Negativna energija (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Anonimen -> Negativna energija (17.10.2008 22:59:10)

Ker sem zadnje mesece zelo negativno nastrojena,imam pec tezave,se mi zdi,da vse vidim in dozivljam v to smer.
Samo en primer:
Zadnjic sva z mozem pozno popoldan v nedeljo peljala nasega dojencka na sprehod.On je sel naprej,sama sem sla malo kasneje za njim,pa vidim pred blokom kako en otrok,prib.5let,po klancku navzgor vlece velik kovcek na kolesckih.Mu nikakor ni uspelo,nad njim se je pa ena drla,(po nemsko,nisem dobro razumela)sem slisala samo veckrat v stavku,sranje in svinja...in to na zelo grd nacin.Ker te osebe nisem dobro videla,vedela sem da je zenska,sem sklepala,da je sestra.No,med tem ko se je fantek trudil,padal,se pobiral,sem mu ravn hotela pomagati,mu je koncno uspelo.Namesto da bi potem sla po svoje,sem sla za njim.Zenska ni bila sestra,ampak mami.Sem jo ze prej veckrat srecala.
Ona potem hodi pred njim,tamal pa se kar vlece un kovcek.Gresta cez prehod,on na plocniku spet pade,in mami se nanj spet pricne dret...
Jaz pa z druge strani;a je to tvoj otrok?,me ona prav bukavo gleda,pa jo spet isto vprasam in mi potrdi.Jaz;tako majhen otrok in tako velik kovcek,da te ni sram...(sem morala v nemscini,katera mi ne gre ravn najboljs).
V glavnem,sem bila pripravljena iti cez cesto in ji prisoliti eno okoli kepe.Na sreco je bila rdeca luc in ona je tisti nesrecni kovcek sama pricela vlect.
Potem sem se pa jaz malo zamislila nad sabo,ker najbolj me je vrglo iz tira,da sem se nad njo dobesedno drla.Sem izgubila kontrolo.

In zdaj me zanima,je pri vas ravn tako,da ko ste ve negativne,tudi vidite,dojemate in reagirate negativno?
To je bil samo en primer,imam pa tega se vec na zalogi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




Anonimen -> RE: Negativna energija (17.10.2008 23:40:09)

Nobenega komentarja...se mi ze nabira[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




r1ta -> RE: Negativna energija (18.10.2008 0:03:00)

Punči, pozna noč je že in ženskice spijo...

Jaz bi po moje enako čustveno in nekontrolirano odreagirala. Nikar se ne sekiraj. Dovolj je že, da si odreagirala in nisi otopelo pogledala proč in se brigala samo za svojo rit. To pomeni, da čutiš in da živiš! Nima nobene zveze z negativno energijo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]




Anonimen -> RE: Negativna energija (18.10.2008 0:36:57)

Tenks[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image].




Anonimen -> RE: Negativna energija (18.10.2008 7:16:51)

Jaz pa z druge strani;a je to tvoj otrok?,me ona prav bukavo gleda,pa jo spet isto vprasam in mi potrdi.Jaz;tako majhen otrok in tako velik kovcek,da te ni sram...(sem morala v nemscini,katera mi ne gre ravn najboljs).
V glavnem,sem bila pripravljena iti cez cesto in ji prisoliti eno okoli kepe.Na sreco je bila rdeca luc in ona je tisti nesrecni kovcek sama pricela vlect.


In kdo si ti, da se mešaš v tuje življenje?




oka -> RE: Negativna energija (18.10.2008 8:15:27)



In kdo si ti, da se mešaš v tuje življenje?
[/quote]

Pardon, ampak meni se pa zdi, da je naredila prav! Otrok se pred mamo ni mogel braniti sam, vlečt je moral tisti težki kovček pod ploho žaljivk. A to je tebi sprejemljivo? Bi se obrnil stran in šel svojo pot milsleč: "kera krava"? Ampak ni tvoja stvar a ne, če vidiš, da se nekdo znaša nad otrokom. Žalostno, da nekateri mislite, da je grdo ravnanje z otroci "družinska zadeva". Pa saj je ni nakurila ker bi bil otrok premalo oblečen!

