varstvo pri delu otegljaj pri plači (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

sinnerka -> varstvo pri delu otegljaj pri plači (18.10.2008 9:32:29)

moj bivši delodajalec mi je zagrozil da mi bo odtegnil od plače znesek ki ga je plačal ko sem mogla opravljati varstvo pri delu.
In ker več ne delam pri njem mi je to zagrozil ker je baje to bil veli strošek zanj
Pa me zanima ali mi res lahko odtege ta znesek od plače in če je to zakonsko dovoljeno

Anonimen -> RE: varstvo pri delu otegljaj pri plači (18.10.2008 18:33:48)

Prvic slisim za to.
Prej je on kot delodajalec dolzan zagotavljati varstvo pri delu, ne ti. Bi bilo dobro v zakonodajo pogledat, kaj pravi, ampak po moje ti ne more od place odtrgat.

Anonimen -> RE: varstvo pri delu otegljaj pri plači (18.10.2008 18:56:53)

če nisi bila zaposlena pri njemu več kot šest mesecev ti lahko vzame od plače drugače ne, sam vpraši mal na okrog da se prepričaš!

Anonimen -> RE: varstvo pri delu otegljaj pri plači (18.10.2008 19:01:32)

Tukaj imas zakon pa poglej, ce kaj pise na to temo: Zakon.

Na prvi pogled o taksnem znesku nic ne pise, je pa jasno, da ti je delodajalec dolzan zagotavljati varne razmere pri delu (ali kako ze tocno navaja zakon). Ce to pomeni opravljen tecaj, je to njegova dolznost, da ga zagotovi.

enkratna -> RE: varstvo pri delu otegljaj pri plači (18.10.2008 19:30:37)

Povprašaj še na sindikatu, če si njihova članica.
Od tebe lahko zahteva povračilo le tistih stroškov, za katere sta bila vnaprej (pisno) dogovorjena o "penalih" ali če bi bila na to izobraževanje poslana na lastno željo (vendar ponovno: take stvari morajo biti nekje dogovorjene, v internih aktih vsaj, s katerimi moraš biti ti seznanjena = tvoj podpis).
Laično lahko rečem le, da za tako zahtevo tvoj bivši delodajalec nima nobene osnove!

lelaval -> RE: varstvo pri delu otegljaj pri plači (18.10.2008 20:19:09)

Če si zaposlena pri njem (ne preko študenta), potem lahko uveljavlja vračilo, tako, da potem ni to strošek zanj.
Bi pa bil veliko večji strošek za kazen, če bi imel inšpekcijo, pa bi ti brez Varstva pri delu delala

Anonimen -> RE: varstvo pri delu otegljaj pri plači (18.10.2008 20:44:09)

Ne mu verjet. Samo reči mu , da dobi na vrat inšpekcijo in revizijo.
To ti je dolžan nudit, ker drugače niti sam ne more obratovat. CCC

Stran: [1]