aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

J.L. -> aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (17.10.2008 21:59:54)

punce dajte mi povedat jaz sem z MILUMIla 1 prešaltala na APTAMIL 2 (škatla z sončkom od 4m naprej). danes pa sem šla v nabavo in kupila večjo količino isto APTAMIL 2, sem pa doma opazila, da je različen (na tej škatli z naslikanim medvedom piše, da je od 6m). sedaj mi ni nič jasno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] nevem če naj grem nazaj in zamenjam za tega prejšnjega oz. sedanjega (danes ga na poličkah ni bilo, zato sem pač predvidevala da je eno in isti, pa še kakšen teden ga komaj uporabljamo pri naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], tak da si škatle nisem zapomnila. JE TO EN IN ISTI ALI NE???
količinsko je enak, le sorazmerje vitaminčkov in mineralov je drugačno. pa sestava ni povsem enaka.

lotty4 -> RE: aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (17.10.2008 22:05:08)

Ta je pa dobra, uporabčjam isto mleko pa sploh še nisem ugotovila da sta dve vrsti. Uporabjam ga približno dva meseca in verjetno sem kupovala enkrat enega enkrat drugega. Še dobro da pade tudi kakšna taka debata.

J.L. -> RE: aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (17.10.2008 22:13:54)

http://shrani.si/f/A/sd/IJYenFE/p1040072.jpg

tally -> RE: aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (17.10.2008 22:25:28)

Ojla jaz sem danes kupila Aptamil1 iz muelerja, prej sem imela tistega v škatli, ki ima 2 vrečke noter in je od 0-6m, pa sem prodajalko danes vprašala če je muelrjeva 1 isto do 6m pa je rekla da je, ker so neki spreminjali sestavo in marajo vsa AM po novem biti 1 od 0-6m, 2 od 6.m naprej.

Jaz bi na tvojem mestu šla nazaj in vsaj vprašala da veš na čem si.

Anonimen -> RE: aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (17.10.2008 22:41:41)

Si notri dobil en listek, kjer je pisalo, da je s 1.10 aptamil 1 do 6 meseca, aptamil 2 pa po 6.mesecu.

Anonimen -> RE: aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (17.10.2008 22:45:18)

http://www.ringaraja.net/forum/Aptamil_v_Avstriji/m_3193166/tm.htm

J.L. -> RE: aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (17.10.2008 22:56:31)

IZVIRNO SPOROČILO: ninny

Si notri dobil en listek, kjer je pisalo, da je s 1.10 aptamil 1 do 6 meseca, aptamil 2 pa po 6.mesecu.

nisem odprla še nobeno tanovo, tak da nevem. z prejšnje pa se ne spomnim.

nara123 -> RE: aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (18.10.2008 8:47:36)

Nesi ga nazaj in ga zamenjaj,menjajo brez problema sam račun imej s seboj.Jaz ga tam kupujem že 4,5 mesecev pa nisem opazila da je več vrst Aptamil 1,razen Ar in za alergike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

J.L. -> RE: aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (18.10.2008 10:11:55)

sem ravno klicala, pa vprašala in je eno in isti, samo embalaža je drugačna in malo sestavine. tega od 4m se naj več nebi dalo dobiti. so pa menjavali zaradi evropskih standardov in pa tega na kitajskem.

čipka -> RE: aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (18.10.2008 11:10:38)

Jaz uporabljam aptamil 1 od Mulerja, ki je od 0-6 mesece. Sej je gor tut dekleracija. Je pa drugačna embalaža, kot drugje. Tukaj so gor zvezdice pa nevemkaj še, pa tudi embalaža je trša, ima tudi sistem za lažje odpiranje, metem, če bi ga pa drugje kupila, so pa notri 2 vrečki pa z narisanm medotom.
Men je Mulerjev zakon, predvsem zaradi cene-je kar razlika.. V Muleerju 900g-11€, V Tušu, ali pa celo v lekarni pa 1000 g,od 16-18€..se kar pozna.

čipka -> RE: aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (18.10.2008 11:11:49)

Aja aptamil 2 je pa od 6 m. naprej-tko so mi rekli povsod, pa tudi na embalaži pa na deklaraciji piše tako.

Anonimen -> RE: aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (18.10.2008 12:13:14)

IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

sem ravno klicala, pa vprašala in je eno in isti, samo embalaža je drugačna in malo sestavine. tega od 4m se naj več nebi dalo dobiti. so pa menjavali zaradi evropskih standardov in pa tega na kitajskem.

Ne more bit isti če je sestava drugačna. Zato je tud ta od 6.meseca naprej, zaradi drugačne sestave.Kot si napisala so pa naredili drugačno sestavo zarad evropskih standardov in ne zarad tega na kitajskem, saj  so te standarde določili že pred tem kar se je zgodilo na kitajskem.

Zakaj so spremenili sestavo:

Da bi preprečevali stopnjo debelosti in s tem povezanih zdravstvenih težav, ki v zadnjih letih nenehno naraščajo, se je Evropska komisija s pomočjo posebnih
strokovnjakov iz vrst strokovnjakov za prehrano odločila, razviti nove okvirne pogoje in zahteve za sestavo prehrane za dojenčke in iz tega izhajajoče energijske in prehranske
vrednosti. Te zakonske zahteve so stopile v veljavo v začetku tega leta v obliki evropske direktive. Veljajo za vse proizvajalce otroške hrane po vsej Evropi in se nanašajo za začetne in
na nadaljevalne formule za dojenčke.

Narejene so bile naslednje spremembe:
- zmanjšanje vsebnosti energije in maščob
- prilagoditev sestave beljakovin
- določitev najvišjih vrednosti pri vitaminih

J.L. -> RE: aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (18.10.2008 20:34:28)

IZVIRNO SPOROČILO: nina7

IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

Ne more bit isti če je sestava drugačna. Zato je tud ta od 6.meseca naprej, zaradi drugačne sestave.Kot si napisala so pa naredili drugačno sestavo zarad evropskih standardov in ne zarad tega na kitajskem, saj  so te standarde določili že pred tem kar se je zgodilo na kitajskem.

Zakaj so spremenili sestavo:

Da bi preprečevali stopnjo debelosti in s tem povezanih zdravstvenih težav, ki v zadnjih letih nenehno naraščajo, se je Evropska komisija s pomočjo posebnih
strokovnjakov iz vrst strokovnjakov za prehrano odločila, razviti nove okvirne pogoje in zahteve za sestavo prehrane za dojenčke in iz tega izhajajoče energijske in prehranske
vrednosti. Te zakonske zahteve so stopile v veljavo v začetku tega leta v obliki evropske direktive. Veljajo za vse proizvajalce otroške hrane po vsej Evropi in se nanašajo za začetne in
na nadaljevalne formule za dojenčke.

Narejene so bile naslednje spremembe:
- zmanjšanje vsebnosti energije in maščob
- prilagoditev sestave beljakovin
- določitev najvišjih vrednosti pri vitaminih

sem samo poročala naprej, kar mi je povedal prodajalec iz mullerja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Alči -> RE: aptamil iz mullerja (tiste ki ga kupujete-VPRAŠANJE) (20.10.2008 13:56:32)

A katera vzame Aptamil, namreč jaz sem ga kupila v paniki, kaj če ne bo mleka, zdej ga mam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] , doma pa original cela pakunga Aptamila in nimam kaj z njim. Kupila sem ga v Mulerju 800g pa1 je, pa ga nočjo vzet nazaj brez računa:) Škoda, da bi ga stran fliknila, k ga rabite ene. Nej se mi oglasi tista ki ga želi pa mi piše na mail.

Stran: [1]