vzgojiteljice - ideje za projekt "družina" (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

vija vaja -> vzgojiteljice - ideje za projekt "družina" (19.10.2008 18:48:39)

A ima ktera kako hudo dobro pripravo ali pa vsaj idejo, kaj še počet na temo družina.

V našem vrtcu imamo letos celoletni projekt o družinah, pa bi rada dodala še kaj novega inovativnega, pa mi nič pametnega ne pade na misel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Če ima ktera kakšno pametno idejo, se priporočam na ZS!

Hvala

bskrle -> RE: vzgojiteljice - ideje za projekt "družina" (20.10.2008 9:01:39)

Branje knjige: MEDVEDJI DOJENČEK

Mišni -> RE: vzgojiteljice - ideje za projekt "družina" (20.10.2008 9:21:31)

Jaz bi samo to rekla, da bodite posebej pozorni na tiste otroke, ki izhajajo iz enostarševskih družin. Da ne bodo prizadeti.

frutka_ -> RE: vzgojiteljice - ideje za projekt "družina" (20.10.2008 9:41:22)

Mi smo naredili za vsakega otroka hiško iz papirja in jih obesili po igralnici. Torej navaden A4 list in streha gor. Nato so otroci prinašali fotografije kjer so bili vsi skupaj na njej.
Nisi napisala koliko so stari. Ampak z večjimi 3+, lahko vodiš pogovor kdo živi pri njih, kdo je kdo na fotografiji, kako je ime mamici, atiju,...in z anekdotskim zapisom zapišeš kaj so povedali. Prav luštni komentarji pridejo iz otrok. Recimo meni je ena punčka na vprašanje "ali je L. tvoja sestrica?" odgovorila "ne vem, nisem videla!"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Družina je taka fajn tema, ker je otrokom blizu in vsak rad kaj pove o svojih domačih.
Ob tem lahko iz "domače" družine prideš na živalske. Pripraviš velikega, srednjega in malega medveda. To je družina. To je primerno za mlajše. Ta medvedja familija lahko sedi v igralnici na vidnem mestu in se okoli njih dogajajo razne pesmice. Skrbijo za malega medevdka, tavelika dva pošljejo v službo. ..Otrok s tem podoživi rutino odhodov v vrtec.
Ni kaj ni...
Splišni ima prav. Ne smeš pozabiti na starše, ki so samohranilci in če so otroci večji se pogovorite tudi o tem. Knjižni kotiček opremi s knjigami na to temo (Lukec dobi sestrico, Pavček ima luštne pesmice o očetih in mamah,...).

Stran: [1]