|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
29.10.2008 10:40:57   
5ra_28
Joj, sem napisala roman!

IZVIRNO SPOROČILO: alena*

Punce, zanima me, ali se v osnovo za izračun porodniške vpošteva tudi regres za letni dopust in božičnica?
Ali ste uredile - tiste ki niste poročene, potrdilo o očetovstvu - ali se to naredi na socialni ali lahko tudi na krajevnem uradu pred rojstvom otroka?

Niti regres, niti božičnica. Žal. Očetovstvo..za CSD vem sigurno, pred ali po rojstvu otroka.

Končno smo trije:)

(odgovor članu alena*)
Neposredna povezava do sporočila: 501
29.10.2008 10:42:42   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

Aja, pa v Avstriji so Bepanten in Pamperske in te zadeve ful cenejše, sploh če narediš večji nakup se izplača.
Splača, ne izplača...user posted image user posted image user posted image  trola, jaz.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 502
29.10.2008 10:43:01   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: alena*
Ali ste uredile - tiste ki niste poročene, potrdilo o očetovstvu - ali se to naredi na socialni ali lahko tudi na krajevnem uradu pred rojstvom otroka?

Midva sva očetovstvo uredila prejšnji teden na CSD-ju pri socialni delavki. Razložila nama je, da bova najprej v porodnišnici dobila rojstni list brez vpisanega očeta in na to po treh tednih še po pošti še pravega ... do takrat je pa izjava o priznanju očetovstva uraden dokument s katerim oče lahko ureja vse v zvezi z otrokom ...

... sam tuki pa ne vem, kaj so vsi tisti papirji, ki jih je v zvezi z novim članom potrebno uredit ... daj naj tiste, ki ste to že dale skozi, malo opišejo vse skupaj ... zavarovanje, davčna, ... ipd.

(odgovor članu alena*)
  Neposredna povezava do sporočila: 503
29.10.2008 10:46:42   
mamabranka
Mi smo pa imeli 3 tedne nazaj pogrebuser posted image , umru je stari ata, pa so me pohvalili, da nisem bila čisto v črnem, ker se za nosečnico spodobi tudi malo bele. Res sem se bolje počutila, da nisem bila v črnini. Drugač pa kar se obleke tiče, samo da se ti dobro počutiš, čenče niso pomembne.

Jaz sem se pa zredila vsega 4 kg, zdej pa še enega izgubila user posted image user posted image user posted image , ker imam nosečniško sladkornouser posted image . Sem na dieti in si moram meriti raven sladkorja po obrokih, pa ne smem preveč na enkrat pojest, 10x na dan pa mi tud ne rata. No ja rekl so 6x, pa mi je to premal. Drugač pa se počutim bolj vitalnouser posted image , me nič ne bolijo kolki, kot so me pri prvem otročičku, kjer sem se zredila za 16 kg.

(odgovor članu .Evelyn.)
Neposredna povezava do sporočila: 504
29.10.2008 10:47:25   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

[
... sam tuki pa ne vem, kaj so vsi tisti papirji, ki jih je v zvezi z novim članom potrebno uredit ... daj naj tiste, ki ste to že dale skozi, malo opišejo vse skupaj ... zavarovanje, davčna, ... ipd.

Jaz sem brala na RR na drugio temi (ne vem več kateri user posted image ..krivec: nosečnost user posted image ), da ko neseš potrdilo o rojstvu na CSD, da dobiš domov davčno številko in zdravstveno kartico.

Bom pogledala še v priročnik s temi informacijami, ki sem ga dobila pri G. In javim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 505
29.10.2008 10:50:37   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: mamabranka

Mi smo pa imeli 3 tedne nazaj pogrebuser posted image , umru je stari ata, pa so me pohvalili, da nisem bila čisto v črnem, ker se za nosečnico spodobi tudi malo bele. Res sem se bolje počutila, da nisem bila v črnini. Drugač pa kar se obleke tiče, samo da se ti dobro počutiš, čenče niso pomembne. MI je žal za tvojga starga očeta.

Jaz sem se pa zredila vsega 4 kg, zdej pa še enega izgubila user posted image user posted image user posted image , ker imam nosečniško sladkornouser posted image . Sem na dieti in si moram meriti raven sladkorja po obrokih, pa ne smem preveč na enkrat pojest, 10x na dan pa mi tud ne rata. No ja rekl so 6x, pa mi je to premal. Drugač pa se počutim bolj vitalnouser posted image , me nič ne bolijo kolki, kot so me pri prvem otročičku, kjer sem se zredila za 16 kg. Torej zakaj jokavi smile? Če se ti počutiš ok, in če je bebi ok, ti lahko me sam zavidamo, čeprav le številki, glede diete verjamem, da ni prijetno. Saj to to zdravniško predpisane diete, to ni, da bi zdaj ti nekaj brezglavo in neumno v nosečnosti hujšala.

