blackcoffee
|
tejci01 - nene.., ne bom druga decemberka. očitno mi dela šesti čut... me je vprašal danes G, kateri PDP datum je pravi - napisan s kulico ali s svinčnikom... namreč, sama sem v materinsko knjižico pripisala poleg kao uradnega njihovega, še v oklepaju svojega 10. 12. in sem pojasnila, da je prvi datum njihov, drugi pa moj. je bil zlo začuden, ko sva pol šla delat še UZ, ki je pokazal 11. 12. no, pa to sem vam že povedala... 5ra_28 jst nič ne spegledam, in kot vidim, je tudi Bimba80 z užitkom popravila tvojo kilažo!! kar zadeva mojih kg.. v torbi jih nosim, ja... kriza. polna sem vode, zatekam da je obup. dobrotam pa se kar ne morem (nočem) odpovedati. evo, pa so posledice tukaj. moja mati se čudi in me šikinira, češ da to ni normalno, da sem se toliko zredila in da naj mal manj jem... men pa se sploh ne zdi, da dost jem. no ja... apetit imam res zverinski.. upam le, da tamali ne bo bajsi, ker uboga moja lula.. ninica04 - hahaha.. točno to, tudi moje dete se mi zdi se čedalje več zadržuje v riti in pritiska na lulo... prav boli na momente.... lonja - draga moja... največ o ohranitvi presredka imaš napisano v knjigi "Modrost rojevanja" knjiga navaja naravne položaje. pol sedeče oz. sedeče. zato nameravam poroditi otroka na porodnem stolčku. je pa tako, da ta univerzalen položaj, na postli, ki sem vam ga opisala včeraj, ne zagotavlja da se presredek ne bo strgal, ali da ga ne bo treba prerezati. najboljši položaj je torej sedeči, da otrok pritiska direktno na vaginalni kanal ali pa na vseh štirih.. to mi je povedala ena babica. pri nas žal, se v P tega položaja ne poslužujejo... bog si ga vedi zakaj ne, je pa zelo koristen položaj vsaj v času, ko se otrok namešča in obrača z glavico v kanal. v omenjeni knjigi tudi piše, da če se v tem položaju porodi otrok, da ne pride do strganin in tudi ni potrebno rezanje. tisto o glavnikih, pa je opisano v knjigi "Zdravje je v tvojih rokah". jaz se bom vsega tega poslužila, ker če je res kaj na tem, si želim taki porod, da bom, če že ne v blaženem pa vsaj v pol blaženem stanju. konec koncev.. zakaj bi se posluževala epiduralne, če pa obstajajo naravne tehnike za preusmeritev bolečine?! moje mnenje.. in vse kar je potrebno, je to, da ostanemo čim bolj mirne, sproščene, brez panike in zaupamo svojemu telesu. moj prag bolečine ni ravno visok. se mi zdi prej nizek.. upam, da bom padla v neki trans, da me bo obdalo tisto valovanje, ki ga opisuje knjiga in na katerega me je tudi opozorila ženska, ki je rodila z glavniki v dlaneh. po njenem pričevanju in zgodbah iz knjige, je porod lahko ne le posebno ampak tudi prelepo doživetje. dobro.. da ne težim preveč; čeravno, zdaj v tem našem mesecu, ko se moramo psihično pripraviti, ne bi bilo slabo, če bi bilo več govora o tem.. in o načrtih, ki jih ima vsaka izmed nas, kako si zamišlja porod svojega otroka. saj veste... več glav več ve in če si lahko pomagamo, zakaj ne? vsaka informacija je dobrodošla, če le ni za lase privlečena oz. izmišljena. CIPRESA - jaz sem tudi mislila, da če nastavim ogledalo pod tamalo, da lohk vidiš kolk si odprta.... sam baje da ni to ta luknja! je treba it s prsti notri in otipat medenične kosti kolk so narazen oz. koliko so se razširile... lol martka - ej, genialna zgodba tole s tvojo prijateljico in porodu... daj jo prosim vprašaj, če sta se z možem pred spanjem kaj igrala. res me zanima!!!!
|