Kleopatra, naredila si prav, lahko imaš čisto vest. Prevečkrat vidimo kaj takega in se obrnemo stran ker to "ni naša stvar".




Anonimen -> RE: Negativna energija (18.10.2008 8:32:08)

Za obe - kaj mislita, da bi ta poseg s strani lahko karkoli spremenil? Kaj? Mati bo ob srečanju tretje vrste doživela katarzo?




Mišni -> RE: Negativna energija (18.10.2008 8:45:37)

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Za obe - kaj mislita, da bi ta poseg s strani lahko karkoli spremenil?


A če bi pred teboj nekdo mučil otroka, bi ti to kar pustil, ker ne bi mogel nič spremeniti? Ne bi nič rekel?




oka -> RE: Negativna energija (18.10.2008 8:55:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Za obe - kaj mislita, da bi ta poseg s strani lahko karkoli spremenil? Kaj? Mati bo ob srečanju tretje vrste doživela katarzo?


S tem se pa moram strinjat. Na dolgi rok ni dosegla nič, žalostno ampak resnično. Ampak vseeno mislim, da storila prav, da se ni obrnila stran in šla svojo pot. Vsaj tisti trenutek je fantič imel neko podoporo. In naj bi bila tiho samo zato, ker na dolgi rok ni dosegla nič? Potem pa bodimo tiho, ko vidimo kako starši zlorabljajo svoje otroke, partner partnerja, bodimo tiho ko vidimo mučenje živali... Saj na dolgi rok itak ne moremo nič narediti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Tako razmišljanje ne pelje nikamor. Brigati se zase ne pomeni, da ne smeš pomagati nekomu, ki je v očitni stiski. In če se obrneš stran, ko vidiš kaj takega, si po mojem mnenju enak kot tisti, ki se izživlja, prav nič boljši.




Anonimen -> RE: Negativna energija (18.10.2008 9:00:12)

Ma komu mar, kako bi midva reagirala v tej situaciji. Sprašujem eno višje, odgovorite na tisto vprašanje.




Mišni -> RE: Negativna energija (18.10.2008 9:07:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Ma komu mar, kako bi midva reagirala v tej situaciji.


Meni npr. Ker me to zelo čudi, da bi lahko (če bi - kot je sklepati iz tvojega odgovora oz. vprašanja) ostal miren in gledal, kako nekdo muči otroka.




rija -> RE: Negativna energija (18.10.2008 9:23:00)

ne vem, kaj bi naredila. verjetno odvisno od trenutne razpičkanosti.

se pa strinjam in z oko in z bakfarkom.
da je nekaj vseeno treba ukreniti in da to na dolgi rok itak nič ne zaleže.




caillou -> RE: Negativna energija (18.10.2008 9:42:39)

Taki mami žal ne pomaga nič več. Bogi otrok. No, jaz sicer ne bi nič komentirala, bi pa malemu definitivno  pomagala čez cesto in robnik pločnika.




Marogica -> RE: Negativna energija (18.10.2008 10:18:15)

Tudi sama se sprašujem, če si realno ocenila situacijo....Najprej, niti ne veš, če ni bilo tako, da je otrok HOTEL vleči kovček, ker mu je bilo zabavno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. In je padal poleg? Moj otrok pada in nič ne vleče...kar tako iz ljubega miru....

Nadalje praviš, da je govorila nemško, katero si slabo razumela. TOrej niti ne veš, KAJ je točno govorila in kakšen je bil pomen njenega govorjenja.

Torej si izhajala iz neke situacije, kakor si jo videla TI, kar pa še zdaleč ne pomeni, da je bila resnično takšna.

In ti si se drla nanjo? Kakšna pa je razlika, da si se ti drla in dretje te mame(če se je sploh drla)? V čem si pa bila ti boljša, drugačna? PRav tako si izvajala "verbalno" agresijo nad človekom.

Ne vem no....mešanje v tuje zadeve je vedno dvorezen meč....




Volga -> RE: Negativna energija (18.10.2008 10:45:15)

Se samo bojim, da jih ni tisti fantek potem doma še fasal.




