gossip girl -> RE: zakaj ne zanosim (22.10.2008 14:14:40)
|
živjo, jast sem čisto nova članica. Naj ti zaupam mojo zgodbo. eno leto in pol nazaj sem zanosila prvi mesec, ko sva se za to s partnerjem odločila, pa sem si mislila...ej, saj to je tko lahko. Ja, ja pa ni bilo v 10 tednu je otročičku nehalo biti srce- sledila je abrazija in jok in žalost. Pa sva takoj ko je bilo mogoče (čez 3 mesece) spet poskušala in poglej ga spet v prvo...noro. No pa se je zgodilo še enkrat, tokrat se sploh ni začel razvijati (6 teden), zopet abrazija in jok. Sledilo je pol leta nezanositve, kar je bilo zame obupno, ker je bilo prej tako enostavno. Ginekologinja ni našla nobenih razlogov, z mano je bilo vse ok. Hotela sem dodatne preiskave pa ni bila zato: češ, to se zgodi vsaki drugi...ne jamri (tako mi je bilo hudo). Vzela sem stvari v svoje roke. šla sem po drugo mnenje (ginekološki pregled v pacentu- seveda plačljiv). Tam me je z odprtimi rokami pričakal odlični ginekolog dr. Urh (dela tudi v Kranjski porodnišnici), naredil je pregled in se mi resnično posvetil. Našel je malo pregrado in mi vse narisal in razložil. Predlagal je naj bom predvsem pozitivna in naj ne razmišljam o slabih preteklih dogodkih in če ne bom zanosila v naslednjih 2 mesecih se slišiva in bo tudi sam opravil operacijo. Bila sem zelo zadovoljna. Naslednji mesec sem zanosila in sem trenutno v 10 tednu- vem da ni vse 100% ampak vrjamem da se bo tokrat izteklo tako kot mora. Predlagam ti: Takoj pokliči svojega ginekologa in se dogovori o morebitnih dodatnih pregledih, če ne pa pojdi drugemu ginekologu, vsaj na pogovor (tudi to pomaga). MISLI LE POZITIVNO, vem da se 100% ne moreš spostiti, ampak res vrjamem da vsaka postane mama takrat, ko je pripravljena in tvoj čas bo prišel. P.S: Če piješ kavo (tudi če je Nes), nehaj takoj, zmanjša možnosti zanositve (jaz sem jo nehala piti in evo. Srečno
|
|
|
|