CordyVit mi je splesnil (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

Mišni -> CordyVit mi je splesnil (19.10.2008 12:41:27)

CordyVit so ene posušene gore, ki naj bi bile kot dopolnilo hrani v smislu, da imaš več energije.

Stvar ni tako zelo poceni, da bi zadevo lahko neporabljeno vrgel v smeti, če bi ti pač splesnila.  Zato me zanima, kaj predlagate, da naredim, ker so mi te suhe gobe po enem mesecu splesnile. Na embalaži piše, da je rok uporabe eno leto od datuma pakiranja, pakiranje je bilo 16. 9.

Zdaj sem pa jezna. Kaj mi je storiti?

ZARAAAAA?????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lelaval -> RE: CordyVit mi je splesnil (19.10.2008 13:19:29)

Na embalaži piše, da je rok uporabe eno leto od datuma pakiranja, pakiranje je bilo 16. 9.

A ne velja to, če je neodprta embalaža?

A to imaš za uživanje? Pol jaz ne bi splesnivega uporabljala - kot, da bi jedla plesniv kruh - bljak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]

KimPossible -> RE: CordyVit mi je splesnil (19.10.2008 13:27:40)

Rok uporabe je vedno v veljavi za neodprto živilo. V kolikor si ga odprla, bi ga mogoče morala hraniti v neprodušno zaprti posodi.

Mišni -> RE: CordyVit mi je splesnil (19.10.2008 14:51:30)

IZVIRNO SPOROČILO: KimPossible

Rok uporabe je vedno v veljavi za neodprto živilo. V kolikor si ga odprla, bi ga mogoče morala hraniti v neprodušno zaprti posodi.

Za shranjevanje piše, da se shranjuje na suhem in hladnem mestu. Zdaj prav v hladilniku res ni bilo, ampak prav vroče pa tudi nimamo notri. Imamo vse radiatorje npr. zaprte. Saj če bi bilo mišljeno v hladnilniku, bi najbrž to tudi pisalo. Vsja po moje. Ali pa bi pisale vsaj stopinje, do katerih se mora shranjevati.

Felicita -> RE: CordyVit mi je splesnil (19.10.2008 15:55:28)

jap, ponavadi je rok uporabe za zaprto živilo (primer: alpsko mleko - uporaben 3 mesece, za odprtega pa piše da mora bit v hladilniku in porabljen v 3eh dneh).

Če je splesnelo, vrži v smeti. ne uporabljaj. ker čeprov je samo na nekaterih gobah plesen, al pa je samo ena plast; plesni izločajo v živila mikotoksine, ki se potem kopičijo v telesu (jetra, ledvice) in lahko povzročijo cel kažin. mogoče ne danes, ne jutri, lahko šele čez nekaj let, ko noben več ne ve kako in zakaj.

Mišni -> RE: CordyVit mi je splesnil (19.10.2008 20:50:58)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

jap, ponavadi je rok uporabe za zaprto živilo (primer: alpsko mleko - uporaben 3 mesece, za odprtega pa piše da mora bit v hladilniku in porabljen v 3eh dneh).

Če je splesnelo, vrži v smeti. ne uporabljaj. ker čeprov je samo na nekaterih gobah plesen, al pa je samo ena plast; plesni izločajo v živila mikotoksine, ki se potem kopičijo v telesu (jetra, ledvice) in lahko povzročijo cel kažin. mogoče ne danes, ne jutri, lahko šele čez nekaj let, ko noben več ne ve kako in zakaj.

Ja, samo to živilo ni bilo hermetično zaprto. To  so samo posušene gobe, zmlete v prah, v eni taki srebrni folijasti vrečki, pa potem samo dol zarolano na vrhu in z eno štangco malo skupaj stisnjeno.

Drugače mi je jasno, da se tega ne sme jest, samo ne vem, ali naj reklamiram ali ne. To me zanima.

BarbaraE -> RE: CordyVit mi je splesnil (20.10.2008 14:30:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Drugače mi je jasno, da se tega ne sme jest, samo ne vem, ali naj reklamiram ali ne. To me zanima.