Anonimen -> RE: Negativna energija (18.10.2008 13:27:42)

Do sedaj nisem mogla odgovorit,ker mi je kompjuter nekaj zablokiral.

Te teme nisem odprla zato,ker bi rada izvedela vase misljenje glede mojega vmesavanja v tej situaciji,temvec me je zanimalo,ce se tudi vam zdi,ko ste negativno nastrojene,da vse dozivljate v tej smeri.
Pa vseeno,ni mi zal da sem se vmesala,ker zenska se je drla,vsaka 5beseda je bila svinja in sranje,fantek je padal,se pobiral,spet padal...ona je stala na vrhu klanca,mu ni priskocila na pomoc,samo drla se je nanj.Se tudi jaz bojim,kako je sele doma,ce se ze na cesti tako obnasa.Sigurno s tem fantku na dolgi rok nisem pomagala nic,se pa nisem obrnila stran rekoc,kaj to mene sploh briga.
Pa se en primer.V Lidlu se je en mozakar(turske narodnosti) spravil nad svojo zeno in jo zacel klofutati...bilo je polno ljudi,vendar se nihce ni vmesal(mozev znanec je bil med njimi).Za nekatere tukaj,se kot kaze to zdi normalno,meni pa ne.Jaz bi se SIGURNO vmesala,ker niti ne bi razmisljala ce je smiselno,oz.imam sploh pravico.Ne bi se obrnila proc,ker sebi tega ne bi odpustila.


V glavnem,mene je presenetila moja prevec agresivna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]reakcija.




Annny -> RE: Negativna energija (18.10.2008 18:51:28)

Kleopatra, jaz bi ravnala enako..




Anonimen -> RE: Negativna energija (18.10.2008 18:52:31)

V glavnem,mene je presenetila moja prevec agresivna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] reakcija.


Verjamem.




lelaval -> RE: Negativna energija (18.10.2008 20:17:03)

Ne vem no....mešanje v tuje zadeve je vedno dvorezen meč....


Se strinjam




Anonimen -> RE: Negativna energija (18.10.2008 20:21:02)

Ne vem no....mešanje v tuje zadeve je vedno dvorezen meč....


Res je.




muška -> RE: Negativna energija (18.10.2008 22:57:43)

je dvorezen meč,ampak vseeno najverjetneje daš tisti drugi osebi vsaj malo misliti,... upam




LoCa -> RE: Negativna energija (19.10.2008 10:02:02)

prvo, da odgovorim naoriginalno vpr.: jaz ko sem v kakem občutljivem obdbju tudi dosti prej popenim in sem kdaj tudi na robu tega, da kakega neznanega bedaka naderem al pa mu vsaj zamoraliziram. sem že, samo so ponavadi taki ljudje tako zaverovani vase, da niti ne slišijo al pa ne razumejo sploh.
drugo: mešanje v tuje zadeve....je res da ne veš celotne situacije, po drugi strani pa, kje piše, da je tako ravnanje z otrokom normalno? aja, v slovenskem načinu. zakaj v tujini nisem še doživela, da bi se folk na sred ceste izživljaj nad otroci, v slo pa to vidim vsak dan? mogoče je babi dalo kaj mislit, mogoče pa bo tudi otroku ostalo v glavi, da pa le ni normalno, da se mučiš za druge in trpiš dretje.
tretje: tuja stvar ali ne, lovek se more vprašat, ali lahko s tem živi. normalno da se ne greš zdej vmešavat v vse kar vidiš, kdaj pa verjamem da je čisto upravičeno.




Gina -> RE: Negativna energija (19.10.2008 10:57:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Tudi sama se sprašujem, če si realno ocenila situacijo....Najprej, niti ne veš, če ni bilo tako, da je otrok HOTEL vleči kovček, ker mu je bilo zabavno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . In je padal poleg? Moj otrok pada in nič ne vleče...kar tako iz ljubega miru....

Nadalje praviš, da je govorila nemško, katero si slabo razumela. TOrej niti ne veš, KAJ je točno govorila in kakšen je bil pomen njenega govorjenja.

