Kerensa* -> RE: nakup/najem stanovanja (20.10.2008 23:10:52)
|
Na splošno se ne da nič reči... odvisno je, o kakšnem stanovanje je govora in predvsem, kje je stanovanje... primerjati LJ in MB je 50% razlike v ceni... ampak meni v LJ je skorajda vseeno, v 2-sobnem stanovanju... če ga zdajle kupim, bom 20 let plačevala po 833€/mesec ali 25 let po 555€/mesec ali 30 let po 417€/mesec... najemnina za takšno stanovanje je pa cca. 600-700€... stroški so tako ali tako v vsakem primeru... edina razlika je seveda to, da nepremičninam cena (od nakupne) skoraj zagotovo ne bo padla (v celotnem času odplačevanja) in da si po odplačilu lastnik... ampak če plačuješ najmanj 417€/mesec kredita, moraš kot lastnik računati še vse stroške, katerih pri najemu ne plačuješ (vzdrževanja, zavarovanja, rezervni skladi itd.), kar je hitro še kakih 150€/mesec zraven... pa si pri mesečnem znesku na istem, kot najemnik... pravzaprav sem sama dolgoletna najemnica in če ne bi imela otrok, bi najbrž to tudi ostala, saj mi takšen način življenja ustreza... tako pa pač želim otrokoma zagotoviti varno streho nad glavo, kakršne sama nimam, zato se bom spustila v nakup... ampak čisto in samo za to... zaradi sebe niti malo.
|
|
|
|