|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanje
20.10.2008 17:53:00   
Annny
Zdravo, imam eno vprašanje in bom vesela, če se najde še katera s podobno izkušnjo.. PDP imam 31.10, vendar je otrok zelo velik (zdaj so ga ocenili malo čez 4 kg) in ves čas mi je moja G govorila,da bo verjetno rojen prej. Zdaj sem že ca 1 teden odprta samo za 1 prst in nič več.Skratka, nič se ne dogaja, samo trebuh postaja večji in večji..v bistvu ogromen.. in to me spravlja ob živce, ker se bojim, da bo otrok prevelik in bom imela težak porod (čeprav načrtujem EA).To je moj drugi otrok.Pri prvem otroku se spomnim, da sem bila prav tako odprta en prst in so me 'naročili' na porod..dobila sem umetne popadke, EA in vse je potekalo super.Ali lahko 'zatežim' za sprožitev poroda ali je bolje, da sem tiho in počakam, saj itak še noben otrok ni notri ostal? user posted image  Lp 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprašanje
20.10.2008 18:01:35   
stunfek
Jaz bi ti svetovala, da lepo pocakas nanaraven zacetek. Menda da pri drugorodkah en cm odprto prav nic ne pomeni :) Pri prvorodkah se za en cm odprtosti ze mora nekaj dogajati, pri drugorodkah pa je lahko to cisto obicajno stanje.
Kar se tice velikosti ploda se jaz sploh ne bi obremenjevala. Zaupaj svojemu telesu, da lahko porodi takega otroka kot bo ustvarjen v tvoem telesu. Nasa telesa so neverjetno sposobna in popolna ko pride do poroda.
Pa se to. Nihce ti ne more zagotovo reci, koliko otrok vaga. Meni so v prvi nosencosti dali diagnozo "fetal macrosomia" se pravi velikanski plod...hehehe..naj bi imel ze cez 5 kg. V paniki sprozili porod...puncka je imela pa "samo" 3980 g.
Tko, da glede na moje izkusnje in glede na moje znanje o porodih (madona sem nastudirala ogromno knjig) bi ti samo rekla...pozabi na tezo otroka...ne obremenjuj se s tem. Zaupaj svojemu telesu. V drugo je itak lazje...pravijo...jaz bom zvedela v roku kaksnega tedna mogoce :)
Srecno!

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2008 18:07:25   
Anonimen
Dejansko imaš le še 11 dni do PDP in otrok v tem času ne bo več pridobil na teži toliko, da bi bil porod danes lažji kot ob PDP. Porod bodo prej težko sprožili, če nimaš drugih težav. Ne poznam nikogar, ki je šel roditi prej zaradi velikosti otroka. Če ne bo šlo rodit po naravni poti, bo pa carski rez. Pogovori se z zdravniki v porodnišnici!

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2008 18:31:22   
Annny
Ja, obe imata pravuser posted image  Tudi, če bi bil otrok v resnici velik, v 11 dneh do PDP ne bi bilo bistvene razlike.. Malo me že daje naveličanost in bi rada šla čimprej rodit, to bo user posted image  Hehe.. Stunfek, tebi pa veliko sreče in en hiter porod user posted image  Lp 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2008 19:29:44   
tinaaja
No z UZ delajo ocene - moji so namerili glavico obseg 39cm 10 dni pred porodom.. Rodila se je s 34,5cm obsega.. user posted image Tok o velikostih, tezi,... in natancnosti UZ.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2008 20:16:40   
Doll
UZ ni natančen.Če je pa otrok prevelik,pa mislim da ne rodiš naravnouser posted image
Vprašaj pušenjaka

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2008 20:28:32   
Naja30
Moja je tehtala 4200 in sem rodila naravno. Sicer je pa pred tem moja draga bivša G ni stehtala. Porod je bil in ni bil težek. Ker je bil prvi, mi je bilo normalno, da bo bolelo itd.
Lahko pa zatežiš, ker včasih ne pustijo otroka, da gre čez 4 kile.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2008 21:37:31   
Anonimen
Meni so 3 tedne pred PDPjem govorili da je user posted image težak tam 3700, en teden pred pdp-jem naj bi imel 3900, na tisti dan ko  me je poslal rodit, je rekel na utrazvoku da bo 3600user posted image , ko sem rodila pa je imela  3730g

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2008 22:16:54   
Toja22
Annny Te čisto razumem kako se počutiš. Meni so sicer en teden pred rokom rekli, da otrok tehta od 4000-4400. Mene je skor kap. Bala sem se kako bom tako velikega otroka rodila, sploh pa ker je bil to moj pri porod. lepo so mi dali vedet, da neglede na velikost bojo počakali da ko se bo začelo se pač bo. Vem pa tudi da otrok na koncu zelo pridobiva. Tak da sem še sam čakal kdaj bom rodila. No rodila sem dva dni čez rok, punčko težko 4170g. Dobila samo dva šiva.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......