Torej si izhajala iz neke situacije, kakor si jo videla TI, kar pa še zdaleč ne pomeni, da je bila resnično takšna.

In ti si se drla nanjo? Kakšna pa je razlika, da si se ti drla in dretje te mame(če se je sploh drla)? V čem si pa bila ti boljša, drugačna? PRav tako si izvajala "verbalno" agresijo nad človekom.

Ne vem no....mešanje v tuje zadeve je vedno dvorezen meč....


Se strinjam. V bistvu nimaš pojma, kaj je bilo zadaj. Ne veš niti tega, koliko je prej otrok hipotetično "maltretiral" mater. V bistvu ne veš, kakšen dan je imela za sabo, niti tega, kaj vse ostalega ji morebiti visi nad glavo, še manj, kaj sploh je govorila, niti osnove - za kaj je sploh šlo. Ne veš kakšna mater je ona sicer, kako skrbi zanj niti tega, kliko se mu posveča in koliko ljubezni otrok dobi doma. Na osnovi enega izpada v situaciji, ki si si jo razlagala po svoje, sklepaš, da je otrok ubogi revež, ki ga maltretirajo in ki ga moraš zaščititi. Na osnovi tega, da dandanašnji menimo, da se mora otroka samo streči in biti z njim 100000% vedno in povsod prijazen, sicer je pa boljše,d a ti otroka vzamejo, si sklepala, da čim se mu enkrat dogaja življenjska reč - borba za to, kdo bo "zmagal" najbrž - da moraš mamo obtožit tega, da je slaba mama.

Poglej, lahko da imaš prav ti, ap da je resnično slaba mama.To je povsem možno. Lahko pa nimaš pojma, pa je to bil izpad spričo bog si ga vedi česa. In ja, osebno menim, da se živemu človeku lahko vse sorte zgodi, tudi izpad v javnosti, če se preveč reči zgrne nanj v določenem hipu in da zato ni nujno zanič človek ali mama.
POznala sem mamo, ki je bila povsem ok. Malo v skrajnosti sicer, ampak ok mama. Vendar družbi ni bila všeč iz dveh razlogov, bila je zelo verna in ljudem njena vera ni bila všeč, zato so tredili,d a otroka muči, ko ga sili molit, ter druga stvar, govorila je, da je šola nepomembna stvar ( v tej točki se z njo strinjam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), pa še tretja, bila je zelo zase svet, sosedje je niso zanimali, ter četrta, bila je vegetarianec in je moral biti tudi njen otrok- na koncu koncev so ji otroka vzeli!! Kaj vse lahko človeška hudobija naredi iz tega vidika. Otrok ni bil maltretiran, družba, sosedje so dali toliko prijav, da je socialna menila, da je vse skupaj res.

Ko me pa vprašaš, ali bi urgirala? Še kadarkoli sem ugotovila, da je otrok res maltretiran, sem urgirala tako ali drugače. Vendar tega še nikdar nisem ugotovila na osnovi enega samega dogodka.




Anonimen -> RE: Negativna energija (19.10.2008 11:18:46)

Ne vem, ce je bil namen posta ravno ta, da se ugotavlja, ali je bila reakcija pravilna ali ne, ampak bolj to, da se pod pretiranim stresom in negativno energijo lahko tudi pretirano reagira.




Gina -> RE: Negativna energija (19.10.2008 11:40:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ne vem, ce je bil namen posta ravno ta, da se ugotavlja, ali je bila reakcija pravilna ali ne, ampak bolj to, da se pod pretiranim stresom in negativno energijo lahko tudi pretirano reagira.

Jaz nisem tega tako razumela, če pa je bilo to vprašanje pa:
Do neke mere se lahko. Je pa fajn ko to ugotoviš začet delat na tem, da se čim prej izogneš kolikor se le da stresu in posledično negativni energiji. Če boš pa nekoga, ki je ful pod stresom še nadrl zraven, mu pa zihr ne boš nič pomagal. Naredil ga boš še bolj živčnega, tečnega in zadirčnega po moje.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>