RE: koriščenje dopusta (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

girly -> RE: koriščenje dopusta (5.1.2009 13:32:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Brbs

takrat sem preštudirala zakon in res nekako tako piše, da če si manj kot 6 mesecev v službi, da ti pripada 10 dni manj ali nekaj takega....

to velja, če si zaposlen manj kot 6 mesecev  in ni vezano na bolniško odsotnost ali porodniški dopust!

vanilla -> RE: koriščenje dopusta (5.1.2009 14:47:46)

Zdravo!
Bi pa še jaz tuki pridala svoj piskrček oz. vprašanje....
PDP imam 2.5.2009, porodniška se mi prične 4.4.2008. Zdaj drug teden bom začela koristit preostalih 10 dni dopusta še za leto 2008, potem pa nameravam kar pokoristiti 20 dni novega dopusta za leto 2009.
Ker bom s temi dopusti zaključla nekje konec februarja, bi potem še šla na bolniško 27 dni do začetka porodniške.
Meni se zdi ta računica v redu, le da me je tukaj ena sodelavka malce zmedla, da bi to ne blo preveč dobro, če mam bolniško DO prvega dne nastopa porodniške, ker potem CSD nardi tako, da namesto da imaš 28 dni porodniške do PDP, ti vzamejo kr 45 dni porodniške, ker si bil na bolniški. In potem bi posledično bi morala tut prej nazaj prit delat v letu 2010.
Da bi naj blo boljše kao, če bi zdej takoj šla na bolniško za en mesec, potem pa bi do porodniške koristila dopust.

brigita23 -> RE: koriščenje dopusta (5.1.2009 15:14:07)

pozdravljene
zdej bom pa še jaz nekaj vprašala, ker mi ni čist jasno kako s tem dopustom. Na bolniški zaradi rizične nosečnosti sem že od 3.9.2008, rok imam 28.4.2009, pa me zanima ali bom imela v letu 2010, ko bom prišla iz porodniške možnost skoristit dopust za leto 2009? Zaposlena sem za nedoločen čas.

hvala vam

naia -> RE: koriščenje dopusta (5.1.2009 15:33:04)

IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

pozdravljene
zdej bom pa še jaz nekaj vprašala, ker mi ni čist jasno kako s tem dopustom. Na bolniški zaradi rizične nosečnosti sem že od 3.9.2008, rok imam 28.4.2009, pa me zanima ali bom imela v letu 2010, ko bom prišla iz porodniške možnost skoristit dopust za leto 2009? Zaposlena sem za nedoločen čas.

hvala vam

v letu 2009 bi morala "pokuriti" 10 dni dopusta, ker ga ne boš mogla, ti po vseh pravilih propade teh 10 dni, razen če se zmeniš v službi, da ga koristiš v letu 2010 (to je njihova dobra volja, da ti to odobrijo)

tosja -> RE: koriščenje dopusta (5.1.2009 15:57:27)

pozdravljene

hvala vam

Sem imela enak problem (bolniška od 27.08, PDP 10.04.). Pred nastopom porodniške sem koristila 10 dni dopusta, ker bi mi drugače propadel. Zaposlena sem v javnem sektorju. Sem se prej pozanimala na sindikatu. Po zakonu pripada, je pa odvisno od šefa. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pikapoka3 -> RE: koriščenje dopusta (5.1.2009 23:33:48)

Nekaj prikazov koroščenja letnega dopusta najdete tukaj:
http://otrocarije.blogspot.com/2008/05/grem-na-porodniko-kaj-pa-moj-letni.html

lananai -> RE: koriščenje dopusta (6.1.2009 12:05:52)

Jst sem šla to direkt šefa vprašat, ker me je zanimalo. Če bi morala pred porodniško (ki jo bom začela nekje 18.04.) izkoristit nekaj dopusta za 2009, bi to hotela vedet prej, da bi si dopust porazdelila do takrat. Rekel je, da to ni potrebno, da lahko vsega koristim po končani porodniški (se pravi po aprilu 2010) - glavno, da ga koristim do konca junija 2010. Mogoče je to res odvisno od šefa. Meni paše tko, ker sem itak nameravala dopust od leta 2009 šparat, če bi se dalo. Imam še 6 dni dopusta iz leta 2008, kar bo upam zadostovalo do porodniške. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tanc555 -> RE: koriščenje dopusta (6.1.2009 13:16:36)

meni pa samo nekaj ni jasno pri koriščenju dopista do konca junija - ali je poptrebno zadnji dan dopusta iz preteklega leta pokoristititi do 30.6. ali je važno le, da dopust začneš do 30.6. (pa ti potem traja npr. do 5.7.)
Prosim za razlago, ker meni ravno ene 10 dni narobe hodi.

Cveta28 -> RE: koriščenje dopusta (6.1.2009 14:21:41)

IZVIRNO SPOROČILO: tanc555
meni pa samo nekaj ni jasno pri koriščenju dopista do konca junija - ali je poptrebno zadnji dan dopusta iz preteklega leta pokoristititi do 30.6. ali je važno le, da dopust začneš do 30.6. (pa ti potem traja npr. do 5.7.)

Mislim, da ga moraš izkoristiti do 30.6. drugače naj bi ti propadel.

vanilla -> RE: koriščenje dopusta (6.1.2009 14:26:38)

IZVIRNO SPOROČILO: tanc555

Ja, star dopust za leto 2008 imaš čas pokoristiti do vključno 30.6.2009.
1.7.2009 pa se ti začne "štetje" za nov dopust 2009 in od tega dne naprej ti tudi star dopust propade, če si ga pustiš.

Anonimen -> RE: koriščenje dopusta (6.1.2009 18:57:45)

...in v primeru, da delodajalec ne dovoli (omogoči) koriščenje starega/novega dopusta pred nastopom porodniške [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...

naia -> RE: koriščenje dopusta (6.1.2009 20:33:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

...in v primeru, da delodajalec ne dovoli (omogoči) koriščenje starega/novega dopusta pred nastopom porodniške [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ...

moja sodelavka je izgubila 10 dni dopusta, prej ga ni mogla izkoristiti, saj smo imeli obdobje bilanc in smo ful delali, potem je pa predčasno šla na bolniško in porodniško...ni fer in ni prav, ampak tko je bilo...
ne vem, kakšen primer imaš ti"...ne dovoli (omogoči)..."
drugače pa, če zaradi narave dela ne moreš izkoristiti dopust pred porodniško, naj bi ga lahko kasneje izkoristila...sam ni zmeraj tko...poudarek na NAJ...

otongata -> RE: koriščenje dopusta (27.2.2009 17:38:01)

Pozdravljeni!

Ima kdo mogoce izkusnje kaj je z dopustom, ki ga imas na pogoje dela.
Namrec delodajalec mi je ves dopust odvzel, na pogoje dela. Do sedaj sem bila bolniski, ker se bolje pocutim, naj bi sla delati (nimam vec bolnikse). Ce bi imela priznani ves dopust, bi lahko sla na dopust in nato na porodnisko.

Hvala,
tina

Sempervivum -> RE: koriščenje dopusta (27.2.2009 18:45:10)

vanilla, če misliš, kaj je boljše, glede na višino porodnišče, je po moje vse en in isti šmoren. Tvoja sodelavnka ima malo stare podatke. Tako, kot ona misli, je bilo včasih, zdaj pa ni več. Če te zanima višina porodniške, si jo izračuneš tule (klik):

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Upam, da sem ti pomagala, če pa ima še katera kaj dodati, pa le ...

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]