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 506
29.10.2008 10:53:56   
Anonimen

E-paketek pa si že naročilo, kolikor sem razbrala. Saj si pazila na barve, a ne? user posted image  Da te ne bo potem kap, ko boš dobila domov stvari.

Glede baru ni panike ... nisem nobenih cotk naročala ... sem isofix pritrdišče naročila za našo lupinico pa potovalno posteljico, pa en kup plenic pa to ... v bistvu je edino prenosna posteljica bol taka rizkantna zadeva glede barve, sam če bo tista modra potem ni panike, kake druge pa tako ali tako nimajo prikazane ... posteljico bova imela itak pri mojih starših za takrat ko bom pri mojih na obisku ali na počitnicah, pa vzeli jo bomo, ko bomo šli na dopust.

(odgovor članu 5ra_28)
  Neposredna povezava do sporočila: 507
29.10.2008 10:54:14   
5ra_28
Grem jaz na sprehod do trgovine...se je sonček prikazal. user posted image  Pa včeraj sem mojmu obljubila, da naredim danes rafaelo kroglice. Pa nisem vedela, da nimam kokosove moke doma. user posted image  Zdaj pa moram obljubo držat. Da ne bo izgledalo, da NIMAM ČASA CEL DAN DOMA. user posted image user posted image user posted image

Lepo čvekajte, da bom imela kaj za brat, ko se bo masa hladila v zmrzovalniku. user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 508
29.10.2008 10:56:23   
mamabranka
odgovor: 5ra_28

Drugač pa se počutim bolj vitalnouser posted image , me nič ne bolijo kolki, kot so me pri prvem otročičku, kjer sem se zredila za 16 kg. Torej zakaj jokavi smile? Če se ti počutiš ok, in če je bebi ok, ti lahko me sam zavidamo, čeprav le številki, glede diete verjamem, da ni prijetno. Saj to to zdravniško predpisane diete, to ni, da bi zdaj ti nekaj brezglavo in neumno v nosečnosti hujšala.

So mi rekl, da hujšat ne smem, pa sem mal v skrbeh za našega miškolinčka. Zdej čakam na naslednji torek ko imam diabetika in sredo, ko imam ginekologa, pa da vidim, kako je s tem. Upam, da bojo mal pogledal, če se mali dobro razvija, če raste, da ne bi bil kej prikrajšan. Če je z user posted image  vse OK, user posted image . Kaj pa če... Zato so tu tisti jokci.

< Sporočilo je popravil mamabranka -- 29.10.2008 10:58:15 >

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 509
29.10.2008 11:05:08   
katja_p
Jutro!

Pr nas je sonček, js ravno od zajtrka.

Sm se že čist zgubila user posted image  vsak dan se tolk načvekate, da imam pol krpar strani za prebrat user posted image  sej lepo user posted image

Js pa tele dni sm bolj mal doma, ko pa sem, perem in likam za našo user posted image  Edine stvari, ki mi še manjkajo, so te iz lekarne, ostalo imam prštimano.

Pa user posted image  se tok premika vse dan, na že do 9. ure zjutraj naštejem 10 SKLOPOV gibov, ne sam 10 gibov user posted image  Ritmična gimnastika ji gre prav super.

Kar se tiče papirjev za CDS - js jih dobim šele drug reden po pošti od delodajalca in bom kr takrat to uštimala še na CSD. Mormo jih pa zrihtat do nastopa porodniške, ne? user posted image  Če se js ne motim ...

Podatkov novih še nimam - no, razen da imam obseg trebuha na današnje jutro 104cm, zredila sem se pa za 12kg. Pregled imam pa drug teden in upam, da se je naša user posted image  lepo zredila.

A ste dale oz. boste dale bris za streptokok?

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 510
29.10.2008 11:12:02   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: katja_p
A ste dale oz. boste dale bris za streptokok?

Ja, na naslednjem pregledu.

(odgovor članu katja_p)
  Neposredna povezava do sporočila: 511
29.10.2008 11:21:03   
Lyla
Jst bom tud dala ta bris za streptokok. Mi bo ga vzela kar v 33 tednu, ker mi grozi prezgodnji porod.
Drgač pa moj user posted image tako brca še posebej zvečer da me ful boli. Se tako razteguje pa brca joj user posted image .

