martka -> RE: Decemberke 2008 - 2.del (24.10.2008 15:11:23)
|
kaj bi pa ti pisala, če bi tebi tvoja mama dala to nalogo? njemu se najbrž zdi čisto cool, kako se vede.. - daj se raje pomeni z njim. starši vse prevečkrat dajejo občutek krivde otroku... pa manpulirajo na stoen način in mu to kažejo! otrok pa se bo prej ko slej uprl. mi smo tisti, ki se moramo spremeniti, saj nam otroci kažejo, da imamo tudi mi pomanjkljivosti... najlažje se je it zjokat in otroku dati bedna opravila - 'za kazen'. eno so naša pričakovanja, drugo pa to, kar so oni pripravljeni napravit. in če ti nisi zadovoljna, je to tvoj problem, ne njegov. morata pa se zmenit kaj kdo pričakuje in do kod se bo šlo. torej, odločno postavi meje! če pa kaj rabiš od njega pa mu reči prosim. tudi otroke je treba spoštovati in ceniti, da se bodo v življenju znali zase postavit in bodo imeli občutek vrednosti - pa tudi mi bomo z njihove strani spoštovani. - moje mnenje. to si pa tako strokovno napisala.... ja ja ja, z vsem se strinjam.. otroci so naše ogledalo... nisi pa bila zraven ko sva se pol ure pogovarjala in sem mu vse želela lepo pojasnit in se z njim pogovorit... a veš kaj je zlato pravilo vzgoje... vzgajaj lastne otroke, kot bi bili sosedovi, kajti za njih vsi vemo kako bi morali biti vzgojeni! ne misli, da se ne strinjam s tabo. samo včasih le ni vse tako zelo brezhibno jasno in kristalno, da bi lahko posegel po tako zelo lepi in sterilni rešitvi. v skupini me upošteva vsakodnevno 24 otrok- se ne razburjajo in sprejmejo pravila skupine... doma pa... (po poklicu sem vzgojiteljica in prof. razrednega pouka. delam kombinacijo vrtec in podaljšano bivanje v šoli, včasih pa kakšno nadomeščanje v razredu. ker sem tudi učitelj plesa, na srednji vzg. predavam predmet metodika in ples)... o vzgoji sem prebrala vse mogoče knjige in članke. moja diplomska naloga je imela naslov " vzgojno zahtevnejši otroci" in verjamem, da so nam taki otroci poslani, kot blagoslov, da lahko osebnostno rastemo in zorimo, da ves čas napredujemo.... da z nami napredujejo oni sami in nas kmalu prerastejo.... vse kar ti želim povedati je, da se strinjam s tabo in hkrati tudi to, da stvari niso vedno le črne in bele, vmes je cela mavrica...
|
|
|
|