|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost in dojenje
20.10.2008 8:09:39   
Anonimen
Pred časom sem zanosila in ker sem še dojila, mi je ginekologinja svetovala, naj z dojenjem zaključim, ker naj ne bi bilo priporočljivo v nosečnosti zaradi povzročanja krčenja maternice.
Ker nama odstavljanje nekako ni uspelo, saj nisem bila dovolj vztrajna in močna, sva nadaljevali, poleg tega sem tu zasledila kar nekaj mamic, ki so v nosečnosti dojile, pa tudi Pušenjak je na MONu pisal, da dojenje nima nobenega vpliva na plod, zato se nisem preveč obremenjevala.
Kakor koli, po nekaj tednih sem imela ss, zdaj pa se ne morem znebiti misli, če je mogoče bilo vendarle krivo dojenje.
Zanima me, predvsem tiste, ki ste dojile v nosečnosti, kaj so vaši ginekologi rekli glede dojenja v nosečnosti.
Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost in dojenje
20.10.2008 8:28:38   
April
Jaz sem dojila do četrtega meseca, potem se je sin sam odstavil. Ginekologinja ni imela nobenih pripomb. Sploh  pa ne v tem smislu, da bi še nerojenemu otroku kaj škodovalo.
Jaz mislim, da ni bilo krivo dojenje. Mora bit le en bolj konkreten razlog, kot je okvara ploda recimo. Splavov je pa v prvem trimesečju veliko. Nič nisi naredila narobe, ker si še naprej dojila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2008 8:40:12   
Anonimen
Jaz sem noseča,hči je stara 4 mesece in se še kar dojiva.Pa ni z plodom nič narobe,men je rekla moja g da lahko dojim še naprej če želim.

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2008 8:52:40   
2 Sraki
No jaz sem tudi še 3 mesece dojila, potem pa se je sam odstavil. Se mi zdi, da je res bilo kaj drugega in dvomim, da bi zato lahko krivili dojenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2008 8:56:44   
tojeto1
Jaz sem noseča, pa sem tudi dojila. Vendar se j epred kratkim dojenček sam odstavil. Mi je pa ginek rekla, da ni nič narobe, če dojim. Je pa res, da sva se dojila le 1x dnevno - zvečer za pocrklat.
Glede krčenja maternice, je res, da dojenje pospešuje, samo to v prvih mesecih po porodu ob intenzivnem dojenju.
Če dojiš večkrat dnevno, bi jaz osebno malce zmanjšala obroke dojenja. Koliko pa je star tvoj dojenček?

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2008 9:12:34   
Anonimen
Pošlji svojoG nekam,Med nosečnostjo lahko otroka dojiš

(odgovor članu tojeto1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2008 9:30:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tojeto1

Koliko pa je star tvoj dojenček?

Ni več dojenček, je dveletna punčka, ki se doji max. 5krat dnevno, če gledam dan in noč skupaj (recimo 2krat podnevi in 3krat ponoči).

(odgovor članu tojeto1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2008 9:47:33   
tinaaja
Jaz sem dojila svojo hci do pred 2 tednov - stara je 19mesecev, jaz pa 16t noseca. Plan je bil, da nekje do novega leta koncamo, pa je kar spontano ratalo tok prej user posted image
Probaj omejevat dojenje oz zmanjsevat stevilo podojev.

tu imas par nasvetov kako odstavit
http://www.ringaraja.net/forum/Izpoved_hard_core_dojilje_part_II%25_-_Odstavljanje/m_1977012/tm.htm

in kako vcasih nic ne pali user posted image

Nosecnost in dojenje gresta brez problema skupaj..

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?