Papirji pa me še vedno čakajo ...

Lepo se mejte ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 512
29.10.2008 11:23:32   
čebeli
zakaj je treba dat ta bris?

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 513
29.10.2008 11:45:17   
Anonimen
Za to, da preverijo če je mamica z njim okužena. Ker če je, potem že pred porodom dobi dozo antibiotikov in po porodu še otrok, da pri porodu ne pride do prenosa iz mame na otroka ... pač lahko ni nič narobe, lahko pa v skrajnem primeru pride tudi do smrti otroka.

(odgovor članu čebeli)
  Neposredna povezava do sporočila: 514
29.10.2008 11:53:23   
tejci01
Midva sva tudi uredila očetovstvo pred rojstvom kar na CSD. V ponedeljek pa mi je še rekla, da naj v porodnišnico vzamem tudi zapisnik o očetovstvu (da ne bo nobenih problemov in tudi rojstni list bomo lahko dobili prej).
Če ne pa rojstni list in davčno številko dobiš domov po pošti približno 3 tedne po porodu. Zdravstveno kartico se mi zdi, da urejaš pol sam. Nam bodo že v porodnišnici povedali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 515
29.10.2008 11:54:39   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: čebeli

zakaj je treba dat ta bris?

diskusija na to temo: 
http://www.ringaraja.net/forum/m_2509995/tm.htm

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 29.10.2008 12:08:17 >

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 516
29.10.2008 12:10:08   
blackcoffee
STREPTOKOK B:
http://www.ringaraja.net/forum/m_2509995/tm.htm

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 517
29.10.2008 12:22:41   
CIPRESA

Drugače pa vse ok, novi podatki, ..pregled v 35.t (34t 3/7):
jaz sem iz 11kg na 12 kg (se tolažim, da zato ker se je plodovnica povečala user posted image )
mali pa je iz 1810 g 'zrasel' na 2298 g. Priden! user posted image

Joj moja štruca jih ima v tem tednu 2600user posted image , vaši so vsi manj težki, kap me bo če bo še otrok okrog 4kg, pa jaz se ne odpiralauser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 518
29.10.2008 12:25:14   
5ra_28
Ojla, jaz sem iz sprehoda. (no, pa iz trgovine). Pri nas je takoo toplo, da sem bila le v kratkih rokavih in jopci, pa še jopco sem si potem morala sleči. Prava topla jesen se je vrnila. user posted image  

IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Kar se tiče papirjev za CDS - js jih dobim šele drug reden po pošti od delodajalca in bom kr takrat to uštimala še na CSD. Mormo jih pa zrihtat do nastopa porodniške, ne? user posted image  Če se js ne motim ...

Sam za porodniško moraš imet porihtano nekaj dni pred porodniško. Za denar in ostalo pa lahko tudi kasneje, celo po porodu.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 519
29.10.2008 12:30:31   
CIPRESA

Cipresa...gelde tvoje nove okužbe..a kaj sumiš, kje bi jo lahko staknila? Recimo jaz za sebe vem, da je skoraj ne bi mogla dobit in bi bila zelooo v šoku, če bi jo dobila. Pa saj bo ok, se vse pozdravi, bebi pa je tudi ok, si rekla.

Nimam pojma kje sem se okužila, mačk nimam, niti jih nimam rada jih v življenju kar pomnim še nisem božala ali crkljala,....lahko je okužba prišla preko  zelenjave ali sadja, oz. vsega kar imamo na vrtu. Mačk sosedovih pa je polno okrog nas in ravno na to sem tako jezna, ker sem mnenja da kdor ima živali naj zanje skrbi in me ne zanima ali je to pes ali maček, jaz jih ne maram in jih zato tudi nimam in nemaram da serjejo in se klatijo okrog mojega vrta in hiše.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 520
29.10.2008 12:36:09   
blackcoffee
CIPRESA:
Joj moja štruca jih ima v tem tednu 2600user posted image , vaši so vsi manj težki, kap me bo če bo še otrok okrog 4kg, pa jaz se ne odpiralauser posted image

user posted image user posted image user posted image
cipresa, ne nori. kaj pa naj jaz rečem?
jutri imam pregled.. me zanima, če me bo dala na UZ. upam, da me ne bo kap, ko bom vidla težo ali pa da ta ne bo drastično povečana od zadnjič.

na prejšnjem pregledu, ko sem bila v 32 tednu je imel moj otrok 2108g - se malo bojim, da ne bo arnoldšvarceneger ven prišo. user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 521
29.10.2008 12:39:16   
martka
no takole....
na CSD sem uredila.... mi je rekla, da je to to .... samo , ko bo imel dragi potrdilo zadnjih 12 plač- to bo 15.11, še odneseva tja za očetovski dopust in takrat podpiše papirje o očetovstvu.....  zdaj pa se mi Luka pa stanovanju z rolko vozi, ga moram ven poslat... 

