kako pogosto? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Mandek -> kako pogosto? (20.10.2008 18:54:16)

Kako pogosto ste dojile novorojenčke-podnevi in kako pogosto ponoči? Naša se zelo rada doji, mleka imam tudi veliko, rada pa bi približno dobila občutek, če je to to. Poleg tega me še nekaj zanima...nikoli ne podremo kupčka, četudi jo nosim po eno uro. Če gre takoj po podoju spat, spi dolgo, vendar je potem vsa boga, ker jo napenja (ko se zbudi). Takrat ponavadi joče, jaz jo nahranim in zgodba se ponovi...Danes pa je že cel dan božček, ker se jokca, niti dojenje ne pomaga več...Kako ste to reševali pri vas? Obstaja kaj, kar bi zmanjšalo ali odpravilo to napenjanje?




Anonimen -> RE: kako pogosto? (20.10.2008 18:55:43)

Kako pogosto ste dojile novorojenčke-podnevi in kako pogosto ponoči?


Prva dva meseca prakticno non stop cez dan, ponoci pa, ko se je zbudila, dva do tri krat na noc.

Sicer pa cestitke :)).




Doll -> RE: kako pogosto? (20.10.2008 20:07:15)

Do 8-9 meseca sva se dojila na pol urce[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
nam in mojim znancem je pomagal sirup proti krčem iz Ljubljanskih lekarn




Naja30 -> RE: kako pogosto? (20.10.2008 21:16:06)

Mandek čestitke!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] In tvojemu seveda tudi! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Želim vam veliko lepih trenutkov!

Dojenje pa - prve 3-4m praktično ves čas oz. kadar je mala hotela. Najprej sem jo hotla navadit na 3 ure, ampak ni šlo. Je preveč rada "gor visela" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] No, potem pa je dobila ritem dojenja na 3-4 ure, včasih tudi več, včasih manj. Sem se pa res ravnala po njej. In dojenje je praktično, ker kamor greš, vedno imaš hrano zraven tako da se zarad tega nisem sekirala.
Za krče so malo malo pomagale kapljice Koroških lekarn, veliko pa je pomagalo masiranje trebuščka in telovadba z nogicami proti trebuščku, da je šel zrak ven. Po dojenju sva podirali kupček v približno 70%, ponoči pa sploh ne. Tako da če ga (podnevi) ni podrla po 10-15 minutah, sva odnehali. Je pa naša veliko polivala potem kasneje... no, to je že druga zgodba.




katra55 -> RE: kako pogosto? (20.10.2008 21:19:36)

Prvi teden sem dojila na 1 uro, potem pa na 3 ure. 




lex -> RE: kako pogosto? (20.10.2008 21:21:21)

tud jaz se ravnam po njej. pri prvem sem hotela narediti nek ritem in red, ki pa se je podrl, ker je bil gospodič zaspanček in smo ga mogli budit, pri puncah sem pa gledala bolj na njih.

če rabiš kapljice iz koroških lekarn se mi javi na zs, ti jih pošljem




polma -> RE: kako pogosto? (20.10.2008 22:18:50)

Star je 4.5 meseca, doji se kadar mu paše. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zelo pogosto čez dan-ponoči ga mam pa pri sebi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]. Načeloma sem proti "družinski postelji", ampak sem očitno preveč zbita (al pa lena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), ker se sploh ne zavedam da ga vzamem k sebi. In vsak večer, ko ležem v posteljo, si dam isti napotek: danes ga boš nosila nazaj v posteljico.... yeah, right [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zaspan.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zaspan.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zaspan.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zaspan.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




aluš -> RE: kako pogosto? (21.10.2008 7:58:26)

Nam je kar kmalu ratalo vzpostaviti en red na cca 2,5 do 3,5 ure. V začetku sem ga itak morala jaz budit, pa "terat", da je jedel, ker je bil zaspanček.

Potem po enih 14 dneh je pa kar sam osvojil. So bile tudi izjeme, samo v glavnem, je kar lepo jedel na približno tri ure. Sem pa vedno pazila, da se je najedel. da ni samo trikrat potegnil, pa mal zadremal, pa spet mal. Ker na tak način je potem res lahko cel dan na dojki. Čeprav vem, da so otroci zelo različni, in kar ti uspe pri enem sploh ni rečeno da ti bo pri drugem.

Edini nasvet, ki ga znam dat, če želiš, da ne bo vseke pol ure jedel, pazi, da se pri obroku res naje. Če mal zadremlje, ga dvigni, pa probajte podret kupček, pa ma ga žgečkaj po dlaneh, podplatih, za ušesi. Jaz sem ga včasih tud previla vmes, ker je prehitro padel nazaj v komo.




koala -> RE: kako pogosto? (21.10.2008 14:15:11)

Vedno sem dojila na njegovo željo. Nikoli ampak res nikoli nisem gledala koliko časa je preteklo od enega dojenja do drugega, pa tudi podojem mu nisem omejevala ali pa mu jih podljševala. Ko je nehal je nehal, ker če sem ga silila sem dobila vse nazaj. Na začetku se je dojil na uro in pol, potem je počasi podaljševal, nikoli pa ni bilo nekega ritma in ga še tudi zdaj ni, pa je star 8,5 meseca. Hvalabogu je ponoči imel daljše intervale, se pa še zdaj zbuja 2-3x na noč.




pikolina66 -> RE: kako pogosto? (21.10.2008 15:27:32)

dojiva se po njegovih željah:-) včasih na 3 ure, ponoči na 2, 3 ali 4 ure, kakšen dan cel dan na 1,5 ure, v glavnem vsak dan je drugače, pristavim ga kadar pokaže da je lačen, ne gledam na uro...ker je tudi odvisno od količine tvojega mleka, nimaš vsak dan isto, pri meni se včasih naje, da je potem 3 ure sit, včasih pa bolj malo in potem čez eno uro spet....




annie -> RE: kako pogosto? (21.10.2008 15:38:12)

Prve 3 mesece ni imel nekega ritma, po 3 mesecu pa se je kar naenkrat začel dojiti na 2-3 ure. Še sedaj se pri 13 m zraven GH dojiva, ponoči prav tako. Že od rojstva se zbuja po 2-3x na noč in nazaj zaspi le ob dojenju. Glede podiranja kupčkov, pa je pri nas bila tudi prava znanstvena fantastika, je bilo res redko, da ga je podrl. Stanje se je izboljšalo nekje pri 5m, ko se je začel malo več gibat. Drugače pa, če je imel krčke so pri nas pomagale kapljice koroških lekarn in pa masaža trebušča.




gloria -> RE: kako pogosto? (21.10.2008 19:47:26)

Star je 4.5 meseca, doji se kadar mu paše. Zelo pogosto čez dan-ponoči ga mam pa pri sebi . Načeloma sem proti "družinski postelji", ampak sem očitno preveč zbita (al pa lena ), ker se sploh ne zavedam da ga vzamem k sebi. In vsak večer, ko ležem v posteljo, si dam isti napotek: danes ga boš nosila nazaj v posteljico.... yeah, right



...sva na istem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]....




Stran: [1]