To ti bo pa Zara znala odgovorit. Če se ne motim, je bila ona tista, ki te je do teh gobic pripeljala, a ne. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Mišni -> RE: CordyVit mi je splesnil (20.10.2008 14:38:52)

IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraE

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

To ti bo pa Zara znala odgovorit. Če se ne motim, je bila ona tista, ki te je do teh gobic pripeljala, a ne. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  

Ja, je bila, pa se zdaj dela, da te teme ne vidi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.10.2008 14:44:55)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

MancaL -> RE: CordyVit mi je splesnil (21.10.2008 9:04:58)

Oj!

cudno, jez si ga kupim za 3 mesece v naprej, pa se mi do sedaj kej takega ni zgodilo...
ti je mogoče kdaj kaka vlaga zravn pršla? ker kakor jez vem, so to čist suhe gobe, plesen pa raste če je kar nekaj vlage zravn. vseeno mogoče pokliči proizvajalce. no upam, da boš rešila to zadevo.

lp Manca

Mišni -> RE: CordyVit mi je splesnil (21.10.2008 10:08:19)

IZVIRNO SPOROČILO: MancaL

Oj!

cudno, jez si ga kupim za 3 mesece v naprej, pa se mi do sedaj kej takega ni zgodilo...
ti je mogoče kdaj kaka vlaga zravn pršla? ker kakor jez vem, so to čist suhe gobe, plesen pa raste če je kar nekaj vlage zravn. vseeno mogoče pokliči proizvajalce. no upam, da boš rešila to zadevo.

lp Manca

Ma meni se niso zdele čisto suhe. Bolj napol. Že od začetka. Zdaj so se pa sploh v kepe začele sprijemati in nakar vidim še plesen.
Če je vlaga zraven prišla? Ne vem kako bi. Spravljene sem imela v original vrečki na kuhinjskem pultu, kjer ni nič kaj vroče.

No, saj sem jim pisala in mi bodo poslali nove. Samo zdaj jih bom pa kar v hladilnik dala. Upam, da bo O.K.

Anonimen -> RE: CordyVit mi je splesnil (21.10.2008 17:58:41)

No, saj sem jim pisala in mi bodo poslali nove.

O, fajn.

Zav.za naravoslovje -> RE: CordyVit mi je splesnil (3.11.2008 20:55:04)

Pozdravljeni!

Prehransko dopolnilo Cordyvit je zmleta suha goba Cordyceps s primesmi škroba in mora biti kot tako nujno hranjeno na suhem mestu (kar je omenjeno tudi na sami embalaži). V kolikor izdelka ne hranimo v suhem prostoru ali ga pomotoma zmočimo že z majhno količino vodo, nedvomno pride do pojava plesni, kot pri vsakem drugem živilu, ki vsebuje škrob (moka, drobtine, polenta itn.).

Opozarjamo vas, da izdelek napaden od plesni zavržete, saj ni primeren za uživanje!
Izdelek napaden od plesni zaradi napačnega hranjenja s strani uporabnika ni predmet reklamacije.  
Lep pozdrav,

proizvajalec Cordyvit-a     p.s.: za vse nadaljnje informacije o izdelku smo vam na voljo preko elektronske pošte mycolab.eu@gmail.com ali po telefonu 040 357 567.

Abbott -> RE: CordyVit mi je splesnil (3.11.2008 21:04:37)

Prehransko dopolnilo, verjetno.

Mišni -> RE: CordyVit mi je splesnil (3.11.2008 21:07:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Abbott

Prehransko dopolnilo, verjetno.

Ja, bravo, saj si pametna. Super.

Aha, si se popravila, ko si prej napisala, da očitno pri imenovanju izdelkov nisem preveč natančna. Zakaj pa to?

Abbott -> RE: CordyVit mi je splesnil (4.11.2008 9:39:17)

Sem ugotovila, da ne zelim biti nesramna. Prej me je zaneslo, potem sem pa se enkrat razmislila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Mišni -> RE: CordyVit mi je splesnil (4.11.2008 10:56:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Abbott

Sem ugotovila, da ne zelim biti nesramna. Prej me je zaneslo, potem sem pa se enkrat razmislila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Aha. No, lepo. Samo ne vem, zakaj je to tako zelo smešno.

Stran: [1]