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 522
29.10.2008 12:42:43   
lonja
Daaaaan,

danes pa imam delovno dopoldne, vas moram ujeti drage so user posted image  pri pripravljanju stvari za prihod user posted image .

Sem našla tolk cunjic, da bom po mojem ene štiri stroje rabila, da vse operem. Pa ne vem, če bi tetra plenice sploh že zdej prala.

Zverinca, a pol praviš, da so tvoji Niki že takrat l.2006 slikali kolke po rojstvu? A to pol pomeni, da široko povijanje sploh ni bilo potrebno in stem tudi tetra plenice ne? Mi smo namreč našo Ajdo kompletne 3 mesece, do UZ-ja kolkov na širok povijal. Ne vem, kva naj naredimuser posted image .

Alena*, men so božičnico upošteval v osnovo za porodniško, saj so bili od nje čist lepo plačani vsi prispevki in davki, regres pa res ne gre noter, ker se od njega (namreč, če ni nad določeno mejo) plača le dohodnina user posted image . Ravno danes sem namreč dobila odločbe iz CSD-ja in si šla preračunat.

5ra_28, mi smo tudi zelo pogosto kupovali pleničke v Mullerju, so res bolj kvalitetne, zdej, ko ima naša frčafela pleničke le še ponoči in ko ritka tudi ni več tako občutljiva, pa jih kupimo, kjer pač kupimo ostale stvari user posted image

Tako, stroj je utihnil, grem naložit naslednjo rundo...

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 523
29.10.2008 12:51:02   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA
Nimam pojma kje sem se okužila, mačk nimam, niti jih nimam rada jih v življenju kar pomnim še nisem božala ali crkljala,....lahko je okužba prišla preko  zelenjave ali sadja, oz. vsega kar imamo na vrtu. Mačk sosedovih pa je polno okrog nas in ravno na to sem tako jezna, ker sem mnenja da kdor ima živali naj zanje skrbi in me ne zanima ali je to pes ali maček, jaz jih ne maram in jih zato tudi nimam in nemaram da serjejo in se klatijo okrog mojega vrta in hiše.

lahko razumem tvoj srd. mogoče pa sploh niso krive mačke ampak meso, ki ga uživaš ali premalo oprana zelenjava...  čeprav sem jaz jedla že korenje, ki je blo še malo zemlje v režah - se pač ni dalo čisto oprat,  krtačke pa nisem imela pri sebi... user posted image
kar zadeva mačk pa takole - moji mačkurini sta do nedavnega spali ob meni v postli. zadnji mesec pa nimata v spalnici kaj iskat, zato sem ju pred dnevi navadila in jima dodelila častno mesto v dnevni na fotelju, kjer se izležavata ko se jima zljubi. imam ju rada in si ne predstavljam življenja brez teh kosmatulj, ki mi občasno ležeta na trebušček in me grejeta. user posted image
tokse do zdaj nisem imela. jutr bom videla izvide z zadnjega pregleda - poleg tega mislim, da bi me že obvestili, če bi jo staknila.
aja pa še to!
prejšnji mesec, ko sem izpod krempljev mačaka reševala življenje voluharju, me je ta v zahvalo vgriznil v prst. hudimanovo. sem ga vrgla preko dvorišča tako, da je po luftu letel... user posted image user posted image ranico pa takoj sprala in posprejala z alkoholom.

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 29.10.2008 13:02:22 >

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 524
29.10.2008 12:51:36   
martka
Zverinca, a pol praviš, da so tvoji Niki že takrat l.2006 slikali kolke po rojstvu? A to pol pomeni, da široko povijanje sploh ni bilo potrebno in stem tudi tetra plenice ne?

mojemu Luku so leta 1999 slikali kolke takoj po rojstvu in ni imel nič širokega povijanja.

sem pa tetra plenice imela za druge stvari... zaščito ramena pri podiranju kupčkov, za brisanje, umivanje, kot podlago za glavico v vozičku.... tetra vedno prav pridejo... ni pa treba pretiravat z velikim nakupom...

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?