obayifo -> RE: biopsija testis (22.10.2008 21:09:39)
|
po tujih raziskavah je tako, da pri moških s povišanim fshjem, ki v izlivu nimajo semena in razlog ni zamašen ali manjkajoč semenovod, najdejo celice z biopsijo pri 3-5%. pa sta rešu povedala, da je fant prebolel raka? sigurno je mislil na dolge čakalne dobe, kakor kaže bodo res daljše od dveh let... gre nekaj časa, ampak se da kar hitro dat skoz. če pa imaš odobren sklep od komisije, pa ta velja tudi za avstrijo in potem ne komplicirajo. kakršen koli - vajin bo - edini, kakršnega lahko imata glede na situacijo. moj dragi je sam rekel - s katerokoli žensko bi bil, bi blo isto, men ne bo podoben, mogoče bo pa tebi toliko bolj.. in glede na to, da imamo v najinih družinah vsak svojo barvo las in oči, bo lahko 'naš' pa če bo blond al pa rjav, z modrimi al pa sivimi očmi... pomembno je, da ga bomo sploh imeli, da ga bomo imeli neizmerno radi in da bolj naš že ne bi mogel biti. starš si potem, ko otroka imaš in skrbiš zanj, tista celica je samo celica... nekaj je tudi na tem :) za avstrijo pravzaprav ne vem, v pragi pa se darovalci plačujejo. je pa tako ali drugače miselnost drugačna. pri nas si nekako 'izobčen' če si neploden, ker ne spadaš med populacijo, ki da hlače dol in že pestuje. premalo se govori o tem problemu in redko redko kdo sploh ve, da bi lahko daroval in koliko bi to pomenilo nekemu paru, za katerega je to edina možnost (razen posvojitve) za otroka. ja, vsaj trikrat te poskusijo oploditi s semenom istega darovalca in če uspe, se lahko dogovoriš, da ti ga shranijo za bratca ali sestrico. upam, da sem ti vsaj malo odgovorila lepo bodita, upam, da ne boli več toliko (moj pravi, da je blo tretji dan že kar v redu)
|
|
|
|