Sofi -> RE: trma, da kar pomodri? (29.10.2008 10:40:40)
|
Nasvet imam samo glede joka, ko neha dihat. V tem primeru ji pihni v usta in bo takoj zajela sapo in dihala in ne bo pomodrela ali padala po tleh. To res pomaga. Mislim, da ne rabiš popuščati njeni trmi in se na splošno izogibati takšnim situacijam, vzgajaj jo kot si že predhodne tri. Ko se pač tako razjezi, ji pa pomagaj z vpihom, da zadiha in ne delat scene okrog tega. Sploh pa ne potem popustiti. Saj bo hitro dojela, da ji ta metoda ne bo prinesla uspeha. Moja dva dečka sta tudi vsak parkrat poskusila s tem in ko se je to zgodilo prvič, drugič sem bila čisto adijo, pa sem vprašala pediatra za kaj pravzaprav gre pri tem in mi je predlagal ravno to, da mu pihnem v usta in se obnašam, kot da nič ni bilo. Pravzaprav ignoriranje izpada. Je rekel tudi, da dokler ima otrok publiko, ki ga pri vsem tem ( ali dretje ali butanje ob tla ali karkoli) gleda ali mu prigovarja, bo otrok to pač počel, zato se je potrebno umakniti. No, na srečo ju je to hitro minilo. Kar precej otročkov naj bi tako reagiralo in ni nič narobe s tem, le pomagat mu moraš znat.
|
|
|
|