namesto narezka... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


Anonimen -> namesto narezka... (21.3.2005 13:16:09)

No, kolk pa tatarca na osebo? CCA, da taščo aktiviram v akcijo iskanja...




kofetek2010 -> namesto narezka... (21.3.2005 13:18:08)

mislim, da imaš dovolj eno tisto ta majhno plastično posodico čisto polno, če se ne motim gre v njo cca. 25 dag tatarca :zmeden2:

da ne boš iskala in letala po mestu - pokliči po telefonu in vprašaj (Arvajev je meni ful dober, iamjo pa ga v Sparu), pa naj ti ga dajo na stran ;)





Anonimen -> namesto narezka... (21.3.2005 13:22:02)

Hvala, punce. Sem že klicala v Tuš, ga imajo, ga grem pol iskat ene 30 dkg bo po moje dost. pa mal pršuta, vsak pet pirov, pa bo ;)




malika -> namesto narezka... (21.3.2005 13:48:05)

Pri naši hiši nismo pristaši narezkov in bifteka, ker to dobiš povsod.

No jaz naredim pečene perutničke, ali manjše bedrce. In sicer jih samo malo posolim, potem pa izdatno posujem s čilijem v prahu in spečem. Zelo zelo dobre in okusne so tako hladne kot tople, okus po pikantnem pa je ravno pravšnji. Zraven pa kakšna klasična solata; ala francoska ali pa kar mehiška, da je vse v tem stilu.Zraven ponudiš še rahlo popečen(ali pa ne) kruhek in kakšno pečeno zelenjavo(super so popečene bučke s česnom, ali paprika s posutim sirom)

Ali pa svinjska pečenka, ampak iz izkušenj ti raje svetujem perutničke oz. bedrce!





Anonimen -> namesto narezka... (21.3.2005 13:50:49)

Oprosti, malika, hvala za nasvet, ampak, no, saj me je sram priznati :ups:, ampak jst sem tako "antimesna", da res ne vem, kako bi bedra la pa perutničke spekla :zmeden: Kakšna piščančja prsa se še lotim, kar je ostalo mesnega, pa ima ponavadi moj čez :(




tinkamiška -> namesto narezka... (21.3.2005 13:57:51)

Al bina, lahko pa nardiš ribji biftek, je res dober.

Najprej zmečkaš dve konzervi tunine v eni posodi, pol pa v multipraktiku sesekljaš ene par kislih kumaric, eno malo čebulo, dva stroka česna, lahko tudi kak feferonček in primešaš tunini, potem pa dodaš pol tavelikega kozarca kisle smetane, pa ene dve žlici majoneze, pa eno žličko ajvarja, pa eno žlico zenfa in eno žlico hrena, mal posoliš pa popopraš. To je res zlo hiter narjeno. Jst še dodam eno malo piksno vložene koruze pa dam v hladilnik za kake pol ure.

Postrežeš pa ravno tako kot tatarca. Pa en fajn črn vinček zraven pa je:bravo:

LP,
Tinka




Anonimen -> namesto narezka... (21.3.2005 14:03:21)

Tinkamiška, če ne danes, pa kdaj v prihodnosti ;)

Se bere zelo slastno...predvsem zame, k ne maram tatarca :zmeden:

hvala.




tinkamiška -> namesto narezka... (21.3.2005 14:08:50)

:):):)




ninocka -> namesto narezka... (21.3.2005 14:49:16)

pri nas so za take stvari vedno 2 jedilnika, in sicer:
1. jedilnik: pizza toastki
sestavine: 1 velika kisla smetana, mortadela z olivami, nariban sir (po želji jajce in vegeta).
Mortadelo narežeš na koščke, naribaš sir, vse skupaj zmešaš s kislo smetano (po želji dodaš v maso še 1 jajce in vegeto). Kruhke namažeš z margarino in namazom, daš v pečico za približno 10 minut, na 200 stopinj - tolk da se fajn zapečejo.

2. jedilnik: narezek, česnovi kruhki, kruhki z zeliščnim maslom in jajčna solata
Narezek narediš itak po želji, kruhke kupiš v Sparu, mercatorju (od meggleja) in jih spečeš po navodilih; so pa ful dobri!, za jajčno solato pa rabiš:
10 trdo kuhanih jajc, čebulo, vsaj 2 konzervi tune, kislo smetano, majonezo in sir (edamec - kaj takega), koruzo.
Ločiš rumenjake in beljake in vsake posebej naribaš, čebulo nasekljaš na drobno (najboljš s paličnim, če ga maš), tuni odliješ olje, dodaš malo kisle smetane in malo majoneze, po želji tudi koruza. Sir naribaš.
V prozorno posodo (če jo imaš - zaradi izgleda) daš najprej plast sesekljane čebule, potem naribane beljake, nato rumenjake, plast majoneze, tunin namaz in nariban sir in potem vse plasti ponoviš še enkrat.
Daš v hladilnik, da se solata poleže in fino ohladi.

Pri nam ta solata vedno ful zažiga (dobra je tudi za piknike), sploh boste pa zdej po veliki noči lahko fino ponucale jajčka, ki vam bodo ostale.

upam, da sem ti kaj pomagala!

LP, :rozica:




Anonimen -> namesto narezka... (21.3.2005 14:51:14)

Uf, sem lačna ratala,ninočka, pa tako dobro se bere ;)

Enkrat bom zagotovo uporavila. Hvala.




Bela -> namesto narezka... (21.3.2005 15:03:31)

Jst moje goste ponavadi tko postrežem:

1. narežem fetaki na koščke in mu dodam olive, popr, česn in čez polijem z olivnim oljem, al pa ga samostojno ponudim

2. še en narezek mešanih sirov, vmes mal suhih sliv in oreščkov, pa ananas paše zravn

3. v ponvi na olju popečem natanko narezane bučke, zdravn naredim namaz iz skute in drobnjaka, pa malo parmezana in soli vsujem not...kupim pa taljansko skuto, ki je bol sočna in ni kisla

3. narezan kraški pršut z olivami in melona božansko paše zravn

zdravn pa različne kruhe...mal koruznega, sezamovega, navadnega,...vse lepo dekoriram in to je to




frutka_ -> namesto narezka... (21.3.2005 15:21:51)

Jaz običajno narežem posušene paradižnike v olju, dodam česen in orehe. Vse narežem na drobno. Nato prelijem z oljem v katerem so bili paradižniki in ponudim kakšen boljši kruh, več razl. vrst.

Večkrat naredim tudi tunin namaz, poleg pa kakšno solatko. Včasih tudi popečen kruhec.

Če je full jedec pa mu skuhaj kračo in malo belega kruha pa kislo zelje.








Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]