nas HVALA BOGU IN DRŽAVI že leta brezplačno cepljeni. Pri necepljenem otroku poteka bolezen natanko po teh opisih. Pri otrocih, ki so imunsko bolj sposobni, bolj blago, pri tistih, ki so šibkejši, pač huje. Če je bolezen bakterijskega izvora, obstajajo antibiotiki, če pa virusnega (kar večinoma bolezni za katere obstajajo cepiva tudi so) ŠE NE obstajajo učinkovita zdravila, ampak samo taka, ki lajšajo simptome. Večina bolezni, proti katerim se otroke danes obvezno cepi, pušča hude posledice ali pa so smrtne za dojenčke in male otroke. Ko bomo v naši državi dosegli, da cepljenje ne bo obvezno, bomo dobili za ''nagrado'' neobvezno plačljivo cepljenje, ki pa žal vsem revnejšim ne bo dosegljivo in smrtnost dojenčkov bo spet narasla - med necepljenimi.
|
|
|
|